honor Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 http://notebooki.pl/notebook/pokaz/53680/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 dla mnie nadal kupa przez brak portu 1gbit, wie ktos czemu ich nie daja do atoma nigdzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 http://notebooki.pl/notebook/pokaz/53680/ Wysylka za pobraniem 30zl i pewnie nie sa dostepne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 (edytowane) Tylko, że: W przypadku wyboru formy płatności "przedpłata-przelew" przesyłkę dostarczamy za pomocą firmy kurierskiej i w większości przypadków jest to przesyłka darmowa. Dostępności też pewnie nie potwierdziłeś, nie ma co gdybać tylko się dowiadywać :wink: . Nie tylko oni mają w podobnej cenie, wystarczy umiejętnie użyć google. Sklep notebooki.pl ma oddział w Olsztynie, jutro idę się zapytać o dostępność tej płyty. EDIT: Chyba, że rzeczywiście działają tak słabo jak to klienci opisują ;). Edytowane 20 Lipca 2008 przez honor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Mam juz swojego D945GCLF, zainstalowalem Viste Ultimate SP1 i powiem ze chodzi szybko z jednym wyjatkiem - aero. Uzywa ktos aero na GMA 950? Nie wiem czy wine ponosza sterowniki czy cos innego, wydaje mi sie ze na laptopie z celeronem M 1,5ghz i GMA 950 aero chodzilo znacznie lepiej. Tu po prostu zacina sie, okienka czasem przeskakuja, mimo wysokiej oceny WEI. EDIT Moze ktoś u siebie zapuścic 3dmarki 2003/2005 i podac wyniki oraz z jaka iloscia pamieci byly robione? Edytowane 22 Lipca 2008 przez acrobat13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Dzisiaj złożyłem swój zestaw, tymczasowo w budzie ATX z jakimś kiepskim i głośnym zasilaczem 235W. Jestem po instalacji XP, wydaje mi się że dosyć długo to trwało, ale mniejsza z tym. Mobo kupiłem za 153zł w sklepie ONYKS w Olsztynie, są oni oddziałem notebooki.pl. Reszta konfiguracji to 1GB Twinmosy 667, 2,5" 40GB Samsung w SQD i jakiś stary napęd CD. Potestuję i zobaczę jak to wszystko śmiga. Na dniach będę miał obudowę EMKO D-142 oraz Epię EX15000G do porównania. Postaram się też załatwić miernik i zobaczy się ile to wszystko ciągnie W. Edytowane 22 Lipca 2008 przez honor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Atom i HD w moim wykonaniu: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 acrobat13 dzięki za teścik. Czyli jednak Atom jest minimalnie za wolny do 1080p, w mniej wymagających partiach filmu jest spoko, ale jak się pokazuje więcej szczegółów to tnie. Można się pochlastać, platforma o wielkości większego hamburgera jest wydajniejsza od mojego A2500+ :-) BTW, ciekawe jak C2Q by sobie poradziły z odtwarzaniem materiału Super Hi-Vision (7680×4320 i bitrate 24Gb/s).... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 No to już było wiadomo od początku, że atom nie nadaje się do HD. ;) Btw śmieszne, że taki 2 rdzeniowy atom będzie przetwarzał cztery wątki a E8xxx już nie, co za ironia. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Wrzucilem jeszcze jeden filmik: D945GCLF Taxi 3 WMV HD 1080P Intel Atom Pozniej dorzuce screeny z 3DMarkow pod Windows XP. Jeszcze jedno co moge powiedziec o filmach HD - chodza znacznie lepiej pod Windows XP niz Vista, pod nia moga wystapic problemy nawet z 720p.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 (edytowane) Zastanawiam się nad zmianą chłodzenia na mostku, ewentualnie też na procu. Ciekawy jestem czy sam radiator da radę odprowadzić ciepło w niewentylowanej budzie. Myślałem nad Pentagramem np-40 lub zalmanem ZM-NBF47(wachlarz niebieski). matiz - mógłbyś wrzucić foto płyty ze zmodyfikowanym chłodzeniem? :D Edytowane 24 Lipca 2008 przez honor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 No to już było wiadomo od początku, że atom nie nadaje się do HD. ;)Sprostujmy - nie nadaje sie do FullHD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 acrobat13, można wiedzieć jaki bitrate mają te filmy? W Taxi3 jest dużo niższy niż w Delfinach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 (edytowane) Prosze i wszystko jasne, dla Microsoftu 1440x816 to full HD.. Taxi 3 (in French) Run Time 2:42 min 1080p (162 MB) http://www.microsoft.com/windows/windowsme...ntshowcase.aspx Edytowane 24 Lipca 2008 przez acrobat13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Mój pomysł na obudowę do ATOMA.... KLIK Widziałem podobny w tesco z niewiele ponad 20zł. Blacha dość cienka - 0,4mm, ale w tej cenie ciekawszy niż pudełko po butach... wystarczy wyciąć kilka otworów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabis Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) kurcze te płyty Intela z Atomem to mi z nieba spadły zastanawiałem się jakiego kompa złozyc aż wpadłem na ten temat :D było by to znacznie tańsze rozwiązanie dla mnie (studenta :lol2: ) Płytka z atomem ~200zł Ram 1 GB jakieś ~60zł zasilacz jakiś fortron z alegro za 50zł HDD jakaś 40 na SATA z allegro za 50zł do tego wszystkiego mój stary CRT i pioneer dvr 212 0zł obudowa własnej roboty B-) i super zestaw do neta a pewnie by odpalił na tym jeszcze Red Alert 2 no i zawsze zostanie troche złotówek w kieszeni na inne