Kurdzio Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) przeczytałem cały wątek i mam pytanie: 1, czy do p5q pro zmieści się freezen 7 pro lub karakorum?? 2, jakie pamięci do niej wrzucić ? jeśli mógłby ktoś coś zaproponować z oferty proline byłbym wdzięczny(preferowane 2x2 bg), zastanawiam się nad Patriot DDR2 Dual Chanel 4GB 1066 5-5-5-12 3, czy jak zmienię ustawienia w biosie i wyłączę listwę zasilając to po ponownym uruchomieniu będę miał zmienione ustawienia czy wczytają się standardowe?? Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez Kurdzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam Mam Podobne pytanie jak przedmówca czy do P5Q DELUXE będą pasowały te pamięci http://ddr2.home.pl/product_info.php?produ...89ed5be1a1917ae bądź te http://ddr2.home.pl/product_info.php?produ...338bd38561536d4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 dlaczego w ogóle jakieś pamięci DDR2 maja nie pasować do plyty z obsługa DDr2 ??? wkrótce będziecie pytać czy 8400 s775 będzie pasowal do tej płyty edit. sory juz pytacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 akurat pytanie o kompatybilnosc pamieci nie jest glupie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Niektóre memki po prostu nie chodzą na niektórych płytach. Ostatni przykład? Team Xtreme + DFI X48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Niektóre memki po prostu nie chodzą na niektórych płytach. Ostatni przykład? Team Xtreme + DFI X48 ja na przyklad nie polecam za bardzo Crucial Balistix PC1066, wdl wszlekich testow mialy smigac 4-4-4-12 przy nawet 533 a u mnie przy cl4 nie chca wstac wogoole. Na pewno dobre pamieci ale w moim przypadku sie nie sprawdzily ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Dla tego jeszcze raz ponawiam pytanie, nie raz już słyszałem o braku współpracy jakiś pamięci z płytami asusa. Dla tego zanim kupie memki to chce mieć pewność że wycisnę z nich siódme poty, jak i że komp mi na nich wstanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) Tunio a czy twoje moduły są na D9G? Bo jeżeli nie, to nie ma sie co dziwić, że nie chcą pracować przy CL4 DDR2 1066 - tutaj żadna płyta nie pomoże. Edytowane 9 Sierpnia 2008 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghoscik Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Jaka jest zasadnicza różnica między P5Q PRO a P5Q-E oprócz tego http://images34.fotosik.pl/279/6646d5dc34d525eb.jpg no i jak się tak porównuje te dwie płyty to na P5Q-E jakoś więcej radiatorów z czego pewnie chłodzonko ciut lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 No temperatura na mostkach w P5Q-E u mnie o 10*C niższa niż w Foxconn P35A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Ej to które z tych memek o które wyżej pytałem będą lepsze do tego mobo( P5Q Deluxe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Obojętnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel80 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Witam Panowie Mam problem ze swoim niedawno zlozonym konfigiem. Mam mobo P5Q-E i system Vista Ultimate x64 i mam problem z pakietem Asus'a Six Engine. Co kilka uruchomien systemu pakiet ten wywala mi przy starcie systemu blad w postaci "Can't load a AsIo.dll file" po czym przestaje dzialac. Ratunkiem jest wylogowanie lub restart. Probowalem przekopiowac na sztywno ta biblioteke do folderu System32 i pakietu Asusa, ale nie przynosi to pozytywnego skutku. Ktos mial podobny problem i wie jak go rozwiazac? Dzieki za pomoc -- Pozdrawiam Paweł Sorki za namolnosc i upierdliwe przypominanie sie - ale nikt nie mial z tym problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Witam, Mam pytanie do osób, które mają płytę Asus P5Q Deluxe i którąś z karta: ATI 4850, 4870, GTX 260, 280 (a najchętniej tą przedostatnią). Chodzi mi o to, czy nie było żadnych problemów z jej montażem? Kupiłem sobie taki zestaw (P5Q Deluxe + GTX 260 (Asus)) i wczoraj montowałem. Generalnie wszystko złozyłem, ale mam wrażenie, że karta nie wchodzi do końca do slotu. Problemem są dwa kondensatory, która znajdują się w pobliżu wylotu z obudowy. W miejscu, gdzie karta ma taką wyraźną.. 'wypustkę'. Poniżej zdjęcie, na którym dość dobrze to widać: Nie uruchamiałem jeszcze komputera (montowanie wszystkiego zakończyłem dość późno wieczorem i już mi się nie chciało podłączać monitora i brać za instalację wszystkiego), tak więc nie wiem, czy karta będzie chodzić. Podejrzewam jednak, że tak, natomiast trochę niepokoi mnie, czy na dłuższą metę wszystko będzie w porządku. Zacząłem się także zastanawiać, czy może nie zmienić karty na inną, ale popatrzyłem na zdjęcia ATI 4850 i 4870 i mają w tym miejścu (przy 'śledziu') podobne wypustki (kawałek płytki) jak GTX i podejrzewam, że dokładnie tak samo nachodziłoby to na te dwa kondensatory. Stąd pomyślałem, że najpierw zapytam innych użytkowników, czy nie mieli z tym problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 podobno