maax990 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 post 342 masz do klikniecia ,podpis zmienie jak znajde odpowiednia,bo to zdaje sie ty niemajac jeszcze plyty fizycznie masz ja juz w podpisie,tak widzialem kilka dni temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) i dlatego piszę w tym wątku nawet jak nie miałem fizycznie płyty a pytałem to umieściłem ją w podpisie żeby było wiadomo o co pytam ,dalej nie wiem o jakiej płycie piszesz , nie czepiam sie chodzi mi o przejrzystość i mozliwości porównan a przyznasz ,że szukanie w wątku kilkunasto-dziesięcio stronnicowym tego kto o jakiej płycie pisze jest ..... Edytowane 28 Czerwca 2008 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) wywalilo ortosa po 1h 20min,chyba vfsb malo bo tylko 1.3 Syg.zmieniona :) Edytowane 28 Czerwca 2008 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 to i tak dobrze moja wywala sie na 500 w Orthosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) u mnie od 500 do 530 ful stabilnie wszystko na pl9 tak mi ustawia z automatu marcin255a,moze to jakis brak kompatybilnosci przy wyzszych fsb z ramem?kiedys gigagow.. serwowalo mi taki bajer z adatami Edytowane 29 Czerwca 2008 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tachion Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 mi na 530x8 orthos w blend stres wywala za to 3dmark06 całego przeszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) Witam testuje właśnie P5Q deluxa i mam mieszane uczucia na razie idzie mi to z dużymi oporami pierwsze co od razu rzuciło mi się w oczy to niezgodność parametrów żeby to był jakiś przekłamany odczyt temperatury czy napięcia to byłoby pól biedy ale tu chodzi o mnożnik procka np: w biosie ustawione mam x9, a jak wchodzę do windy wszędzie jest x6 może powinienem coś zmienić w biosie ? Dawniej było łatwiej zmienił się napięcie i FSB i się kręciło a teraz nawalili tyle ustawień że człowiek nie wie za co ma się zabrać sprzęt jak w podpisie, tylko płyta zmieniona pozdro Edytowane 29 Czerwca 2008 przez Jack-in-Balck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Widze ze EIST to dla niektorych szatan wcielony :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 fakt, zapomniałem o tym :) gdzie to się wyłącza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 wejdz w ustawienia proca i powylanczaj te badziewia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Porównanie przepustowości pamięci względem P35 na podobnych alphach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) Ja tu tragedii nie widzę - a czemu na P35 takie wysokie tRFC (fotki z netu ?) ? Edytowane 29 Czerwca 2008 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Tak, fotki z XS. Tez sie dziwie czemu nie mozna bylo ustawic takich samych parametrow, ale cóż... TRFC jest wysokie, ale za to w 2 przypadku tRRD jest kosmicznie wysokie, co znaczaco przeklada sie na wydajnosc (na niekorzyść). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Tak, fotki z XS. Tez sie dziwie czemu nie mozna bylo ustawic takich samych parametrow, ale cóż... TRFC jest wysokie, ale za to w 2 przypadku tRRD jest kosmicznie wysokie, co znaczaco przeklada sie na wydajnosc (na niekorzyść). w każdym razie z tych screenów nie wynika, żeby P45 był wolniejszy od P35 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Różnica wynika z innego PL tRRD nie jest źle na P45 oby nowsze biosy coś poprawiły. Mam do Was koledzy pytanie czy warto juz teraz przesiadać się na P5Q-Pro do e8200 na około 450x8 (więcej mi nie trza) czy kupic jakiegoś dfi t2rs na lub asusa p5ke na p35. Pytanie do szczęśliwych posiadaczy jak płyta prowadzi pamięci 4x1GB ponad 1000Mhz. Głównie chodzi mi o A-daty może juz ktoś sprawdzał. I czy poza problemami z większym fsb zauważyliście jeszcze jakieś krzaki w normalnym uzytkowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 ja uwazam ze plyta p5q3 jes o niebo stabilniejsza od maximusa/rampage,niestety marcin255a ma