Zulusman Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 @marcin255A niemozliwe aby 2 mobasy identycznie dawaly... widocznie jakis inny element burzy ci idealny porzadek :> stawialbym na ramce, u mnie to one najwiecej maca - najlepiej dzialaja baslitx`y 667. mimo ze moge uzywac teamgropu1200 lub ocz 1000 - wole balistix - lepiej na maximusie dzialaja i mniej sie sypia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 no i [gluteus maximus] 16m nie chce przejsc 560x6,5 i x7 tez mar101 moze i robia tyle ale jeste ciekaw czy stabilne to pewnie orthos Large (test ram) też się sypie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tachion Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) no tez sie sypie zwiekszylem napiecie do 2.3v przelozylem pamiec dalej to samo ciekawe jak g.skille hz wloze pozostawiajac na takim samym napieciu Edytowane 29 Czerwca 2008 przez Tachion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 hmm panowie zastanawiam sie czy opłaca sie Wymieniac z P5K-Deluxe na P5Q-Deluxe? będzie mozliwa wymiana chodzi o potencjał OC itp....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar101 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) sorry juz zglupialem majac 2x1g pamiec w jakich ma byc slotach czarnych czy pomaranczowych Edytowane 29 Czerwca 2008 przez mar101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) W zoltych,pomaranczowych tam nie ma :D Co do tego,ze sie "niby"sypia pamieci,ktore na innych mobo dzialaly stabilnie i to na o wiele wyzszych taktach nie byl bym pewien ze to wina pamieci. Sprawdzilem u siebie 8 kompletow roznych pamieci,w sumie tylko Ballistix ale od 667 do 1066(tracery,lanfesty,ballistixy)i na kazdych jest to samo,wiec watpie ze ram krzaczy,bardziej bym celowal w proca,lub jakies ustawienia w biosie(robilem wsio w zakladce z pamieciami,korzystalem rowniez z podanych przez kogos innego ustwien na ktorych bez podniesionych mocno napiec ludzie jada spokojnie 600FSB-nawet na tych samych ramcach i procku), i nic nie pomaga,wiec bardziej proc IMO Poza tym na tej mobo nie trzeba miec zadnego skilla super elo skilla zeby zrobic 600Mhz,nie ma tajnych sztuczek,albo proc tyle robi albo nie robi,to samo z plyta.No ja mam akurat walla na 565,bo sprawdzalem na takiej samej mobo kolegi,ale np: pomiedzy 540-565Mhz nie mam stabilnosci w sp16/32m i orthos blend i nikt nie jest w stanie powiedziec co z tym zrobic,bo na to nie ma wytlumaczenia,tak samo jak z wieloma innymi kwestiami o ktorych nikt nic nie mowi lub sie nie przyznaje :D if U know what I mean ;) Edytowane 29 Czerwca 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 kolega daltonista??????ja mam pomaranczowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar101 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) asus p5q deluxe wi-fi ap@n evga 98gtx ssc e 840 samsug 500g g skill 2x1g u mnie tez sa pomaranczowe w p5q3deluxe wi fi ap @n Edytowane 29 Czerwca 2008 przez mar101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 ja na biosie 801 540 stabilny 550-600~ komp odpala widze posta i podczas ladowania windy niebieski ekran stop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 asus p5q deluxe wi-fi ap@n evga 98gtx ssc e 840 samsug 500g g skill 2x1gu mnie tez sa pomaranczowe w p5q3deluxe wi fi ap @n nie nie jestem daltonista mam wersje del,ale na ddr2 i sa zolte sloty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 W zoltych,pomaranczowych tam nie ma :D Co do tego,ze sie "niby"sypia pamieci,ktore na innych mobo dzialaly stabilnie i to na o wiele wyzszych taktach nie byl bym pewien ze to wina pamieci. Sprawdzilem u siebie 8 kompletow roznych pamieci,w sumie tylko Ballistix ale od 667 do 1066(tracery,lanfesty,ballistixy)i na kazdych jest to samo,wiec watpie ze ram krzaczy,bardziej bym celowal w proca,lub jakies ustawienia w biosie(robilem wsio w zakladce z pamieciami,korzystalem rowniez z podanych przez kogos innego ustwien na ktorych bez podniesionych mocno napiec ludzie jada spokojnie 