Arczi Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Witam, posiadam głośniki Genius SW-HF 5.1 Home Theater 5000, a słuchawki Sennheiser HD 202. Na poprzednim kompie mialem dźwiękową Audigy SE. Obecnie mam niestety zintegrowaną ALC883. Szajs jakich mało, na słuchawkach jeszcze da sie przezyc, ale i tak slychac wszystkiego rodzaju szumy itp... Na głośnikach w porownaniu do Audigy to katastrofa totalna. Obecnie na dźwiękową chce wydać około 130zł. Sporo osob poleca Audigy 2 ZS. Ale czy jest ona az tak swietna ? Tych kart nowych juz nie robią, wiec jesli chcialbym ją kupic, to bez gwarancji. No i pytanie zasadnicze. Czy warto ją kupowac do mojego sprzętu? Odczuje znaczną poprawe w porównaniu z Audigy SE? (o poprawe z alc883 nawet nie pytam, bo od niej to obojetnie jaka dzwiekowa jest lepsza). Czekam na odpowiedz, pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Między Audigy SE a 2 ZS GOLD raczej nie odczujesz jako takiej różnicy w samej jakości dźwięku, może minimalną (choć wątpię), jednak myślę, że jest to sensowna inwestycja... Albo lepiej jak troszku przyoszczędzisz i kupisz zwykłe A2 ZS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Cvieku to w takim razie wytłumacz mi proszę :D Twierdzisz, ze różnica między tymi kartami jeśli nawet będzie, to będzie bardzo minimalna, a Audigy SE kosztuje około 60zł nowa z 2-letnią gwarancją, a Audigy 2 ZS z kosztami przesyłki kosztuje około 150zł, i średnio dają 30 dni gwarancji rozruchowej. Czemu w takim razie sądzisz, że Audigy 2 ZS jest lepszą inwestycją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Napisałem, że w jakości dźwięku nie będzie różnicy. Natomiast Audigy 2 posiada pełne wsparcie dla EAX do 4.0 stąd różnica w cenie. Napisałem też, że jeśli już coś kupować to A2 za około 100 zł... A jeśli chcesz Audigy SE to już lepiej wziąć SB Live! 24bit bo to to samo tylko cena niższa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Poza tym Audigy SE przeprowadza wszystkie operacje na dźwięku przy użyciu CPU. Audigy ZS zaś sam wykonuje je. Kwestia ilości elektroniki potrzebnej do zbudowania karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) Zdecydowałem sie na Audigy 2 ZS. TAKA czy TAKA ? Ten drugi to model SB 0350, pisze ze niby nigdy nie uzywana i koles daje 3 miechy gwarancji. O tej pierwszej w zasadzie nic szerzej nie wiadomo, 1 miech gwary. Obie są takie same, czy się czymś różnią? Którą z tych byście brali ? Dobra do zamknięcia. Dzisiaj kupiłem taką: http://allegro.pl/item365861991_tylko_u_mn...najtaniej_.html Edytowane 26 Maja 2008 przez Arczi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...