olas_zet Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Witam Mam mały problem z instalacją bloku na NB - posiadam płytkę z haczykami i blok mocuję na sprężynkach. Przy instalacji o mało nie "pokruszyłam" rdzenia - stąd pytanie co kupić jako "podkładkę" niwelującą różnice wysokości między podstawą układu a rdzeniem? Kupiłem nawet taśmę do przyklejania radiatorków(akasy), ale musiałbym chyba 3 warstwy skleić ze sobą, jak nie więcej. Może są jakieś "specjalne" materiały do tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Wokół rdzenia dajesz ramkę np z cienkiej podkładki pod mysz (odpowiednio docientej), przyklejasz na taśmę dwustronną i pozamiatane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olas_zet Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 ..moje obawy odnośnie takiej zwykłej pianki są takie czy się nie będzie topiło/paliło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Tia... a temperatury masz tam po 200C... Nie bedzie. Zreszta zobacz co fabrycznie daja do np Thermalright HR-05, nie jest to zaden pancerny material. Ramka z podkladki pod mysz wydaje sie calkiem niezlym pomyslem. Przy najblizszych przerobkach wyprobuje sam, dzieki mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 taśma izolacyjna...ilość warstw zależnie od wysokości i zawsze pasuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...