mercury330 Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Witam serdecznie. Dostałem kartę graficzną Nvidii Quadro Fx 3400. W systemie zgłasza się jako GForce 6800. Przy pomocy różnych programów ( Riva itp.) starałem się przywrócić ją do oryginału. Nawet wgrałem oryginalny bios Quadro Fx 3400. Niestety nic nie pomogło. Macie jakieś propozycje jak rozwiązać ten problem. Karta musi być w systemi jako Quadro Fx 3400 ponieważ chcę z taką drugą kartą zbudować SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo. Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) Zdaje się, że takie przeróbki geforce -> quadro działały do gf6600 w riva tuner. Możliwe, że będzie konieczna zmiana biosu karty graficznej. Skąd masz tą kartę graficzna? Możesz dać na gwarancję? - tak by było bezpiecziej. Edit: sorki, nie zauważyłem tego, że zmieniałeś bios. Może to jakaś ściemniona karta? Edytowane 25 Maja 2008 przez hugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Przeciez pisał że zmieniał bios... A drivery masz do quadro ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercury330 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Kartę kupiłem na Allegro Na pewno jest to karta Quadro FX ponieważ mam taką drugą - oryginalną - to je porównałem . Obydwie wyglądają tak samo. Po za tym maja ten sam układ graficzny itp. Wiem na 100%, że ktoś przy niej majstrował i aby osiągnąc lepszą wydajnosc w grach "przerobil" ją na GForce 6800. Teraz ja chcę miec znowu Quadro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...