joorvishoon Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Mam komórkę jak w temacie , z abonamentu od Plusa. Jako że nie można dać klientowi komórki jak fabryka przykazała pod prawym przyciskiem funkcyjnym zamiast menu mam odnośnik do strony Plus.pl. Nie jest to może jakieś szczególne bezeceństwo, ale jakby np kiedyś joy nawalił to jestem odcięty od menu. Poza tym wkurza mnie to bo na razie i tak z enta przez komórkę nie korzystam, a czasem się przypadkim kliknie i trace cenne sekundy żeby wyjść z przeglądarki. Słowem chce mieć pod tym przyciskiem menu a nie jakieś bonusy od plusa. Jak się okazało w ustawieniach telefonu nie znalazłem opcji do zmiany przypisania tego przycisku do jakiejś funkcji. (Jeśli tam jest i mi ktoś ją pokaże zawstydzę się bardzo i zgłoszę temat do usunięcią, ale naprawdę nie podejrzewam żeby ona gdzieś tam była). Nie potrafię dotrzeĆ do plików systemowych komórki, więc jeśli to jest rozwiązanie to czy ktoś wie jak do nich dotrzeć i który zedytować żeby zmienić tego plusa ma odnośnik do menu głównego? Czy może zamiast tego oprogramowaniem do upgreadu przeinstalować oprogramowanie na komórce całościowi i mieć nadzieję że soft prosto w ericssona przykryje wszelkie własne modyfikacje od plusa? Jak ktoś wie lub robił coś podobnego niech wspomoże linijką tekstu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Pozbędziesz się tego wgrywając niebrandowany soft programem PhoneXS. Musisz zwrócić uwagę na to, żeby ściągnięty przez Ciebie soft miał PL język. Trzeba zaznaczyć, że stracisz od razu gwarancję. Link do programu PhoneXS: http://rapidshare.com/files/58701563/XS___2.0.rar Link do paczki Custom z PL językiem: http://www.linkbank.eu/show.php?show=13877 Link do softu: Plik MAIN: http://rapidshare.com/files/90397682/K800_...IC_WI_RED52.rar Plik FS: http://rapidshare.com/files/90398789/K800_...UROPE_RED52.rar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 hmm, a w takim razie wgranie od nowa softu programem do upgread'u od Sony nie załatwiło by sprawy bez utraty gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 progs od sony nie wiem jak sie zachowa, ale prawdopodobnie nie wykryje jaka masz wersje softu i nie pozwoli na flash. byloby dobrze gdyby ktos to potwierdzil/zaprzeczyl. dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 nie no soft na razie stwierdza że upgrade nie jest mi potrzebny, i się pyta czy mimo to przeinstalować. jeszcze mu na to nie pozwoliłem bo nie chce na darmo tego robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 (edytowane) SEUS bo tak sie on nazywa nie zmieni Ci softu, chyba że pojawi się nowa wersja BRANDOWANEGO softu od Plusa na tym serwisie. SEUS zawsze bedzie Ci wgrywał soft brandowany, bo taki jest wykrywany jak go podłączysz. Wgrywanie softu SEUSem nie grozi utratą gwarancji. Dopiero, gdy przez PhoneXS wgrasz soft niebrandowany, dalsze aktualizacje możesz robić już przez SEUS. Soft, który Ci podałem jest najnowszy. Jeśli mogę Ci coś podpowiedzieć... Jeśli masz wgrywać soft przez PhoneXS, to wgraj sobie go od K810i (i tak stracisz gware i tak...), a zyskasz funkcję TrackID oraz retuszu. Edytowane 28 Maja 2008 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 A jak chcesz z powrotem gwarancję, wgraj soft brandowany przed zaniesieniem do serwisu (o ile stan/usterka telefonu na to pozwoli). Raczej nikt się nie kapnie, jak zrobisz to dobrze. Raczej, bo dostałem kiedyś telefon, który został wykryty jako "tampered" i nic się nie dało zrobić narzędziami, które mam od SE. Innymi nie dysponuję (serwis autoryzowany), więc nie wiem, jak to dalej wygląda. Miałem raz klienta, który bardzo chciał to samo co ty, ale z gwarancją. Walka z jego uporem była długa, ale w końcu odpuścił gwarancję i chyba zmienił soft w nieautoryzowanym serwisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 W serwisie nikt nie wnika, czy soft był wcześniej zmieniany czy nie. Sprawdzają tylko branding, czyli wersję CDA oraz simlocka. Przy pierwszych operacjach z telefonem warto zapisać sobie wersję CDA jaka była "od nowości". Później w razie konieczności wgrywasz taką samą i problem z głowy. Sposób sprawdzony i działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hodak_0 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Mam komórkę jak w temacie , z abonamentu od Plusa. Jako że nie można dać klientowi komórki jak fabryka przykazała pod prawym przyciskiem funkcyjnym zamiast menu mam odnośnik do strony Plus.pl. Musieli coś zmienić, bo miałem K800i od Plusa i pod prawym miałem normalne Menu, żadnych plusowych badziewi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Mi tam w erze przeserwisowali jak gdyby nigdy nic zalewane telefony, bez simlockow itd i nikt nigdy sie niczego nie uczepil :) Coz serwisant tez czlowiek, placa mu za naprawe a nie wnikanie w jaki sposob doszlo do uszkodzenia i czy czasem nie zdjales simlocka by przejsc do innej sieci. Ja tam wzialem tel w Anglii ostatnio, k800i w orange, nowka na karte 70f czyli niecale 280zl. Dokupilem za 10f karteluche 4gb, za 10 mozna zdjac simlocka, ale to juz raczej sam z robie. I znajomy tu kilkakrotnie dawal do serwisu telefony ze zmienianym z brandowego softem czy zdejmowanym simlockiem i jakos nikt nigdy slowa nie pisnal. A niestety kretynskie to jest ze strony operatorow - mam zmienione ikony w menu - ich uklad i wyglad, tam gdzie jest normalnie menedzer plikow to ja mam download i z przyzwyczajenia ciagle tam wpadam. Bylem w vodafonie, to samo ale ikony brzydsze. W o2 maja bez simlockow komorki i bez zmian w sofcie, ale doplacamy 20-30f ;/ Marketing... Po jaka cholere psuja soft w telefonie... A zebys zmienil softa, stracil gware i zeby mogli Ci taniej phona puscic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 (edytowane) Nie chcę zakładać nowego tematu to zapytam tu: Mam takie nietypowe pytanie, każdy kto posiadał K300/ 500 / 700 / 750i wie, że jeśli ustawimy na dzwonek jakąś piosenkę to jakość dźwięku jest porażająca :ph34r: Strasznie piszczy, nie wiem jak to opisać tony są jakby na maxa wysokie, dźwiek ogólnie tragiczny. Normalnie w odtwarzaczy gra przyzwoicie ale jeśli ustawimy na dzwonek to tragedia. I pytanie czy w K800 / K810 też tak jest? Oczywiście modyfikacje powodujące straty gwary odpadają Edytowane 7 Września 2008 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 W k800i dzwonek też raczej nastawiony jest na max treble ale gra całkiem przyzwoicie, podobnie/lepiej niż w k750i, oczywiście barwa dźwięku nieco inna niż z odtw. mp3 ale jest OK IMO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...