Kasek21 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Cze! Możecie mi pomóc? :) Będę miał do wydania 100-150 zł. - i w związku z tym mam pytanie: Czy warto zmieniać w tym kompie z podpisu grafę na coś lepszego? Np. 7300GT DDR3. Jeżeli tak to mogę kupić grafę na AGP lub kupić płytkę z PCIX i grafę pod PCIX - cenowo strasznie dużej różnicy nie będzie :) Za tym drugim przemawia fakt, że na innej płycie procek powinien pracować na 2,4GHz (pracował tak wcześniej na EPOX 8KDA3I - ale płytka odmówiła współpracy :( Czy dać sobie święty spokój i po wakacjach składać coś nowego (trzeba trochę uzbierać)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 IMO dać sobie spokój. No chyba że do jakichś doraźnych celów - nie wiem jakie są Twoje - i jak rzeczywiście zbywa kaski .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasek21 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 IMO dać sobie spokój. No chyba że do jakichś doraźnych celów - nie wiem jakie są Twoje - i jak rzeczywiście zbywa kaski .. Sytuacja wygląda następująco: W gierki to od czasu do czasu - Swat4, American Army (na jesień ma wychodzić wersja 3.0), grałem w STALKER'a i chętnie bym zagrał z HDR'em (czy ten 7300GT by styknął?); na tym co z podpisu przeszedłem sobie COD4 w 800:600 na medium ale w takiej rozdziałce to czuło się dyskomfort :) Przede wszystkim do "po wakacjach" jeszcze trochę czasu... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszka15 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Sama grafa raczej nie wystarczy, masz słaby procesor i trochę mało ramu.Ten 7300GT to też nie jest jakiś demon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Jakbyś zmienił na PCIe to zawsze coś więcej można pomyśleć. A za 80zł kupisz np. K8NE (ode mnie ;) ) i będzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 W taki komputer nie ma sensu ładować kasy... Odrazu zmiana całej platformy proc/mobo/ram/grafa/ 7300GT ddr3 to ~100-150zł... 200zł winneś dostać za kompa. PE2160 + P31 to ~350zł 1GB ram ~50zł grafę to za ~120-150zł 8600GT wyrwiesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 jak nie chcesz się tym zajmować a w wakacje mieć jakąś tam zabawkę to przeznacz 150zł i szukaj 6800, radka 2400,, karty kilka razy szybsze od 9500 ;] traktuj jako wydatek, jak wyjście na kilka drinków,, pograsz sobie, pokręcisz, upalisz, wyrzucisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 STALKER'a i chętnie bym zagrał z HDR'em (czy ten 7300GT by styknął?Nic z tego - w dx9 nie ma plynnosci na 76gt więc zamiana bez sensu - a w dx8 pewnie i radek pociągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 do stalkera obowiazkowo 2GB ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...