Skocz do zawartości
Melampus

Jakie Wodne Chłodzenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Od czau kiedy złożyłem nowy komp dręczy mnie problem wodnego chłodzenia.

Oto moja konfiguracja:

EVGA 780i

QX9650

EVGA 9800 GX2

2x2GB Mushkin DDR2 XP2 8500

Asus Xonar D2

NZTX Lexa

Mode Com Volcano 850 W

Pentagram Karakorum

Wszystko by było ok gdyby nie te ilości ciepła wydzielane przez geforca! Chciałbym to jakoś schłodzić i przy okazji procek. W niedługim czasie planuje dorzucić 2 GX2. I teraz co byście polecili do WC. Myślałem nad gotowymi zestawami jak np.: Reserator Xt Zalmana. Jestem jednak w kwestii WC zielony. Z tego co czytałem na zagranicznych forach to nieciekawie się rysuje sprawa z produktami Zalmana (miedź + aluminium itd.) Te 65 C w spoczynku i 81 C w stresie to stanowczo za dużo jak na AC. Doradźcie coś, może jakiś sensowny składak oparty na jakimś zestawie? (żeby można było to dostać u nas). Help....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym użył dedykowanego bloku EVGA (który zresztą jest zamontowany na GX2 z serii Black Pearl), ale nie jestem pewny czy jest w polsce już dostępny. Pamiętaj że musi to być blok jednoczęściowy, więc wszelkiego rodzaju wynalazki dla 7950GX2 nie wejdą, ponieważ 9800GX2 ma ustawione GPU na przeciwko siebie, więc jeden, dwustronny blok odbiera ciepło z obu GPU. Oczywiście rozmiar to prawie 2x śledź...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi