marcin255A Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 mnie się w koncu udało -czekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 marcinie co wybrac maximus 2 czy p5q-dlx? bym wymieniał po wakacjach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 ja biorę DLX 200 zł. w kieszeni a róznica hmm .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHysiek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Podobno układ dźwiękowy ADI AD2000B montowany w lepszych wersjach P5Q emuluje EAX 4.0, czy mógłby ktoś to sprawdzić na swojej płycie (jeśli posiada odpowiedni model) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 No ja juz mam :) Zmienilem bios na 0704 wszystko narazie na auto poza cpu.Winda zainstalowana na Raptorku,wszystko pieknie gdyby nie to,ze nie moge wejsc do windy na syste z X38 :),niezla bieda.No a tymczasem lece ogladac mecz. Acha na PCB jest napisane Made in Cina :D,nie Taiwan a te podobno leiej banglaja...cdn... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Acha na PCB jest napisane Made in Cina :D,nie Taiwan a te podobno leiej banglaja...cdn...A świstak siedzi i zawija :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Czekamy na jakies konkrety :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 http://www.ocxtreme.org/forumenus/showpost...mp;postcount=33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 A świstak siedzi i zawija :) co sugerujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 No ja juz mam :) Zmienilem bios na 0704 wszystko narazie na auto poza cpu.Winda zainstalowana na Raptorku,wszystko pieknie gdyby nie to,ze nie moge wejsc do windy na syste z X38 :),niezla bieda.No a tymczasem lece ogladac mecz. Acha na PCB jest napisane Made in Cina :D,nie Taiwan a te podobno leiej banglaja...cdn... dalij pokazuj co potrafi :wink: napiecia auto i asus to też chyba nie za dobre rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 http://www.ocxtreme.org/forumenus/showpost...mp;postcount=33 jak to screen OPB to się nie liczy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 jak to screen OPB to się nie liczy :P jestem za ,za chwile pewnie pokaże 1M w granicach 7.1xxx :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 No ja juz mam :) Zmienilem bios na 0704 wszystko narazie na auto poza cpu.Winda zainstalowana na Raptorku,wszystko pieknie gdyby nie to,ze nie moge wejsc do windy na syste z X38 :),niezla bieda.No a tymczasem lece ogladac mecz. Acha na PCB jest napisane Made in Cina :D,nie Taiwan a te podobno leiej banglaja...cdn... poza wyczekiwanym fsb - obadaj jak to się w low-clocku zachowa ... po ponoć P45 wolnawe ... jestem za ,za chwile pewnie pokaże 1M w granicach 7.1xxx :lol2: Nawet jeśli nie oszukuje (ściągam video z tych 32M :D) to on jakiejś magi musi używać ... odkrywa "tajne" ustawienia biosów (jak było w GB) i takie tam ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Za low clock to ja juz podziekuje nie bede sie bawil,bo mam obecnie wypasione Lanfesty i nie chce ich uszkodzic,nie odesla mi juz takich :) Czasu narazie brak,nie wiem czy cokolwiek dzisiaj rusze,co najwyzej poustawiam napiecia i sprawdze max fsb,ale nie wiem czy nawet na to bedzie czas-starosc nie radosc mam wazniejsze sprawy na glowie nizmax fsb :D Gemmy tak tylko zostawilem do instalki,bo mialem pozyczonego widowsa i musialem sie streszczac,nie bylo czasu na ustawienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Za low clock to ja juz podziekuje nie bede sie bawil,bo mam obecnie wypasione Lanfesty i nie chce ich uszkodzic,nie odesla mi juz takich :) Czasu narazie brak,nie wiem czy cokolwiek dzisiaj rusze,co najwyzej poustawiam napiecia i sprawdze max fsb,ale nie wiem czy nawet na to bedzie czas-starosc nie radosc mam wazniejsze sprawy na glowie nizmax fsb :D nasuwa sie pytanie ... to po co nowa mobo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 co sugerujesz?A że poszukiwanie usprawiedliwienia akurat w tym to czysty nonsens :-) Nie każdy NB jest taki sam, to pewne, nie kazdy też potrafi ustawić sobie te 600+... