Skocz do zawartości
Rocco84

Problem Ze ściąganiem Plików Z Internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczow. Z racji tego,że przekopalem juz chyba wszystko co mozliwe w poszukiwaniu odpowiedzi na ten problem,postanowilem zwrocic sie do was.

Otóz przeinstalowalem system Windows Vista 32bit , mniejsza o to z jakiego powodu.Po zakonczonej instalacji starym zwyczajem chce wejsc na stronke nvidii i sciagnac najnowsze sterowniki.Kiedy klikam na link wyswietla mi sie taki oto komunikat:

Internet Explorer was not able to open this Internet site. The requested site is either unavailable or cannot be found. Please try again later

Sadzilem ze to problem tylko z tym serwerem , wiec wchodze na inny. to samo. probuje sciagnac cokolwiek innego , np firefoxa , jakis maly program. ciagle ten sam komunikat. Nie moge kompletnie NIC sciagnac z internetu. mam zainstalowanego service packa 1. na internecie znalazlem troche na ten temat , ale zadne z rozwiązan nie dziala. probowalem tego:

http://www.winhelponline.com/articles/171/...dows-Vista.html

NIC.... :/

chodzi tu o jakis tryb no-cache z tego co zdazylem przeczytac,ale nie mam pojecia co z tym zrobic. nie moge kompletnie nic sciagnac. blagam pomozcie. TO DOPROWADZA MNIE DO SZALEŃSTWA!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, a po co mam sciagac przegladarke? przeciez internet mi dziala , wchodze na strony itp. jedynie jest problem gdy chce cos sciagnac. cokolwiek. ten sam komunikat ktory jest powyzej. wpiszcie go w google i zobaczcie ze ludzie , wprawdzie nie polacy , mają ten sam problem , ale wytlumaczone jest to tak zawile i i jakims dziwnym jezykiem ze nic z tego nie rozumiem. jakies kody , cuda niewidy. nie mam pojecia co sie stalo. zawsze bylo wszystko dobrze. juz nie raz przeinstalowalem viste z tej samej plyty i nagle cos takiego.

TUTAJ JEST ARTYKUL NA TEN TEMAT: moze ktos kto sie zna , bedzie mi umial wytlumaczyc jak to rozumiec i co zrobic - prostym jezykiem.

http://support.microsoft.com/default.aspx?...US;q316431&

Edytowane przez Rocco84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem wg microsoftu dotyczy strony z której próbujesz ściągać, z powodu złych nagłówków...ale ze wszystkie strony nie mogą być zrąbane, to jednak jest wina MS i ich dziadowskiej przeglądarki

moja rada

ZAINSTALUJ FIREFOKSA I NIE UZYWAJ TEGO SYFU IE!!!

i jak ci ludzie radzą to nie fochuj

cyt"Check with your firewall or security administrator to determine if this is the case"

znaczy zobacz czy zarąbisty Firewal ms(lub operatora/routera) nie blokuje ci nagłówków stron...

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli to jest zupelnie normalne ,ze za kazdym razem kiedy instaluje windowsa, juz sporo lat i na poczatku mam IE z ktorego przynajmniej na poczatku korzystam , nie chce sciagac zadnych plikow SWIERZO po instalacji (dodam ze instalowalem juz z tej samej plyty pare razy i wszsystko bylo wczesniej ok).Mam pojsc po najmniejsszej linii oporu i wgrac firefoxa. Rozumiem z tego,ze po prostu kompletnie nie rozumiesz w czym lezy problem skoro radzisz taką rzecz.sorry.sprobuje mimo wszystko,bo sciagac musze , chociaz szczerze wątpie ze to pomoze.dam znac kiedy skoncze.bede musial zgrac przegladarke od kumpla bo sam jej nie sciagne...:/ Czekam w dalszym ciagu na propozycje ludzi ambitnie podchodzących do problemu,ktorych interesują dziwne zachowania produktow Microsoftu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak

jestem [gluteus maximus], też instaluje windowsy( i linuxy) od kilku lat, zaczynałem od 3.11 i przeleciałem wszystkie

utknąłem na xp 32bit pro bo dla mnie VISTA SSIE...a też miałem, przez chwilę

z tym że nie miałem w niej żadnego problemu ze ściąganiem, wyłączyłem ichniego fw, zainstalowałem comodo x64, firefoksa

od 4 lat korzystam z ff, wcześniej była to opera.

podejdź ambitnie do tematu i sprawdź(skoro instalujesz viste od lat) co tym razem się zminiło przy instalacji, skoro cud miód przeglądarka MS ci nic nie chce siągnąć

btw - przeczytałeś to co napisałem powyżej(post wyżej) uważnie?

jak nie to polecam www.wrozka.pl, może tam znajdziesz wsparcie

zapomniałem dodać, że nigdy nie korzystam z IE...najwyżej z dodatku w FF ie tabs

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

laczysz sie przez proxy czy nie ?

Przy moim polaczeniu internetowym na xp korzystam bez proxy i z proxy ( wewnetrznym od dostawcy ) i dziala normalnie.

Natomiast na Viscie zaraz po instalacji strony wyswietlalo bez wiekszosci obrazkow ( tych duzych ), strony tez byly bardzo rozsypane

proponuje w narzedzia -> opcje internetowe -> polaczenia -> ustawienia sieci lan, sprobowac zaznaczyc badz odznaczyc automatycznie wykryj ustawienia,

ewentualnie jesli posiadasz to wpisac proxy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi