Carrie Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Zanim założyłem temat, szukałem. Nie znalazłem nic co by mi pomogło... Jeśli uważacie że powielam, dajcie mi bana i już :] Kupiłem dopiero co kartę sieciową Pentagramu pod usb dokładnie taką bo chcę pograć przez wifi na Dual Screenie. Zrobiłem wszystko według instrukcji, DS łączy się z kartą(widzi ją) ale karta nie łączy się z netem. Coś jest chyba nie tak z adresem IP ale niestety nie znam się na tym :/ Cały czas przy "stanie" widnieje komunikat "pobieranie adresu sieciowego" a po jakimś czasie wyskakuje błąd i jest tekst "to połączenie ma ograniczoną łączność lub brak łączności(...)". Gdy klikam na "napraw" to po pewnym czasie jest "(...)nie można ukończyć następujących czynności: odnawianie adresu IP". Niestety dla mnie to czarna magia więc pytam na forum czy ktoś mógłby mi doradzić coś, straciłem cały dzień na to i bez skutku. P.S. nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale moje IP jest dynamiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 zobacz jak wyglada konfiguracja routera z ktorym sie laczysz - czy przypadkiem nie ma tablicy mac-ów w ktorej brakuje twojego nowego (nowa karta nowy adres fizyczny) MAC-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 ....i czy na routerze jest odpalony serwer DHCP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...