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 nasuwa sie pytanie ... to po co nowa mobo :D do wysokiego fsb,ale z mnoznikiem na maxa :) do tego to mobo wlasnie dalem fsb 400 i co??wysypal sie bios,wlaczyla sie opcja bios recovery.Centralnie wysypal mi sie bios 0704 i wrocil do 0506-mial ktos kiedys cos takiego ?? pmp a kto tu sie usprawiedliwia??jak ja wogole nic nie zaczalem robic z ta mobo,na XS tak pisali,ze sa roznice pomiedzy china vs taiwan,wiec nie kumam tej wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 bios na 400Fsb się wysypał? to niewesoło ,jakis błąd , system masz nowy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 /ot mógłby mnie ktoś wtajmeniczyć z tym 32m ? pamietam, że była jakaś akcja z hwbotem i opb usunięto z bazy ale znów powrócił. /ot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) Nie wiem jakis walek byl. Teraz na szybko wszystkie napiecia poustawialem najnizej jak sie dalo i jest 500x6 stabilne pod orthosem i spi32m wlasnie leci,strap 500/333/1000 i mobo ustawilo PL 13,no ale mam 500mhz bez zmian napiec,jedziemy dalej :) edit:no i prosze mamy pierwsze rezultaty,bez zmiany napiec wszystko najnizej jak mozna proc juz leci 560x6 a na DFI X38 nie chcialo slyszec o 515Mhz bez wzgledu na mnoznik,jak dla mnie wypas :) dobra panowie stanelo na 565x6 bez zmian napiec :),niezle mobo Edytowane 18 Czerwca 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 wyglada na to ze p5q-dlx bedzie hitem a Maximus 2 kupą :P? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Wypas wypasem, ale to PL jest mocno martwiace. Ktos pisal na XS ze PL P45 = PL P35 + 1 jesli chodzi o wydajnosc. Zalozmy ze to jest porownywalne z PL 12 na P35, a to troche imho sporo :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) IMO PL do 3d ma malo wspolnego do spi masz racje,poza tym przeciez dopiero co odpalilem to mobo,pl na auto,siedze ogladam tv i sobie klikam na fsb,nie wyciagajmy jeszcze pochopnych wnioskow.W biosie jest troche ustawien ktorych nie bylo na dfi,nie wiem jeszcze w czym grzebac,co pomoze itd.. dobra na dzis koniec lece na obiad :) Edytowane 18 Czerwca 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 A wiadomo juz czemu wysypala sie na 400? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Nie mam pojecia,wgralem jeszcze raz i jest elo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 3 szt. http://www.kirk.pl/pricelist/item.aspx?Pro...mp;PID=C6501428 2 sztuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 A wiadomo juz czemu wysypala sie na 400?ale to jest dobra oznaka,będzie żyła na wieki :-D.Komandos wyciągnięty z pudelka robił 620,na 1.45V-pewnie nie każdy,ale robił :lol2: dobra nie będziemy juz męczyć proste,jak bedzie miał czas to testnie solidnie thx :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 PMP cos pisales o jakies opcji ktora pomaga osiagnac max fsb?? Gemmy moze sie uda cos dzisiaj wycisnac,zobacze jak z czasem to 1.45v na NB??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 PMP cos pisales o jakies opcji ktora pomaga osiagnac max fsb?? Gemmy moze sie uda cos dzisiaj wycisnac,zobacze jak z czasem to 1.45v na NB??? Note that 2 new options are added, CPU and NB clock skew. Set CPU to 400 ps and NB to 100 ps to get some extra FSB (play ofc with these settings). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 No dobra juz po obiadku i mam troche czasu. Plyta nie wstaje na 570.Podnosze v nb itd..i nic po prostu podczas ladowania niebieski ekran cpu skew 400 i nb 100 nic nie daje,walcze dalej,ale moze byc ciezko,bo jak kupowalem proca to koles cos wspominal o wallau na 550Mhz tyle,ze u mnie na DFI nigdy nie mialem okazji dojsc do takiej wartosci,wiec teraz za bardzo nie wiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...