Skocz do zawartości
Kasek21

Co Zamiast 9500pro?

Rekomendowane odpowiedzi

Cze!

Możecie mi pomóc? :)

Będę miał do wydania 100-150 zł. - i w związku z tym mam pytanie:

Czy warto zmieniać w tym kompie z podpisu grafę na coś lepszego? Np. 7300GT DDR3. Jeżeli tak to mogę kupić grafę na AGP lub kupić płytkę z PCIX i grafę pod PCIX - cenowo strasznie dużej różnicy nie będzie :)

Za tym drugim przemawia fakt, że na innej płycie procek powinien pracować na 2,4GHz (pracował tak wcześniej na EPOX 8KDA3I - ale płytka odmówiła współpracy :(

Czy dać sobie święty spokój i po wakacjach składać coś nowego (trzeba trochę uzbierać)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO dać sobie spokój.

No chyba że do jakichś doraźnych celów - nie wiem jakie są Twoje - i jak rzeczywiście zbywa kaski ..

Sytuacja wygląda następująco:

W gierki to od czasu do czasu - Swat4, American Army (na jesień ma wychodzić wersja 3.0), grałem w STALKER'a i chętnie bym zagrał z HDR'em (czy ten 7300GT by styknął?); na tym co z podpisu przeszedłem sobie COD4 w 800:600 na medium ale w takiej rozdziałce to czuło się dyskomfort :)

Przede wszystkim do "po wakacjach" jeszcze trochę czasu... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W taki komputer nie ma sensu ładować kasy...

Odrazu zmiana całej platformy proc/mobo/ram/grafa/

7300GT ddr3 to ~100-150zł...

200zł winneś dostać za kompa.

PE2160 + P31 to ~350zł

1GB ram ~50zł

grafę to za ~120-150zł 8600GT wyrwiesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie chcesz się tym zajmować a w wakacje mieć jakąś tam zabawkę to przeznacz 150zł i szukaj 6800, radka 2400,, karty kilka razy szybsze od 9500 ;] traktuj jako wydatek, jak wyjście na kilka drinków,, pograsz sobie, pokręcisz, upalisz, wyrzucisz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi