KamilFan Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 http://www.motorola.com/mot/image/2/2690_MotImage.jpg Posiadam o to taki modem internetowy Motorola... Z tyłu jest wejście na 3 kable... USB, jakiś tam kabel który podłacza się do kontaktu, oraz kabel internetowy z telewizji kablowej... Dzisiaj sprzątałem więć odpiołem modem.... Gdy podłączyłem, wszedłem na kompa i zauważyłem że mój ekran drga :/... Odpiąłem kabel USB i pzrestał... gdy znowu podpiałem znowu zaczał drgac ..... O co chodzi ?? miałem kiedyś ten sam problem z monitorem, wtedy modem pzrestawiłem jak dalej od monitora żeby na niego źle nie ''wpływał'' teraz nie mam pojęcia o co chodzi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Jeśli to monitor CRT to zrób demagnetyzację ( degauss ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 to monitor LCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuxseb Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Może przy sprzątaniu naruszyłeś kabel sygnałowy od monitora? Spróbuj odpiąć kabel, wyplątać go i wpiąć "na około" poza innymi kablami. Możesz również poruszać kablami, może "zaskoczy". Możesz jeszcze zobaczyć na częstotliwości odświeżania, choć przy LCDkach będzie to miało nikły wpływ. A modem odstaw gdzieś dalej, najlepiej do jakiejś szafki. Stawiam na to, że modem "sieje" zakłócenia elektromagnetyczne naokoło, porównywalne do np. takich z telefonu komórkowego, i te zakłócenia przeszkadzają monitorowi w normalnej pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...