DeMaster14 Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Witam po dłuższej przerwie w forumingu ;). Dreczy mnie takie oto pytanie, czy ten zestaw bedzie cichy: Core 2 Duo E8200 BOX Samsung SpinPoint F1 320GB Inno3D 8800GTS Corsair 450W Wszystko w ColerMaster 330.. Wiem, że cisza to pojęcie względne ale może spróbujcie ocenić w skali 1-10 gdzie 10 to suszarka xD. Z góry dzieki za odp, Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Jeśli ten GTS to wersja 512 i na proca założysz jakiś cichy cooler to zestaw cichy będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 A jak GTS aka g80 to będzie jeszcze ciszej (no może nie, ale wydajniej) :wink: Jeżeli w tym kompie będziesz miał trzy wentyle (na procku jakiś kaloryfer z cichą 12'stką, plus zasilator i grafa ten GTS) to komputer będzie na dole tej skali. Nie będzie bezgłośny, tzn. w środku nocy gdy nawet świerszcze za oknem pójdą spać, będzie słyszalny... Pozostaje jeszcze kwestia wietrzenia tejże budy, bo sam Corsair sobie nie poradzi :-| pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Wybij z głowy sobie tego Inno3D ... w GPU to taki ECS w MB :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMaster14 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Wentylator od procka zamierzam zostawić, ten boxowy. Karta to 8800GTS 512MB, ten nowszy z referencyjnym chłodzeniem. W budzie będzie oprócz tego ten wentylek, standardowo zainstalowany w obudowie CoolerMastera. Wybij z głowy sobie tego Inno3D ... w GPU to taki ECS w MB :D Nieważne, karta jest referencyjna więc co to za różnica jakiej firmy. Zmienione tylko logo na chłodzeniu i może wyposażenie zestawu. Ot, chyba, że się mylę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Nie mylisz się! Wszystkie GTS to referenty. A jak zostawiasz box'a to poziom głośności wzrośnie o kilka dB (czyli dwu trzy krotnie) :wink: Czyli znajdziesz się powyżej piątki na Swojej skali, muszę się przyznać, że nigdy nie słyszałem box'a Intela, więc mogę się mylić :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMaster14 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 A jak zostawiasz box'a to poziom głośności wzrośnie o kilka dB (czyli dwu trzy krotnie) :wink: Czyli znajdziesz się powyżej piątki na Swojej skali, muszę się przyznać, że nigdy nie słyszałem box'a Intela, więc mogę się mylić :wink: pzdr Eheheehe, Dzięki za info o karcie ale fajnie to zabrzmiało z tym boxem Pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 (edytowane) Nie mylisz się! Wszystkie GTS to referenty. A jak zostawiasz box'a to poziom głośności wzrośnie o kilka dB (czyli dwu trzy krotnie) :wink: Czyli znajdziesz się powyżej piątki na Swojej skali, muszę się przyznać, że nigdy nie słyszałem box'a Intela, więc mogę się mylić :wink: pzdr Box pod PWM-em nie jest taki głośny. W idle na 1000-1200 rpm jest praktycznie niesłyszalny, a w grach podejrzewam że i tak zagłuszy go wentylatorek z karty graficznej. głosność BOXa Intela ocena: 4 z 10 :D Edytowane 26 Maja 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMaster14 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Czyli ogólnie o poziom hałasu nie ma się co martwić, ten komp, który aktualnie posiadam jest bardzo głośny dlatego wolałem się upewnić. Nie chcę mieć drugiej suszarki ( no może przesadziłem ale wiecie OCB ) PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...