Skocz do zawartości
MacOSek

Pure

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafikaDołączona grafika

• Developer: Black Rock Studio
  • Wydawca: Disney Interactive Studios
  • Gatunek: Off-road racing
  • Data wydania: 23 września 2008 (USA)
  • Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC
  • Oficjalna strona: link

--------

nowe screeny
trochę trailerów
trailery + galeria Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym tu się zachwycacie - chyba tylko grafiką, o ile taka faktycznie jest.

Toż to odrobinę odświeżony Motorstorm ogołocony z większości pojazdów.

A czym się zachwycać w Motorstormie? :lol2: Toż to killer był, system seller. Takie Pure to w 20 milionach chyba się sprzeda :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym tu się zachwycacie - chyba tylko grafiką, o ile taka faktycznie jest.

Toż to odrobinę odświeżony Motorstorm ogołocony z większości pojazdów.

bo off-road? :| raczej SSX tylko z kolkami zamiast deski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo off-road? :| raczej SSX tylko z kolkami zamiast deski

Dokładnie.

Zassałem, pograłem - całkiem przyjemna gra. Przyzwoita oprawa A/V, a i sama jazda daje dużo "funu" ;)

Pełna wersja raczej u mnie zawita - co prawda nie od razu po premierze, bo mam ważniejsze gry do zaliczenia, ale kiedyś tam napewno ;)

Jak ktoś nie może/nie chce ściągać demka to na gamersyde jest zapis video.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki uzytkownikowi "graf" kanalu irc #e3-pl publikuje porownanie obu wersji x360 i ps3. Pierwsza wersja to xbox.

<graf> na ps3 jest ostrzej ale bardziej widać, że trawa jest 2D teksturę

<graf> na x360 jest o wiele miodniej ale mniej ostro

<graf> i oczywiście tradycyjnie kolory

KLIK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

nie gram w wyscigi ale zawsze patrze na jakosc nowych gier, tak powinny wygladac gry off-road ,fajne tricki plus bardzo dobra grafa ktora moim zdaniem spokojnie bije Motorstorm'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie gram w wyscigi ale zawsze patrze na jakosc nowych gier, tak powinny wygladac gry off-road ,fajne tricki plus bardzo dobra grafa ktora moim zdaniem spokojnie bije Motorstorm'a

Kurcze chyba cos sie ze mna zlego dzieje bo w 100% zgadzam sie z Dragonlore'm :)

Gierka radosna, z dobra grafika, nie widac zadnych framedropow. Smiesznie sa zrobione wypadki jak gosc zleci z quada i nagle znika :)

No ale na mojej liscie sciagalek jest tylko jedno miejsce , ktorego Grid tak latwo nie odda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż szkoda mi sie ps3 robi. W Bad Company też gorzej na ps wylgąda ;o. Ten pure nawet ciekawy sie wydaje - jest multi w demie ?

A czemu Ci szkoda? Różnica w PURE wygląda tylko na braku jakiegoś blura na PS3 co wcale nie przeszkadza a wręcz daje clarowniejszy obraz. Przecież X nie jest wzorcem.W GTA4 więcej bluru było na PS3 i też niektórym to przeszkadzało. :)

Po drugie jestem lekko zdziwiony. Gdyby róznica była jak GRAW2 na next-gen i PC to można by po PS3 jechać ale w tej sytuacji? Zawsze będzie jakaś różnica. Sam sposób renderowania daje z goła inne wyniki. ;)

PS. Co do samej gry, to nie podoba mi się. Nie moje klimaty. :)

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak. MS to inny typ gry. Niby i tu i tu mamy offroad ale założenia inne. Grając w PURE nie czułem żadnej rywalizacji. Taki sobie przejazd, kilka wyskoków, tricków (nie lubię tego - dla tego nie lubię TH, Skate i innych tego typu gier), żeby podładować nitro. Graficznie ładna i tyle. W MS cały czas rywalizujemy przy max prędkości. :) Wbrew pozorom są to inne gry.

Z drugiej strony zauważyłem jedną rzecz. Mianowicie, na różnych stronkach poświęconych Pure, Ci co nie grali w MS lub nie będzie na ich sprzęt, uważają, że PURE jest znacznie lepszy od MS. Ci co znają MS nie za bardzo chcą wchodzić w PURE. :)

Ja tam trzymam się swojej wersji. Klimatycznie gra mi nie podchodzi i na pewno w nią nie zagram co nie oznacza, że PURE jest słabe. Po prostu nie moje klimaty. :)

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzja IGN

Presentation - 8.5

The levels and tracks are lovingly rendered, and the menus (save for the ATV construction system) and uber-intuitive.

Graphics - 9.5

Pure looks like a million bucks. The vistas go on for miles, the bikes look sharp and the character animations are engaging and slick.

Sound - 8.5

Engines purr and rumble accurately, and the sound effects are carefully crafted to draw you in, especially during jumps. Voice acting varies.

Gameplay - 9.0

If you like to have fun, you will like this game. It lacks depth somewhat, but the core of the experience is a blast.

Lasting Appeal - 8.0

The lone single-player mode, although fun, is a bit short. But the multiplayer is robust and well-implemented.

OVERALL - 8.6 (Great)

Na razie średnia 86% (5 recenzji) na metacritic.com :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi