samzi Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Witam ulepszam swój komputer to znaczy wymieniam części na nowe i znalazłem dwie fajne karty graficzne i nie wiem która kupić która jest lepsza EVGA 8800GS 384 DDR3 PCIE BOX czy GAINWARD GeForce 9600GT 512MB DDR3/256bit chodziki o to żebyście mi doradzili która lepiej kopić która ma lepszą wydajność grafikę i jest szybsza głównie to ja na niej będę grał w te nowsze gry można powiedzieć nawet ze w te najnowsze gry i nie wiem która kartę wybrać więc proszę was o pomoc która byście wybrali ?? do gier i grafiki. Nie wysyłajcie mi tabelek z testami bo ja się na tym nie znam i dlatego się was o to pytam która jest lepsza z góry ogromne dzięki tu są linki do obydwóch: EVGA 8800GS 384 DDR3 PCIE BOX http://www.allegro.pl/item367885180_evga_8...9_zl_sklep.html GAINWARD GeForce 9600GT 512MB DDR3/256bit http://www.allegro.pl/item373257037_gainwa...s_650_1800.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Bierz 9600GT ;) Ale nie Gainward'a tylko coś innego, bo Gainward nie ma Polskiego serwisu i na gwarancji sporo poczekasz na naprawę/wymianę. Z dobrych mogę polecić Palit Sonic, EVGA, XFX, BFG, ale te dwie ostatnie są drogie a mało dostajesz w zamian (przynajmniej jakość). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Bierz 9600GT ;) Ale nie Gainward'a tylko coś innego, bo Gainward nie ma Polskiego serwisu i na gwarancji sporo poczekasz na naprawę/wymianę. Z dobrych mogę polecić Palit Sonic, EVGA, XFX, BFG, ale te dwie ostatnie są drogie a mało dostajesz w zamian (przynajmniej jakość).Interesujace. Polecasz Palita , mowisz ze Gainward ma serwis , gdzie dlugo trzeba oczekiwac na naprawe. Zasadniczo wedlug prawa max do 28 dni , ale ja nie o tym. Palit , z tego co pamietam , wykupil Gainwarda , jest to teraz jedna firma wiec....:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samzi Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 czyli mówicie o tej karcie http://www.allegro.pl/item371929514_palit_...x_1ns_nowa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 nie.. wszyscy Ci polecają 9600GT. Ja skusiłem sie na MSI, bo ma zupełnie inne chłodzenie i liczę że będzie dość ciche. U Palita i Gainwarda na to nie licz. Za to droższe ich wersje (odpowiednio Sonic i Golden sample) mają niezły komplet wyjść wbudowanych w kartę, bez żadnych przejściówek itp.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magadan Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 A co powiecie o 9600GT Galaxy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Podobno ma niezłe chłodzenie (tak samo zresztą jak MSI i oba są w podobnych cenach). Ja jednak kupiłem 50zł tańszego Gainwarda. Wyciszyć tą suszarkę nie wydaje się takim dużym problemem, a 5 dych w kieszeni to dla mnie dużo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Sory za wtracenie sie - mam nadzieje, ze autor nie bedzie mial mi za zle. ;) Co sadzicie o tej karcie z troche drozszych? http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...56bit_PCI-.html Wzialem ja do mojego kompa - chlodzenie na msi mi sie podoba dlatego wybralem ten konkretny model, czy w tej cenie dobrze zrobilem? :> Wiem, ze nawet jak cos juz po ptokach, ale tak zebym wiedzial na przyszlosc.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 guldur za 500zł można było ją miesiąc temu kupić. Teraz przepłaciłeś. Tym bardziej że na allegro jest Gigabyte z Zalmanem i będzie na bank cichszy. I nie musi być po ptakach bo masz 2 tygodnie na zwrócenie części do sklepu bez podania przyczyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Ja ja zamowilem w nocy jak byla za 479 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 No to jeszcze ujdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Zasadniczo wedlug prawa max do 28 dni Jak juz to max 14 dni kalendarzowych jest na rozpatrzenie reklamacji, polskie prawo nic nie mowi o terminie naprawy/wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Jak juz to max 14 dni kalendarzowych jest na rozpatrzenie reklamacji, polskie prawo nic nie mowi o terminie naprawy/wymiany.Jaj juz to w umowie , ktora podpisujesz masz tez ten czas. Dla przykladu , w karcie/rewersie od Aresta jest napisane > max 28 dni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Gwarancja to jedno, a ustawa o ochronnie praw konsumenckich to drugie. Na co sie powolasz reklamujac towar zalezy tylko i wylacznie do Ciebie, ale niestety malo kto zdaje sobie z tego sprawe. Maly OT sie zrobil wiec EOT http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=321 Edytowane 31 Maja 2008 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...