600FSB-nawet na tych samych ramcach i procku), i nic nie pomaga,wiec bardziej proc IMO No to ujmijmy to tak, że sypie się obsługa pamięci (czyli chipset-ram) proc jak ma się sypać sam z siebie to wali błędy na small FFT, jak FFT jest stabilne, a będy walą na BLEND po jakimś czasie (minuty) to na Large (stress some ram) wywali po sekundach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 4 Gb po prostu musialem pokombinować z kolejnoscia mimo ,ze sa identyczne tak samo bylo na Maximusie co do stabilności 560 fsb Pl 10 tylko 16 M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tachion Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 u mnie teraz 520x8 16M przechodzi teraz w 5.28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) u mnie teraz 520x8 16M przechodzi teraz w 5.28a ja tam prosze pmp,jak ma jakis nowszy bios do p5q3 i jest on troszke lepszy niech sie podzieli:)widzialem na xs 804 Edytowane 30 Czerwca 2008 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 1. pierwsze odpalenie p5Q - nie dziala :P Pierwszy asus ktory nie lubi balistix i to w sposob jednoznacznie zly :/ 2. lece na SSD 500x6 wsio na AUTO i jakos smiga, ustawie biosa i odpalam windke 3. w zwiazku z pkt. 1 boli mnie brak jakiegokolwiek sygnalizowania co go boli. stay tuned Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 tak i magiczna bariera 540 zostala dzis pokonana na 560 z zaliczonym 16m,pomoglo c o moze wydac sie smieszne,obnizenie vfsb z 1.4 na 1.3 i vnb z 1.4 na 1.3.p5q3 ma chyba troszke pomieszane z napieciami,niestety na tym narazie koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 niestety tylko tyle 32 m czapa będzie kontener i DI to powalczę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Moze nie jest to Asus, ale patrzcie jakie PL tutaj na biostarze pocisneli... Miejmy nadzieje ze Asus tez cos wykombinuje w nowych biosach. Edytowane 30 Czerwca 2008 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Ogłoszenia parafialne. Bierzcie i jedzcie z tego wszyscy. ASUS P5Q Deluxe BIOS build 0803 Zgaduj zgadula złota kula co poprawia. W nagrodę zwycięzcy zasponsoruje BIOS 0805 :gitarzysta2: ASUS P5Q3 Deluxe BIOS build 0804 Ten poprawia współprace z zestawami 2x2GB DDR3 na kościach Micron'a (w szczególności kity by OCZ) Edytowane 30 Czerwca 2008 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 PL ????????? na 600 fsb PL 8 ????????? ;) niestety nie 510 fsb PL 8 -nadal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 cos mi sie widzi ze mam koniec proca na 570,i juz chyba z wami nie powalcze no chyba ze ktos ma jakiegos zbednego bydlaka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Pozwol cos zrobic Viscie samemu, a na 99% zrobi to zle !! Machnela se gupia jakis drajver i teraz ja placze bo nie dziala... Na jutro plany napiete, wiec nie wiem co bedize z krecenia....560 wiem ze do SSD wchodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 walczę z GTL skutki ciut obiecujące Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 walczę z GTL skutki ciut obiecującemam nadzieje ze sie pochwalisz bo ja sie poddalem,probowalem kilka ustawien ale komp nie wstawal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 kilka ja wczoraj tylko chyba ze 40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Pozwol cos zrobic Viscie samemu, a na 99% zrobi to zle !! Machnela se gupia jakis drajver i teraz ja placze bo nie dziala... Na jutro plany napiete, wiec nie wiem co bedize z krecenia....560 wiem ze do SSD wchodzi. A co to za SSD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Chodzi o ten express gate chyba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 po zabawie Gtl 570 wchodzi do OS spi 1 M przechodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 po zabawie Gtl 570 wchodzi do OS spi 1 M przechodzipodaj no te ustawienia koledze z forum ktory nie ma tyle cierpliwosci co ty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 0.69 0.66 0.57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...