przyjemności ;] jeszcze takie pytanko jak myślicie czy taki zestaw mniej wiecej jak podałem sprawdził by się też jako substytut telewizora gdybym w póżniejszym czasie dodał tuner tv na pci ? :wink: Edytowane 26 Lipca 2008 przez cabis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) Sorki za OT, ale czy nie lepiej kupic Foxconna na 690G (120zl) + jakis Sempron 3000+ AM2 (40zl) ? Cena takiego kompetu to ok. 160zl, a masz sprzecik, ktory bedzie o niebo wydajniejszy i w idle rowniez bardzo oszczedny. Teraz mozna zlozyc naprawde fajny sprzet za grosze, wiec nie wiem co w tym Atomie takiego "pociagajacego" ;) Edytowane 26 Lipca 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Niewiem czy już było ale na alledrogo można już kupić całkiem fajny zestawik na atomie http://www.allegro.pl/item406403327_nowosc...ma_950_dvd.html Ktoś się orientuje czy będą jeszcze atomki na innych płytach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Co do poboru prądu zestawu na Atomie to z 1gb ramu, dyskiem 3.5" Sata i zasilaczem 350W zestaw taki bierze ok 35 WAT w idlu i ok 40W w stressie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Bedą jak się pojawi Poulsbo (chipset dedykowany temu procesorowi). http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3276&p=16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabis Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 (...)czy nie lepiej kupic Foxconna na 690G (120zl) + jakis Sempron 3000+ AM2 (40zl) ? (...)jeżeli chodzi o wydajność to owszem lepiej kupić coś pod AM2 tu się zgodze ale czy do przeglądania internetu potrzeba dużej wydajności raczej nie :) wiec nie wiem co w tym Atomie takiego "pociagajacego"dla mnie tą "pociągajacą" :wink: rzeczą są wymiary tej płyty które dają spore możliwości np.taka płytka+RAM+HDD 2,5"+zasilacz ogołocony z blach i niepotrzebnych kabli i możesz to upchnąć choćby w małej szyfladzie biurka albo samemu zrobić jakąś obudowe ala kostka :rolleyes: a z płytą ATX czy nawet microATX było by to IMHO troche duże no chyba że istnieją płyty na AM2 które mają rozmiary tej płyty Intela z Atomem no i cena nie jest zaporowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 ..no chyba że istnieją płyty na AM2 które mają rozmiary tej płyty Intela z Atomem no i cena nie jest zaporowa...a są cena ok 90Ł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 jeżeli chodzi o wydajność to owszem lepiej kupić coś pod AM2 tu się zgodze ale czy do przeglądania internetu potrzeba dużej wydajności raczej nie :) dla mnie tą "pociągajacą" :wink: rzeczą są wymiary tej płyty które dają spore możliwości np.taka płytka+RAM+HDD 2,5"+zasilacz ogołocony z blach i niepotrzebnych kabli i możesz to upchnąć choćby w małej szyfladzie biurka albo samemu zrobić jakąś obudowe ala kostka :rolleyes: a z płytą ATX czy nawet microATX było by to IMHO troche duże no chyba że istnieją płyty na AM2 które mają rozmiary tej płyty Intela z Atomem no i cena nie jest zaporowa... Wydajnosc do neta nie jest potrzebna, ale jednak akurat wydajnosci w zapasie zawsze lepiej troche miec :) Szczegolnie, ze cena jest praktycznie taka sama. No i AMD FullHD raczej bez gadania ciagnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Wydajnosc do neta nie jest potrzebna, ale jednak akurat wydajnosci w zapasie zawsze lepiej troche miec :) Szczegolnie, ze cena jest praktycznie taka sama. No i AMD FullHD raczej bez gadania ciagnie. Teraz full HD to przecież już standard, nie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Teraz full HD to przecież już standard, nie. ;] U nas jeszcze nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 zapanowała ostatnio moda na małe sprzety teoretycznie energooszczedne ale poziom wydajności na poziomie komputerów sprzed 8 lat..... a mogło byc tak fajnie ps.do biura to wolałbym kupic ze staroci cos - wyjdzie taniej a niewiele wiecej pradu zje - bardziej się przysłużę środowisku :) bo na złom to nie pójdzie dziubek full hd jeśli rozmawiamy o filmach wszędzie jest standardem - tylko tv woli nadawać w 720 bo im pasmo ucieka (choć to u nas to żenada i tak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Sorry, przesylanie FullHD (1080p) wymaga tak absurdalnych ilosci pasma, ze malo ktora telewizja zdecyduje sie na nadawanie w ten sposob. IMHO w telewizji zostanie 720p lub 1080i, zas 1080p bedzie na blurayach, ew. w uslugach VOD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Zadna się nie zdecyduje bo nie ma kamer 1080p50/60. Jeśli się chce 50/60 FPS przy 1080 liniach trzeba skorzystać z przeplotu. Natomiast 1080p może zostać wykorzystane w przypadku filmów/seriali, ogólnie materiałów rejestrowanych na taśmie filmowej, tylko dużego sensu w tym nie ma bo to samo można uzyskać dzięki 1080i + inverse telecine. Ogólnie to z tematu zboczyliśmy, bo chodziło o to że Full HD jest standardem filmowym (czyli Blu-ray), i kwestia tego czy Atom go pociągnie czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Istnieje jeszcze takie coś Intel DG45FC Ciągnie FullHD :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 no to za tydzień zakupy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...