blasphemy Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Vdrop, a jaki masz teraz bios? U mnie przy 703, m803, m1104, m1406 i 1406 taki sam o/c. Bajery typu Mem OC Charger dla taktów pamięci nie pomagają, tak jak CPU Margin dla CPU nie pomaga. Cała nadzieja w mocniejszej zasiłce i WC... Tobie skończyły się mozliwosci proca, a nie mobo albo pamięci. Jak ma walla to WC nic nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Witam panowie q6600 p5q-e z biosem od deluxa(1406) i problem fsb400 strap400 proc 3600 i pamieci tylko na 1066 a sa pc9600 za cholere nie moge ustawic na 1200 ładuje sie do biosu ale systemu przyjac nie chce "co jest nie tak?" :angry: Spróbuj ręcznie ustawić timingi. Co to za pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Witam panowie q6600 p5q-e z biosem od deluxa(1406) i problem fsb400 strap400 proc 3600 i pamieci tylko na 1066 a sa pc9600 za cholere nie moge ustawic na 1200 ładuje sie do biosu ale systemu przyjac nie chce "co jest nie tak?" :angry: Podnieś napięcie NB i sprawdź czy napięcie na pamięci odpowiada zalecanemu przez producenta przy tej właśnie prędkości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIDDX Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) Podnieś napięcie NB i sprawdź czy napięcie na pamięci odpowiada zalecanemu przez producenta przy tej właśnie prędkości.witam napiecie na nb-1.26v ramki Team Group Xtrieem Dark napiecie 2.4v (5.5.5.16) pl10 i próba przy pl12 i smutek jedno co sie udało to 3 paski windy i kiedy juz miała wchodzic BLUU... starap 400 bardziej prawdopodobne ze te pamieci nie bardzo sie lubia z ta płyta :( (na tyle kombinacji i nic) cpu-1.35 gtl-370 -410 pll-1.50 fsb-1.26 ram-2.4 nb-1.26 gtl-370 sb-1.10 pcie-1.50 Edytowane 11 Listopada 2008 przez RIDDX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Jak to kosci 2x2Gb sprobuj dac wiecej na NB i PL na auto oraz GTle. Vdrop, a jaki masz teraz bios? U mnie przy 703, m803, m1104, m1406 i 1406 taki sam o/c. Bajery typu Mem OC Charger dla taktów pamięci nie pomagają, tak jak CPU Margin dla CPU nie pomaga. Cała nadzieja w mocniejszej zasiłce i WC... Bios mam 1406 CPU Margin na Performance. Jutro dostane w lapki Blok na NB wtedy poprobuje wiecej =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trabirider Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 sorry moze to juz było w tym temacie ale hmm 56 stron. Jaka jest róznica pomiędzy P5Q-E a P5Q Pro i czy opłaca sie dopłacic 14zł :) do tej drugiej z góry THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) Wszystko to jest bardzo ładnie opisane na stronie producenta... Edytowane 12 Listopada 2008 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) Panowie popełniłem dzisiaj największą głupotę od conajmniej roku .Uwaliłem moją nową płytę Asusa P5Q-Pro :( :/ Wymieniałem dzisiaj chłodzenie na Karakorum od Pentagrama. No i chciałem pierw sprawdzić czy pasuje, i zamiast najpierw włożyć procka do Socketa jak każdy normalny człowiek, to lekko przyłożyłem chłodzenie, by sprawdzić czy zaczepy nie będą zawadzać o radiator od mostka na MOBO. Pech chciał, ze zaczep od Pentagrama lekko zaczepił o podstawkę i prubując go wyjąć lekko przycisnąłem radiatorem piny na sockecie :(( Conajmniej 5 pinów wygięte tak, że nie idzie ich do końca wyprostować. Oczywiście próbowałem, ale 2 są tak wygięte, że prawie wyrwane. Nie idzie ich wyprostować. Bawiłem się co najmniej 2 godziny porządną lupą przy dobrym świetle. Nawet nie próbowałem montować procka by go czasem nie uszkodzić. No i co by tu zrobić ? Raczej do serwisu nie mam co wysyłać, bo wygięte piny widać gołym okiem. Jak się dotnie miejsce palcem to jest wypukłe czyli piny nie tylko są wygięte, ale lekko wyciągnięte. Jest to uszkodzenie mechaniczne i tu mogą bez stresu mi odmówić serwisowania tej płyty. Pozostaje chyba tylko oddać to jakiemuś fachowcowi co się na tym zna, ale za taką żmudną robotę pewnie bym zabulił. Miał ktoś taką sytuacje ? Płyta jest jeszcze do odratowania ? Wątpię by to działało, bo wygląda to kiepsko.2 piny zupełnie nie idzie wyprostować... Mogę mieć pretensje tylko do siebie. Za głupotę trzeba płacić... Jutro i tak jadę kupić nową płytę (400 pln w plecy ;/), A tą będę próbował serwisować, albo sprzedam na giełdzie. Chętni już teraz mogą śledzić dział giełda. (oczywiście taniej ) P.S Możecie się śmiać, bo w pełni na to zasłużyłem :mur: Idę na piwo ehh Edytowane 12 Listopada 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Panowie popełniłem dzisiaj największą głupotę od conajmniej roku ..... Tez mialem kiedys podobna przygode z Asusem na 975... cos tam grzebalem z chlodzeniem i zostawilem plyte na wierzchu bez opieki. Wracam a tam dzieciak, moj wlasny, przeprowadzil eksperyment "palcowy" no i wdusil chyba wiecej niz 5 pinow... Prostowalem to, mielac "urwy" w zebach przy pomocy igly do szycia. No i jakos sie udalo, plyta bez protestow wstala. Proboj zatem, ale raczej nie po piwie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Ja bym próbował wyprostować jeszcze. Jakieś małe szczypce by się przydały do tego i trochę cierpliwości. Jeśli piny nie są wyrwane powinno działać. I jeśli się nie mylę jakaś tolerancja odchylenia pinu od pionu istnieje?? Z moją płytą w zestawie jest taka płytka ochronna na socket made in Foxconn - to tak na przyszłość:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Ja bym próbował wyprostować jeszcze. Jakieś małe szczypce by się przydały do tego i trochę cierpliwości. Jeśli piny nie są wyrwane powinno działać. I jeśli się nie mylę jakaś tolerancja odchylenia pinu od pionu istnieje?? Z moją płytą w zestawie jest taka płytka ochronna na socket made in Foxconn - to tak na przyszłość:) No wszystkie maja plytki made in Foxcnn, tylko trzeba pamietac zeby je zalozyc ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 moja była msi ma uwalony pin(brak) i jakoś działa :] gdyż trafiłem na pin masowy może akurat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Witam, moze ktos wysnuje jakas teze apropos mojego P5Q Deluxe, bo to co sie dzieje to juz dla mnie powoli jest jakas magia. Kupilem plyte w sierpniu, nowke - na starcie martwa, tzn. brak obrazu na monitorze. Odkrylem ze przelozenie grafiki do innego slotu pci-e sprawia, ze plyta wstaje. Ok, wniosek, uwalony jeden port pci-e. Przekladam grafe z powrotem zeby sie upewnic, nie dziala wiec ok. Wracam do slotu w ktorym przed chwila dzialala - nie wstaje :/ Nie dzialala na zadnym z portow pci-e, martwa - wyslalem na serwis. Po 3tyg dostalem plyte z powrotem z opinia 'brak usterki'. Stwierdzilem ze moze cos naprawili tylko nie chca sie przyznac, sprawdzam - nie dziala. Kupilem Biostara I45 - na tych samych komponentach dzialal idealnie. Wniosek - P5Q na pewno uwalony, serwis dal d... i wysylam jeszcze raz. Po niecalych 24h - komp padl. Biostar martwy, na serwis, podlaczam w akcie desperacji jeszcze raz P5Q Dlx - nie dziala. Przekladam grafe do innego portu pci-e - cud! Plyta wstaje, poza nieobslugiwaniem myszki na poziomie boota wszystko gra. Przekladam do podstawowego portu, tez dziala. I teraz startuje z kazdym razem niezaleznie od portu w ktorym jest grafa - podlaczenie na pajaka, nie wiem jak bedzie w budzie. O co chodzi? Cuda, magia? Plyta zmartwychwstala? Wszelkie sugestie mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Cruel, tobie sie nudzi w domu? Sprawdź wpierw te mobo z innymi kartami i pokombinuj sam, a nie co ci nie pasi do na serwis ślesz. o,O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Sprawdzane na 3 roznych grafikach (4850, 7300GT, Quadro NVS140), 2 prockach (Q6600 i E8500) i 2 roznych zasilaczach, martwa w kazdym przypadku. Ozyla po tygodniu lezenia trupem w pudelku, po tym jak Biostar padl :/ Nic, na razie dziala, zobaczymy co bedzie dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Jakie macie rewizje płyt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 REV 1.03G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 P5Q PRO BIOS 1501 1. Fixed Fan speed decreases after waking from S3 sleep mode. 2. Enhance the compatibility with kingston KVR800D2N6/2G DDR2 800MHz 2G memory. Nowy bios na stronie ASUSa. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Sprawdzane na 3 roznych grafikach (4850, 7300GT, Quadro NVS140), 2 prockach (Q6600 i E8500) i 2 roznych zasilaczach, martwa w kazdym przypadku. Ozyla po tygodniu lezenia trupem w pudelku, po tym jak Biostar padl :/ Nic, na razie dziala, zobaczymy co bedzie dalej. Pisałeś wcześniej, że poza obudową działała. Biostar też padł...to nie przypadek. Prawdopodobnie w budzie zwierasz coś z tyłu płyty do obudowy. Zastosuj jakieś podkładki i upewnij się, że nie ma połączeń. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Co powiecie na jakość dzwięku z karty dźwiękowej na P5Q PRO? Mam obecnie SB Live! 5.1. Czy ta zintegrowana zagra lepiej czy jednak lepszym rozwiązeniem będzie zostawienie SB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Moim zdaniem integry już dość dawno osiągnęły jakość Live (chyba że jakas wyjątkowo kiepska plyta) więc równie dobrze możesz SB schować do szafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Sądzę że w tym wypadku poszła by na allegro:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) Witam, do konca roku mam zamiar zmienic miedzy innymi mobo i polecono mi P5Q PRO i chyab bedzie to dobry wybor:) Pytanie o pamieci czy sa jakies ktore gryza sie z tym mobo? Obecny moj ABIT mial kiedys problemy wlasnie z niektorymi memkami... CPU to E8400 i bede go krecil wiec ram deczko tez by sie przydalo:) jakies sugestie;> Edytowane 16 Listopada 2008 przez xrobcio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 A masz już jakieś konkretnie na oku czy chcesz wybadać sytuację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4zyl Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Ktos juz testowal ten nowy bios do P5Q Pro 1501?? Jakies ograniczenia/ulepszenia co do OC ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Ja mam sprawdzonych kilka biosów, od 703 po 1501 i żadnych róznic, kompletnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 @mlun Konkretnie nic:/ Przegladalem 2x2GB Patrioty, Adata i OCZ w granicach 200-300zl ale nic nie wybralem bo przeciez specyfikacja za bardzo mi nie powie jak sie kreca:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Wszyscy polecają Adata EE, ja będę takie brał pewnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Co powiecie na jakość dzwięku z karty dźwiękowej na P5Q PRO? Mam obecnie SB Live! 5.1. Czy ta zintegrowana zagra lepiej czy jednak lepszym rozwiązeniem będzie zostawienie SB ? Ja wczoraj zamowilem Asusa Xonara DX. Mam nadzieje, że odczuje róznicę na plus :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 A ja mogę polecić moje pamięci. Robią blisko 1100MHz. Czyli myślę, że spoko jak za 2x2GB w cenie 270zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...