sobih Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 nie ustawiac VNB wiecej niz 1,5v. p45 wydaje sie miec wiele wspolnego z 45nm ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Czemu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Bo lepsze efekty uzyskuje się wbrew pozorom na niskim VNB, a powyżej 1.5 mam sygnały, że NB nadaje się na śmietnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 No to dobrze wiedziec,bo dwa razy serwowalem po 1.55v :D,ale zyje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 nie ustawiac VNB wiecej niz 1,5v. p45 wydaje sie miec wiele wspolnego z 45nm ;-). Nic dziwnego ze nowy NB nie trawi takiego vNB jak starsze chipsety, wkoncu nizszy proces technologiczny ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 mobo dojechało, zamontowane i max fsb 500 powyzej 500 ćma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 eee coś musisz jeszcze poustawiać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 eee coś musisz jeszcze poustawiać ;)mam nadzieje bo dostane szalu jak jutro przyjdzie ram i fsb bedzie nizej niz na maximusie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 i co ztego jak Pl 12 wydajnośc poraza ,juz dzis mi się znudziło walczenie z nia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 i co ztego jak Pl 12 wydajnośc poraza ,juz dzis mi się znudziło walczenie z niaJeden z niewielu którzy zrozumieli :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Nic z FSB wiecej nie da rady? 570 to tak jak zestaw 71proste. Zapusccie panowie jakies SPI 16M na tych taktach na roznych mobasach, bo na razie to ja nie widzialem porownania :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 juz 40 min jest ustawione i chodzi Orthos prio 8 na viscie 570 FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Tylko czy przejdzie 16M na takiej FSB..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 i co mi z tego 16 M na takim PL ? ps gdzie konkretnie mierzy się VCPU ? jakas fotka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Było pisane parę postów wcześniej :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Vdimm mierz bezposrednio w dimmie, albo jednej z kostek @marcin255A cewka, mos czy kondensator jednej z faz zasilania cpu VDim 2.18 bios 2.20 w slocie a z vcpu dalej nic nie wiem jeszcze pci-e chodzi mi x8 -oczywiscie niebieski slot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 no wiec tak teraz ja pozwole sobie nieco zasmiecic temat... zachwycony nowymi radkami pozbylem sie swojej 790i i szukam dobrej plytki pod cf hm pierwsza watpliwosc pisaliscie ze karty chodza na niej w 8x czy napewno??bylem przekonany ze smigaja 16x (tak np mozna przeczytac w specyfikacji na komputroniku) tak jak na x38 czy x48 czy to mocno wplywa na wydajnosc cf?? zastanawiam sie czy brac asusa deluxe o ktorym mimo wszystko piszecie tu duzo dobrego czy msi platinium cenowo to samo ktora plytka bedzie lepsza wiem lamerskie pytanie sam sklaniam sie do asusa ale msi tez ciekawe i teraz dla mnie chyba najistotniesjsza sprawa ktora wersje brac ddr2 czy ddr3?? co bedzie sie lepiej krecic bedzie stabilniejsze??ddr2 napewno tansze...konczac z plyt obslugujacych cf p45 chyba jest najlepszym wyborem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Jeden z niewielu którzy zrozumieli :rolleyes: i co mi z tego 16 M na takim PL ? Do low clocka się nie nada, ale np do 3D można proca wyżej puścić, co i tak będzie wydajniejszym rozwiązaniem niż niższe takty i małe PL. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "123" Jeśli się mylę, niech ktoś mnie poprawi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 konczac z plyt obslugujacych cf p45 chyba jest najlepszym wyborem??P45 do CF to nieporozumienie. X38 czy X48 znacznie fajniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 ta plyta to pomylka ,chyba kupię cos na p 45 ona stabilnie nie dziala nawet na 500 fsb ,dodatkowo przestawia pci-e na x8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 ta plyta to pomylka ,chyba kupię cos na p 45 ona stabilnie nie dziala nawet na 500 fsb ,dodatkowo przestawia pci-e na x8hmmm,ciekawe jutro przyjdzie nowy ram a ja zamias proca bede mlotek w nia wkladal,co godnego pod ddr3? pocieszajace jest to ze avatarek bedzie fajny,bo zaraz jak wsadze 2 kilo stali w plytke to zrobie zdjecie(chodzi mi o te zdjecie obok nicka,bo niewiem jak to sie moze inaczej nazywac) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Może avatar? :) Marcin: poczekaj jeszcze na nowie biosy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Kean mozesz na fotce pokazac punkt jakis Vcore? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 a bylem taki uradowany ze jakies fajne nowe dobre mobo wyszlo...eh...czyli wracam do tematu z x38... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 marcin255A zapytaj jeszcze 15 razy o punkt pomiarowy VCore albo zacznij czytać ze zrozumieniem co ludzie piszą, po co śmiecić po wątku ? którakolwiek z cewek przy sockecie a masz ich tam dosyć dużo, zmierzysz od pleców, tak najprościej. może tabelke porównawczą niech ktoś wklei, dawno jej nie było, BPNSP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) to mam wyjąć płytę ??? nie mam wykształcenia elektronicznego , mam tylko taki dostęp Edytowane 26 Czerwca 2008 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 to mam wyjąć płytę ??? mam tylko taki dostęp No to z Twojego punktu patrzenia na płytę, najwygodniej będzie o tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) dzieki serdeczne :) nie mogę jej ustabilizować na 510 nawet Edytowane 26 Czerwca 2008 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 A Skew sie bawiles? Moze alphy z biosu poustawiaj - to duzo pomaga, bo plyta moze na auto jakies niskie ustawiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 CPU robi coś więcej jak 510 ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...