p5q i uwaza odwrotnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) marcin255A zjadl zeby na maximusie, dlatego obawiam sie nieco o to co bedzie u mnie po przesiadce Fotki niczego nie dowodza. na dodatek sa rozne mhz na prockach - chyba ze eist zadzi. @marcin255A ramce z sigu sa aktualne ? prubowales z innym ramem ? u mnie zmiana ramu bardzo pomogla na maximusie w temacie "mem check" Cruciale okazaly sie o niebo lepsze od teamgroup i OCZ. Wszystko podobne osiagi na D9. Edytowane 29 Czerwca 2008 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 marcin255A zjadl zeby na maximusie, dlatego obawiam sie nieco o to co bedzie u mnie po przesiadce Fotki niczego nie dowodza. na dodatek sa rozne mhz na prockach - chyba ze eist zadzi. @marcin255A ramce z sigu sa aktualne ? prubowales z innym ramem ? u mnie zmiana ramu bardzo pomogla na maximusie w temacie "mem check" Cruciale okazaly sie o niebo lepsze od teamgroup i OCZ. Wszystko podobne osiagi na D9. Jak byk jest 4GHz na obu ... przy tak małych różnicach w wydajności ram dla mnie dziwne są opinie o ślimaku P45 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) Fakt sugerowalem sie CPU-Z a nie Everestem. Jednak EIST :> @Scyzor 663 niech no ktory wklei tabelke... zabic EDIT..... @Kean ide sie pochlastac Edytowane 29 Czerwca 2008 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 ptanie troche z innej paki :D ile kazda z tych plyt ma faz zasilania procka bo sie juz pogubilem nie ktorzy mowia ze wszystkie maja 4 inni ze jedne 4 a drugie 8 pomocy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 @Scyzor 663 niech no ktory wklei tabelke... zabic Scyzor663 tabelka prawde Ci powie :D A jak faktycznie z tymi fazami jest to wiedza inzynierowie asusa i osoby ktore widzialy schematy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 looool jest bo juz tak dawno cie nie bylo :) u mnie na biosie 801 540 i koniec 550 pelna niestabilnosc,a na biosie 507 ktory dostalem z plyta do 16m zaliczal na 570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tachion Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) a wiec u mnie tak to wyglada narazie pl 13 Edytowane 29 Czerwca 2008 przez Tachion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 testowalem w roznych konfigach , ram na 1000 na cl4 . cl5 , 1200 itp. itd ( śmiech na sali dla celek ) mnożnik 6-7-8 , stabilna na 485 ( bez zmiany napięc ) potem loteria , kropka w kropkę jak w Maximusie Tachion jakie masz ustawienia dla tych 560 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tachion Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) 7x560 fsb strap 333 ram 1133 timingi 5-5-5-15 pl 13 cpuv 1.38 wszystkie gtl auto pll 1.60 Fsb 1.30 ramy 2.26 Nbv 1.42 Sb 1.10 Pcie 1.50 Cpu clock skew 300ps Nb clock skew 100ps najbardziej to mnie te pl wkurza Edytowane 29 Czerwca 2008 przez Tachion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar101 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3095204 Witam u mnie to samo do 500 set nie moge dojsc na p5q3 deluxe ale popatrzcie tutaj goscie robia ponad 600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 najbardziej to mnie te pl wkurza A jak się to na super Pi przekłada ? Pyknij 16M @ 3,5GHz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tachion Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 no i [gluteus maximus] 16m nie chce przejsc 560x6,5 i x7 tez mar101 moze i robia tyle ale jeste ciekaw czy stabilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 565 to przechodzi 16M czas 5.43 wsio luźne ale wracając do niestabilności ,popelniłem podstawowy błąd !!! KOLEJNOŚĆ RAMU W SLOTACH po 30 min kombinowania z kolejnościa jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tachion Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) a wiec marcin w czrnych masz slotach czy jak i parametry prosze a orthos ok juz jest Edytowane 29 Czerwca 2008 przez Tachion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...