Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Fring jest banalny w konfiguracji, przy włączeniu pyta się przecież o sposób dostępu do sieci. Wybierasz access point i już działa.

Ja ostatnio testowałem Fringa za granicą - w knajpie był otwarty ap i bez problemu rozmawiałem z żoną w domu via skype - czyli za darmo.

REWELACJA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak ustawić żeby ten programik fring łączył się poprzez WiFi a nie zżera mi kasę :/

Uruchamiasz go i wchodzisz w Opcje > Settings > Connection Manager > Settings > Connection preference: WiFi Only.

Od tej pory będzie się łączył tylko po WiFi, pytając przy starcie którego połączenia użyć. Skanujesz dostępne sieci WiFi i logujesz się do wybranej.

Samo uruchomienie programu to banał. Potrzeba tylko założyć konto Fring przy pierwszym uruchomieniu go na komórce.

Jeśli chcesz korzystać z kontaktów skype to wybierasz Opcje > Settings > Manage communities. Zaznaczasz z którego komunikatora chcesz dodatkowo (oprócz Fring) korzystać. Wybierasz Skype, MSN, ICQ, Google Talk lub połączenie SIP.

Pojawia się prośba o podanie hasła Skype i loginu. Po podaniu program sam zaloguje Cię w systemie Skype i równolegle w Fring.

Od tej pory po uruchomieniu programu będziesz miał jedną wspólną zakładkę ze wszystkimi kontaktami. Obok każdego będzie logo komunikatora z jakiego jest dany kontakt.

Celem odbycia rozmowy najeżdżasz na dany kontakt i naciskasz zieloną słuchawkę w telefonie (tak jak byś normalnie do kogoś dzwonił). Fring łączy się z tym kontaktem i gadasz. Można też najechać na dany kontakt i z Opcji wybrać Chat z daną osobą.

Testowałem na Skype i tak jak napisał solmyr- chodzi świetnie i za free :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi