SanDiego Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) Jest taka możliwość, żeby korzystać z konta skype VoIP albo chociaż z samego skype'a na komórce E51? Edytowane 24 Maja 2008 przez STOGU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 mozna http://www.fring.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 (edytowane) a czy skype ma VoIP? I jak ustawić żeby ten programik fring łączył się poprzez WiFi a nie zżera mi kasę :/ Edytowane 27 Maja 2008 przez STOGU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Fring jest banalny w konfiguracji, przy włączeniu pyta się przecież o sposób dostępu do sieci. Wybierasz access point i już działa. Ja ostatnio testowałem Fringa za granicą - w knajpie był otwarty ap i bez problemu rozmawiałem z żoną w domu via skype - czyli za darmo. REWELACJA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 I jak ustawić żeby ten programik fring łączył się poprzez WiFi a nie zżera mi kasę :/Uruchamiasz go i wchodzisz w Opcje > Settings > Connection Manager > Settings > Connection preference: WiFi Only. Od tej pory będzie się łączył tylko po WiFi, pytając przy starcie którego połączenia użyć. Skanujesz dostępne sieci WiFi i logujesz się do wybranej. Samo uruchomienie programu to banał. Potrzeba tylko założyć konto Fring przy pierwszym uruchomieniu go na komórce. Jeśli chcesz korzystać z kontaktów skype to wybierasz Opcje > Settings > Manage communities. Zaznaczasz z którego komunikatora chcesz dodatkowo (oprócz Fring) korzystać. Wybierasz Skype, MSN, ICQ, Google Talk lub połączenie SIP. Pojawia się prośba o podanie hasła Skype i loginu. Po podaniu program sam zaloguje Cię w systemie Skype i równolegle w Fring. Od tej pory po uruchomieniu programu będziesz miał jedną wspólną zakładkę ze wszystkimi kontaktami. Obok każdego będzie logo komunikatora z jakiego jest dany kontakt. Celem odbycia rozmowy najeżdżasz na dany kontakt i naciskasz zieloną słuchawkę w telefonie (tak jak byś normalnie do kogoś dzwonił). Fring łączy się z tym kontaktem i gadasz. Można też najechać na dany kontakt i z Opcji wybrać Chat z daną osobą. Testowałem na Skype i tak jak napisał solmyr- chodzi świetnie i za free :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...