Mutos Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Mam świetlówkę UV na napięcie 60V prądu przemiennego. Jak zrobić, żebym mógł zamontować to w obudowie (inwertrer napiecia czy coś takiego)? I czy lepiej podnieść napięcie (no i je "uzmiennić :P ") z zasilacza, czy podprowadzić i obniżyć napięcie z sieci??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Ja mysle ze powinienes zalatwic sobie jakis transformator na 60 V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Mam świetlówkę UV na napięcie 60V prądu przemiennego. Jak zrobić, żebym mógł zamontować to w obudowie (inwertrer napiecia czy coś takiego)? I czy lepiej podnieść napięcie (no i je "uzmiennić :P ") z zasilacza, czy podprowadzić i obniżyć napięcie z sieci???Ja mam zwykły transformator [statecznik] który podłaczyłem pod 220V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 A ja myślę że jak posiedzisz dłużej w świetle UV to Cię oczy będą nieźle napi!%$@# Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Ale za to opaleniznę złapie 8) jak dorodna panienka :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 a ja slyszalem ze UV zle dziala na kable i elektornike... ale tylko slyszalem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Na elektronike raczej nie. Jeśli chodzi o kable, to są pewne gatunki plastiku które kruszeją pod wpływem UV, ale take jak zastosowane na izolacje raczej nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 no i chyba jakieś EPROMy się kasuje UVką, jeśli dobrze pamiętam. pozdrawiam m. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 no i chyba jakieś EPROMy się kasuje UVką, jeśli dobrze pamiętam. pozdrawiam m. Kasuje sie i to dosc sporo ukladow. Ale naszczescie te do kasowania maja taka szybke na procesorem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZoRrO Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 :oops: Sorki Mutos. a na kiego diabła Ci ta świetlówka w obudowie :?: :?: :?: Ankieta :twisted: :twisted: :twisted: 1. Czy jest to może nowy sposób kręcenia kompa :?: 2. Czy chcesz mieć kompa opalonego na czekoladkę :?: 3. Masz takie widzimisię :?: 4. Wypuszczasz wszystkich :?: :P :lol: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 A ja myśle ze koles robi podswietlenie obudowy - i po to mu ta swietlówka UV 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 :oops: Sorki Mutos. a na kiego diabła Ci ta świetlówka w obudowie :?: :?: :?: Ankieta :twisted: :twisted: :twisted: 1. Czy jest to może nowy sposób kręcenia kompa :?: 2. Czy chcesz mieć kompa opalonego na czekoladkę :?: 3. Masz takie widzimisię :?: 4. Wypuszczasz wszystkich :?: :P :lol: :twisted: Jak dla mnie to załadłeś najgłupsze pytanie ze wszystkich możliwych. To sie chyba wydaje oczywiste. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 no i chyba jakieś EPROMy się kasuje UVką, jeśli dobrze pamiętam. pozdrawiam m. powiedz mi czy to jest szkoldiwe dla elektroniki? Mam świetlówke UV w obudowie i nic sie nie dzeje Czy to moze uszkodzic jakies układy scalone? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Jak nie mają okienek kwarcowych na obudowie, to nic im nie zrobi. Okienka montuje się na EPROM-ach właśnie w celu umożliwienia skasowania zawartości układu. Jetpem na 99% pewien że nie masz w grzybie żadnego eproma ze szkiełkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Jak nie mają okienek kwarcowych na obudowie, to nic im nie zrobi. Okienka montuje się na EPROM-ach właśnie w celu umożliwienia skasowania zawartości układu. Jetpem na 99% pewien że nie masz w grzybie żadnego eproma ze szkiełkiem. czyli z tego co zrozumiałem lampka Uv moze spokojnie swieci u mnie w obudowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Heh, dzięki ludziska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...