tylko Gtx 280 i 260 nie wchodza ,Radki bez problemu ,ten Gtx nie jest dociśnięty w slocie i raczej nic z tego nie bedzie ,jedynie to jakieś niereferencyjne chłodzenie albo zwodowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Ja mam ATI 4870 i zadnych problemow z montowaniem nie mialem. A w 260 i 280 to znany problem. Ale nie interesowalem sie rozwiazaniem bo kupilem ATI w ktorej tego problemu nie bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurdzio Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 czy naprawdę nikt z maniaków oc nie wie czy po wyłączenia zasilania przywrócą sie standardowe ustawienia biosu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfo Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Nie przywrócą się, chyba, że będą złe i płyta nie zabootuje wtedy po wyłączeniu będą standardowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 czy naprawdę nikt z maniaków oc nie wie czy po wyłączenia zasilania przywrócą sie standardowe ustawienia biosu?? i po wyjeciu baterii na 30 min. -TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurdzio Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 dzięki za odpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Ja mam ATI 4870 i zadnych problemow z montowaniem nie mialem. A w 260 i 280 to znany problem. Ale nie interesowalem sie rozwiazaniem bo kupilem ATI w ktorej tego problemu nie bylo. znany problem? Kurde.. to czemu ja nie wiedziałem.. Ale to już się śmieszne robi.. kilka miesięcy spędziłem wybierając podzespoły, a tu wychodzi na to, że powinienem jeszcze posprawdzać wszystkie konfiguracje czy nie będzie problemów.. No ale nic, komputer i tak spróbuję podłączyć. Tak, jak mówiłem, karta dość dobrze w gnieździe sieci, więc a nuż nie będzie problemów. Zastanawiam się tylko nad jeszcze jedną możliwością.. Płyta ma w końcu dwa gniazda PCI-E x16. Co gdyby kartę włożyć w drugie? W instrukcji pisze, że najlepsza wydajność będzie przy włożeniu jej w pierwsze, ale w sumie to chyba nie powinno mieć znaczenia? Ja to widzę tak, że jakiś kontroler będzie szukał karty i kiedy nie znajdzie jej w pierwszym slocie, to sprawdzi dalej. Przy obecnej mocy obliczeniowej komputerów nie powinno to być w żaden sposób zauważalne opóźnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 w drugim x8 anie x16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 w drugim x8 anie x16 No właśnie w instrukcji jest napisane, że też x16 (w CF obydwa x8). Zresztą nie jestem pewien, będę zaraz sprawdzał i testował (znalazłem też na forum coś o tym temacie - podobno w nowej rewizji płyty nie ma tego problemu. Jako, że kupowałem dwa dni temu, to trochę głupio, że dostałem starą..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Jak się przestawia PL na P5Q PRO i co ono daje? nie wiem jak to sprawdzic ? narazie stoje na FSB 490 ale mam głupie A-daty 800+ które wogle nie chodzą na 5 jedynie na 4-4-4-12? napięcia chyba też zabardzo nie lubią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 w drugim x8 anie x16 Czy przy dzisiejszych kartach widać rożnicę w wydajności między x8, a x16? Jak się przestawia PL na P5Q PRO i co ono daje? nie wiem jak to sprawdzic ? narazie stoje na FSB 490 ale mam głupie A-daty 800+ które wogle nie chodzą na 5 jedynie na 4-4-4-12? napięcia chyba też zabardzo nie lubią. Ostatnią opcje timingów, zaraz przed napięciami daj na enabled i będziesz mógł ustawiać PL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 (edytowane) Dałem na PL 10. a-daty 800+ chodzą teraz na 4-4-4-12 @500MHz PL 10 na 2.12V. Ale musze zmierzyc ile realnie mają. To dużo dla nich ? Coś nie widze żeby za często się pojawiały w opisach. Edytowane 10 Sierpnia 2008 przez Mirkirst Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 U mnie mobo zawyza napiecie ramu i to sporo,np:jak ustawie 2.32v to mam 2.41v real-duzo za duzo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 U mnie mobo zawyza napiecie ramu i to sporo,np:jak ustawie 2.32v to mam 2.41v real-duzo za duzo :DA gdzie je mierzysz? mam jakieś foto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 znany problem? Kurde.. to czemu ja nie wiedziałem.. bo nie czytales topica o tej plycie. Kilka stron temu bylo na ten temat m.in. marcin255A o tym pisal i o przejsciach z komputronikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 bo nie czytales topica o tej plycie. Kilka stron temu bylo na ten temat m.in. marcin255A o tym pisal i o przejsciach z komputronikiem Swego czasu czytałem, ale za dużo tego, żeby wszystko na bieżąco śledzić. Karta jak na razie działa, z braku lepszego programu uruchomiłem na razie 3dMarka 2003 w rozdzielczości 1024 na 768. Wynik to ok. 57 tys. więc dużo, ale czy tyle, ile powinno być to nie wiem. Później poszukam gdzieś na płytach nowszych wersji. Co do @marcin255A - kojarzysz, gdzie mniej więcej się ta rozmowa zaczęła? (bo nic nie mogę znaleźć) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...