Skocz do zawartości
gacus24

Jaki Zamiennik Q9450?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Składam sobie nowy zestawik, składam, składam ale złożyć nie mogę bo nigdzie nie mogę dostać Q9450 :angry: Co byście proponowali zamiast Q9450? A może kupić tego Q9450 na Allegro bo tam jest? Proszę o pomoc w tej kwestii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie tyle co nic. W grach E8400 zarządzi na całej lini, a kompresja filmów i CAD nie będą tak uciążliwe, chociaż tam Quad zadziała szybciej.

Jak koniecznie chcesz kupić Quada ale chcesz zejść z kosztami to możesz spróbować upolować Phenom'a X4 9550 za około 400-450zł, ale znów - E8400 będzie w większości aplikacji i gier dominował nad nim, a te które robią dobry użytek z 4 rdzeni będą chodziły niemal tak szybko jak na Q9450. Prawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie.

To prawie to jest spora różnica. Jak koniecznie chcesz Quada to weź Q6600 lub Q9300. I czemu nie idzie dostać Q9450?? Tu masz 2 sklepy. Ale jak myślisz o jakimkolwiek OC to weź Q9300.

Edytowane przez dzikidaniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy w-skers to też Ty na egieldzie ;) Ale jeśli nie, to tamże pisałem żeby jeśli koniecznie chcesz 4 jaja, to weź Q9300. Kosztuje 730zł. Znacznie tańszy, a moim zdaniem różnica w wydajności między nimi nie jest warta tych 400zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi