Bogdan_ Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 domyślnie jest bardzo małe odświeżanie i wyjście TV out włączone w Radku9000ViVo, co powoduje, że prawie rozsadza mi czaszkę - nie da się nic dłużej porobić. Proszę o linka lub info jak wyłączyć wyjście telewizyjne i dać jakieś sensowne odświeżanie ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 domyślnie jest bardzo małe odświeżanie i wyjście TV out włączone w Radku9000ViVo, co powoduje, że prawie rozsadza mi czaszkę - nie da się nic dłużej porobić. Proszę o linka lub info jak wyłączyć wyjście telewizyjne i dać jakieś sensowne odświeżanie ekranu. podczas bootowania Knoppixa wciskasz f2 i wpisujesz to co jest podane w liście np. knoppix refresh=85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan_ Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 niestety to nie pomaga, po tym poleceniu dalej wyjście TV jest włączone i dlatego jest małe odświeżanie na oko 50Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listek Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 U mnie startuje z 60 hz (bo monitor nierozpoznany). próbowałem wcześniej komendy w stylu knoppix refresh=75, ale nic nie dawało. Dosyć logiczne, bo w zdaje się wymusić można tylko 60 hz : CHEATCODES AND HINTS FOR KNOPPIX V3.1 ============================================================================== (last update: 07.10.2002) These options (can be combined) work from the SYSLINUX bootprompt: knoppix lang=cn|de|dk|es|fr|it|pl specify language/keyboard knoppix lang=ru|sk|tr|tw|us specify language/keyboard knoppix desktop=fluxbox|gnome|icewm Use specified WM instead of KDE knoppix desktop=kde|larswm|twm Use specified WM instead of KDE knoppix desktop=wmaker|xfce Use specified WM instead of KDE knoppix screen=1280x1024 Use specified Screen resolution for X knoppix xvrefresh=60 Use 60 Hz vertical refresh rate for X knoppix xserver=XFree86|XF86_SVGA Use specified X-Server knoppix xmodule=ati|fbdev|savage|s3 Use specified XFree4-Module knoppix 2 Runlevel 2, Textmode only knoppix floppyconfig Run "knoppix.sh" from a floppy knoppix no{apic,agp,apm,dma,pcmcia} Skip parts of HW-detection knoppix no{scsi,swap,usb} Skip parts of HW-detection knoppix pci=irqmask=0x0e98 Notebook if PS/2 mouse doesn't work knoppix mem=128M Specify Memory size in MByte knoppix noeject Do NOT eject CD after halt knoppix-txt No framebuffer at startup knoppix vga=normal No-framebuffer mode, but X knoppix blind Start Braille-Terminal (no X) knoppix brltty=type,port,table Parameters for Braille device knoppix testcd Check CD data integrity fb1024x768 Use fixed framebuffer graphics fb800x600 Use fixed framebuffer graphics knoppix testcd Check CD data integrity expert Interactive setup for experts Wszystkie moje próby Odpalanie w trybie expert czy próba nadpisania /etc/X11/XF86Config nic nie dały. Też dosyć logiczne skoro system jest na cd :mrgreen: . Można zainstalować knoppiksa na twartym, ale wtedy cały czar knoppiksa pryska. P.S. xvidtune w Knoppiksie też się nie uruchamiał - błąd przy operacjach zmiennoprzecinkowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 knoppix xvrefresh=60 Use 60 Hz vertical refresh rate for X A wpisywal poprawnie? knoppix xvrefresh=75 ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listek Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Nie wiem. Na pewno próbowałem, ale być może faktycznie połknąłem "x". Przy najbliższej okazji spróbuję jeszcze raz. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...