Skocz do zawartości
IGREK!

Nowa Sieciowka - Brak Neta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

ostatnio zlozylem kompa z siga i jak podpialem kabel sieciowy do wejscia (integra) to nie bylo neta....

byly te 2 montory i zolty wykrzynkik i jak klilkem to cos pisalo, wyslano 33, odebrano 0

podpialem zewnetrza sieciowke ustawilemw biosie lan na disabled i dziala...

powiecie mi co mam zrobic zeby dzialala ta integra?

kumpel cos mi gadal ze to jest cos z kodami jakimis

ps: mam chello

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W chello powinno wystarczyć zresetować modem.

Adres mac karty powinno dać się wpisać w biosie.

Inaczej: Menadżer urządzeń > karty sieciowe > karta sieciowa [ta krórej chcesz zmienić adres] > właściwości > zaawansowane > adres sieciowy [network address, adres sprzętowy].

Tam wpisujesz zdres mac karty zewnętrznej, wpisuje się go różnie, czasami jednym ciągiem bez separatorów czasami separator co dwa znaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

j.w. wystarczy tylko restart modemu czyli wyłączenie go z prądu i ponowne włączenie gdyż w upc nie ma na sztywno przypisanych adresów MAC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro powalcze z tym

jedynie dzis przepisalem adres network odpialem sieciowke zresetowalem kompa i wpisalem ten numer bez myslinikow i nie dzialal, ale nic nie resetowalem switcha, jakbym odlaczyl i zas podlaczyl switcha to powinno dzialac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem o jakiego switcha ci chodzi? mi chodziło o modem kablowy ( w upc firmy ARRIS LUB MOTOROLA czarna skrzynka z 5 lampkami ) wyłączasz go z prądu, włączasz z powrotem czekasz chwile aż się modem zaloguje i powinno śmigać. Zdarzało mi się czasem podłączać inne komputery i tak zawsze działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi