bertas Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 witam prosze powiedzcie mi jaką wysokość ma radiator z boxowego chłodzenia od e2160, bo kupiłem od kumpla i nie wiem czy mnie nie oszukał bo strasznie niski ten radiator chyba niepełne 2 cm ma prosze zmierzcie ile macie u siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Kupiłeś cooler od procesorów 45nm, albo od celerona 65nm. One są 2 razy niższe od normalnych. Ale widziałem też 2180 z takim niskim coolerem w zestawie. Mój radiator ma ok 4cm wysokości(sam radiator bez wentyla) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?act=attac...st&id=19508 ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 a tak zapytam, czy mocniejsze c2d [e67,e68,q66] maja taki sam BOX jak PentiumDC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Jako były posiadacz E2220 mogę powiedzieć, że dostałem w nim taki cooler jakie teraz dają do Penrynów, więc już pewnie prawie wszędzie te niższe BOXy dają... Na szczęscie został mi większy BOX z E2160 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Ja do E2160 miałem ten najniższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 ja mam ten normalny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertas Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 czyli jest możliwość ze ten niziutki radiatorek to jest orginalnie i kumpel mnie nie oszukał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Tak, jest bardzo duża możliwość, że oryginalnie masz tego niskiego boxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 a tak zapytam, czy mocniejsze c2d [e67,e68,q66] maja taki sam BOX jak PentiumDC?Nie. E4300++ mają coolery z miedzianym środkiem, które są całkiem fajne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 a tak zapytam, czy mocniejsze c2d [e67,e68,q66] maja taki sam BOX jak PentiumDC?wyzsze modele maja chlodzenie gabarytowo identyczne, rozni je od siebie miedziany rdzen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Ja też dostałem ten niski przy zakupie nowego proca. Specjalnie nie narzekałem bo dawał radę schłodzić E2160 przy 3 Ghz przed wymianą na Pentagrama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 To zależy od rewizji. Do M0 dodają ten niższy. Ja w L2 mam wyższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 To zależy od rewizji. Do M0 dodają ten niższy. Ja w L2 mam wyższy.Beep!, zła odpowiedź. Miałem M0 i był wyższy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Tak? A widzisz, wyjątki potwierdzają regułę ;) Widać dopiero od którejś partii konkretnej zaczęli dołączać te niższe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Też mam M0 i cooler był wysoki. Od momentu wejścia procków 0,45 zaczeli dawać niskie coolerki do czego się tylko da:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smirnov Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) No ale nie są takie złe chyba. U mnie na e7200 @3000 jakoś daje radę. W stresie (sp2004) 59*, idle 45*( w pokoju ok 20-22*) Edit: pamiętam, że jak go wyjąłem z pudełka byłem przekonany, że proc się usmaży. Edytowane 25 Maja 2008 przez smirnov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...