Cavea Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) Zależy mi na cichym dysku, mniej na wydajności dlatego rozważam zakup WD 750GB GreenPower (WD7500AACS). Mam pytanie do użytkowników jak się te dyski sprawują i czy IntelliPower/GreenPower można jakość konfigurować? Jak się objawia ich działanie? Konkretnie chodzi mi o to czy ten dysk zmienia prędkość 5400/7200 obr./min., ponieważ prawdopodobnie gdybym go kupił to wolałbym ustawić aby nie zmieniał tej prędkości dynamicznie, ponieważ bałbym się o trwałość dysku i w dodatku pewnie te zmiany prędkości są słyszalne? Poproszę o wszelkie komentarze użytkowników tych dysków. Edytowane 23 Maja 2008 przez Cavea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Zależy mi na cichym dysku, mniej na wydajności dlatego rozważam zakup WD 750GB GreenPower (WD7500AACS). Mam pytanie do użytkowników jak się te dyski sprawują i czy IntelliPower/GreenPower można jakość konfigurować? Jak się objawia ich działanie? Konkretnie chodzi mi o to czy ten dysk zmienia prędkość 5400/7200 obr./min., ponieważ prawdopodobnie gdybym go kupił to wolałbym ustawić aby nie zmieniał tej prędkości dynamicznie, ponieważ bałbym się o trwałość dysku i w dodatku pewnie te zmiany prędkości są słyszalne? Poproszę o wszelkie komentarze użytkowników tych dysków. GreenPower'y są cichsze nawet niż Barracuda IV - dokładnie to sprawdzili na SPCR. Polecam ich recenzję - http://www.silentpcreview.com/article786-page2.html Dynamiczna zmiana prędkości 5400 - 7200obr/min to bzdura. Ekipa z SPCR udowodniła, że są to dyski 5400obr/min. Western Digital zostawił sobie furtkę by po cichu wprowadzić dyski 7200obr/min z etykietką GreenPower. Tak czy inaczej jest to dość ciekawy, bardzo cichy dysk i jako dysk do składowania danych (nie systemowy) nadaje się doskonale :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...