black-out Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Witam! Mam taki oto problem: Od kilku dni przy otwieraniu systemu wyświetla mi się "Logowanie do systemu Windows" z okienkami: nazwa użytkownika i hasło - którego nie muszę nawet wpisywać (no bo w końcu żadnego nie ustawiałem). Przy zamykaniu pojawia się "Zamykanie systemu Windows" z możliwościami: wyloguj admin, zamknij system, uruchom ponownie, stan wstrzymania. Nic nie zmieniałem w ustawieniach i nie mam pojęcia skąd to się wzięło. Wgrałem jedynie stery do telefonu komórkowego, na wszelki wypadek je usunąłem, ale to nic nie zmieniło. Nie wiem czy tak było, ale próbując coś z tym zrobić odkryłem, że w "kontach użytkowników" mam gościa - wyłączonego, ale nie dającego się usunąć. Proszę o poradę - jak się tego pozbyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 A z czym własciwie masz problem? Normalne zachowanie systemu. Włącz sobie autologowanie w control userpasswords2 to bedzie automatycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Zazwyczaj po instalacji jednego z .NET Frameworków tworzy się dodatkowe konto i wtedy trzeba się dodatkowo logować, ale wystarczy usunąc to dodatkowe konto i wszystko wraca do normy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black-out Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 No dobra, włączyłem autologowanie. Zamykanie systemu następuje automatycznie, ale kiedy włączam kompa pojawia się komunikat: "Zalogowanie w systemie nie było możliwe. Sprawdź, czy używana przez ciebie nazwa użytkownika i hasło są poprawne, a następnie wpisz hasło ponownie." Zaznaczam OK i znowu mam "Logowanie...", znów nie podaje hasła wybieram OK i dopiero wtedy się wszystko otwiera. Co do .NET Framework - rzeczywiście mam coś takiego. W zakładce konta użytkowników otwartego przez Start>Uruchom... mam : Admin i Administrator. Nie wiem, które konto jest dodatkowe, przy Administratorze jest opis: Wbudowane konto do administrowania komputera a przy Adminie opisu nie ma. Usunąć Administratora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Jak chcesz miec problemy to usuń... Jesli nie działa autologowanie to wybrales niewłasciwe konto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Nie da się usunąć konta administratora, zawsze musi być chociaż 1 Administrator ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...