Melampus Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Witam serdecznie! Od czau kiedy złożyłem nowy komp dręczy mnie problem wodnego chłodzenia. Oto moja konfiguracja: EVGA 780i QX9650 EVGA 9800 GX2 2x2GB Mushkin DDR2 XP2 8500 Asus Xonar D2 NZTX Lexa Mode Com Volcano 850 W Pentagram Karakorum Wszystko by było ok gdyby nie te ilości ciepła wydzielane przez geforca! Chciałbym to jakoś schłodzić i przy okazji procek. W niedługim czasie planuje dorzucić 2 GX2. I teraz co byście polecili do WC. Myślałem nad gotowymi zestawami jak np.: Reserator Xt Zalmana. Jestem jednak w kwestii WC zielony. Z tego co czytałem na zagranicznych forach to nieciekawie się rysuje sprawa z produktami Zalmana (miedź + aluminium itd.) Te 65 C w spoczynku i 81 C w stresie to stanowczo za dużo jak na AC. Doradźcie coś, może jakiś sensowny składak oparty na jakimś zestawie? (żeby można było to dostać u nas). Help.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Ja bym użył dedykowanego bloku EVGA (który zresztą jest zamontowany na GX2 z serii Black Pearl), ale nie jestem pewny czy jest w polsce już dostępny. Pamiętaj że musi to być blok jednoczęściowy, więc wszelkiego rodzaju wynalazki dla 7950GX2 nie wejdą, ponieważ 9800GX2 ma ustawione GPU na przeciwko siebie, więc jeden, dwustronny blok odbiera ciepło z obu GPU. Oczywiście rozmiar to prawie 2x śledź... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...