Skocz do zawartości
DeMaster14

Trochę Z Innej Beczki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dłuższej przerwie w forumingu ;). Dreczy mnie takie oto pytanie, czy ten zestaw bedzie cichy:

Core 2 Duo E8200 BOX

Samsung SpinPoint F1 320GB

Inno3D 8800GTS

Corsair 450W

Wszystko w ColerMaster 330..

Wiem, że cisza to pojęcie względne ale może spróbujcie ocenić w skali 1-10 gdzie 10 to suszarka xD.

Z góry dzieki za odp, Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak GTS aka g80 to będzie jeszcze ciszej (no może nie, ale wydajniej) :wink: Jeżeli w tym kompie będziesz miał trzy wentyle (na procku jakiś kaloryfer z cichą 12'stką, plus zasilator i grafa ten GTS) to komputer będzie na dole tej skali. Nie będzie bezgłośny, tzn. w środku nocy gdy nawet świerszcze za oknem pójdą spać, będzie słyszalny... Pozostaje jeszcze kwestia wietrzenia tejże budy, bo sam Corsair sobie nie poradzi :-| pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentylator od procka zamierzam zostawić, ten boxowy.

Karta to 8800GTS 512MB, ten nowszy z referencyjnym chłodzeniem.

W budzie będzie oprócz tego ten wentylek, standardowo zainstalowany w obudowie CoolerMastera.

Wybij z głowy sobie tego Inno3D ... w GPU to taki ECS w MB :D

Nieważne, karta jest referencyjna więc co to za różnica jakiej firmy. Zmienione tylko logo na chłodzeniu i może wyposażenie zestawu. Ot, chyba, że się mylę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mylisz się! Wszystkie GTS to referenty. A jak zostawiasz box'a to poziom głośności wzrośnie o kilka dB (czyli dwu trzy krotnie) :wink: Czyli znajdziesz się powyżej piątki na Swojej skali, muszę się przyznać, że nigdy nie słyszałem box'a Intela, więc mogę się mylić :wink: pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak zostawiasz box'a to poziom głośności wzrośnie o kilka dB (czyli dwu trzy krotnie) :wink: Czyli znajdziesz się powyżej piątki na Swojej skali, muszę się przyznać, że nigdy nie słyszałem box'a Intela, więc mogę się mylić :wink: pzdr

Eheheehe, Dzięki za info o karcie ale fajnie to zabrzmiało z tym boxem

Pozdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mylisz się! Wszystkie GTS to referenty. A jak zostawiasz box'a to poziom głośności wzrośnie o kilka dB (czyli dwu trzy krotnie) :wink: Czyli znajdziesz się powyżej piątki na Swojej skali, muszę się przyznać, że nigdy nie słyszałem box'a Intela, więc mogę się mylić :wink: pzdr

Box pod PWM-em nie jest taki głośny. W idle na 1000-1200 rpm jest praktycznie niesłyszalny, a w grach podejrzewam że i tak zagłuszy go wentylatorek z karty graficznej.

głosność BOXa Intela ocena: 4 z 10 :D

Edytowane przez boxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi