erth11 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Witam, posiadam drukarke podana w temacie. W momencie zuzycia fabrycznych tuszy kupilem zamienniki. Po jakims czasie pojawil sie problem, wydruki zaczely miec fioletowe zabarwienie, nawet drukowane w "odcieniach szarości" (tekst jest wtedy czarny, ale jak pojawi sie jakas grafika to jest czarna, ale lekko zabarwiona na fioletowo). Glowice nie są zatkane. Reinstalowalem sterowniki, nie pomoglo. Kombinowalem z innymi profilami kolorow - rowniez nie pomoglo. Jakies pomysly, co moze byc przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 (edytowane) Podobny przypadek miała ostatnio klientka .. wydruki foto sa rożowo-filoetowe !! I drukarka zrzera najwiecej magnety.... ( reinstalka driverów nie pomogła ) W serwisie powiedzieli jej by stosowała papier tylko Canona ( kopnał bym w dupe taki serwis ) co ciekawe miała papier canona i dalej ten objaw nie ustepuje...( zreszta co ma papier do kolorów ?? ) Wysłałem 2 raz na serwis ta drukarke... zobaczymy co bedzie dalej... Acha ona ma oryginalne tusze Canona.. P.s Po ilu wydrukach zaczeły sie takie objawy u ciebie ? Edytowane 22 Maja 2008 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erth11 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 nie wiem po ilu wydrukach, mniej wiecej po zuzyciu calego tuszu ktory byl fabrycznie w drukarce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik_druid Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 nie wiem po ilu wydrukach, mniej wiecej po zuzyciu calego tuszu ktory byl fabrycznie w drukarce mam mniej wiecej taki sam problem z drukarka 4300 Canona tylko ze wiem ze mam zatkaną dysze z czarnym fotograficznym. Zastanawiam sie czy powrot do oryginalnego tuszu oczysci mi dysze i wszystko wroci do normy czy tez nie. Jak daje czyszczenie dysz z zamiennikami to nie działa niestety :( na szczescie czarno bialy text albo kolory na papierze zwykłym ( bo korzysta z tego duzego zbiorniczka czarnego ) drukuje normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erth11 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 mam mniej wiecej taki sam problem z drukarka 4300 Canona tylko ze wiem ze mam zatkaną dysze z czarnym fotograficznym. Zastanawiam sie czy powrot do oryginalnego tuszu oczysci mi dysze i wszystko wroci do normy czy tez nie. Jak daje czyszczenie dysz z zamiennikami to nie działa niestety :( na szczescie czarno bialy text albo kolory na papierze zwykłym ( bo korzysta z tego duzego zbiorniczka czarnego ) drukuje normalnie Jesli chcesz oczyscic dysze to wyjmij całą głowicę drukującą i postaw ją w płytkim naczyniu wypełnionym wodą. Są w sieci intrukcje jak zrobić to w przypadku canonów (z wbudowanymi głowicami drukującymi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 Z canonem bym nie probował z woda.... sa plyny udrazniajace do tego. Przypadkiem nie zrob glupoty i nie potraktuj głowicy gorąca woda albo parą.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Może dysze ktoregos koloru padły i nie może zmieszać w żądany kolor? U mnie w pracy jak w ploterze IPF700 padły dysze o niebieskiego, to w jego miejsce pojawiał sie kolor fioletowy - tylko wymiana głowicy. Choc może to co innego, ba ja mowie o ploterze, a nie o drukarce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...