Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam głośniki Genius SW-HF 5.1 Home Theater 5000, a słuchawki Sennheiser HD 202. Na poprzednim kompie mialem dźwiękową Audigy SE. Obecnie mam niestety zintegrowaną ALC883. Szajs jakich mało, na słuchawkach jeszcze da sie przezyc, ale i tak slychac wszystkiego rodzaju szumy itp... Na głośnikach w porownaniu do Audigy to katastrofa totalna. Obecnie na dźwiękową chce wydać około 130zł. Sporo osob poleca Audigy 2 ZS. Ale czy jest ona az tak swietna ? Tych kart nowych juz nie robią, wiec jesli chcialbym ją kupic, to bez gwarancji. No i pytanie zasadnicze. Czy warto ją kupowac do mojego sprzętu? Odczuje znaczną poprawe w porównaniu z Audigy SE? (o poprawe z alc883 nawet nie pytam, bo od niej to obojetnie jaka dzwiekowa jest lepsza). Czekam na odpowiedz, pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Między Audigy SE a 2 ZS GOLD raczej nie odczujesz jako takiej różnicy w samej jakości dźwięku, może minimalną (choć wątpię), jednak myślę, że jest to sensowna inwestycja... Albo lepiej jak troszku przyoszczędzisz i kupisz zwykłe A2 ZS :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cvieku to w takim razie wytłumacz mi proszę :D Twierdzisz, ze różnica między tymi kartami jeśli nawet będzie, to będzie bardzo minimalna, a Audigy SE kosztuje około 60zł nowa z 2-letnią gwarancją, a Audigy 2 ZS z kosztami przesyłki kosztuje około 150zł, i średnio dają 30 dni gwarancji rozruchowej. Czemu w takim razie sądzisz, że Audigy 2 ZS jest lepszą inwestycją?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem, że w jakości dźwięku nie będzie różnicy. Natomiast Audigy 2 posiada pełne wsparcie dla EAX do 4.0 stąd różnica w cenie. Napisałem też, że jeśli już coś kupować to A2 za około 100 zł... A jeśli chcesz Audigy SE to już lepiej wziąć SB Live! 24bit bo to to samo tylko cena niższa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowałem sie na Audigy 2 ZS.

TAKA czy TAKA ? Ten drugi to model SB 0350, pisze ze niby nigdy nie uzywana i koles daje 3 miechy gwarancji. O tej pierwszej w zasadzie nic szerzej nie wiadomo, 1 miech gwary. Obie są takie same, czy się czymś różnią? Którą z tych byście brali ?

Dobra do zamknięcia. Dzisiaj kupiłem taką: http://allegro.pl/item365861991_tylko_u_mn...najtaniej_.html

Edytowane przez Arczi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi