toms83 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Niezła karta im wyszła. Teraz poczekać na ruch Nvidii, porównać, znowu poczekać na wersję 2 GB i kupić lepszą, bo do 2560x1600 może zbraknąć pamięci. :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Temat jest o nowych Radkach. Piszcie sobie panowie na PW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Co z Ciebie taki Texas Ranger? A o czym niby gadają, jak nie o "nowych Radkach"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Masz na guru3d temperatury i oc , bez oc masz tempy ok 80stopni , a lato się skończyło. Ati zawsze na def ustawiało wysokie zegary i zostawiali niewielkie możliwości oc , w tye kwestii nic się nie zmieniło.Ja uważam, że są szanse na dobre OC jeszcze. Popatrz na 4770, proces 40nm i jak się kręci? Albo najbardziej zbliżony i zegarem i wydajnością 4890 też OC ma niemałe bo 20% wyciska. OK, na Guru3d OC jest mniejsze, niż u podanych wcześniej kart, ale to jeszcze nie jest ostatnie słowo. Mimo wszystko to jednak 75MHz na rdzeniu i ramy też lecą trochę. Bagatela +600MHz QDR Edytowane 23 Września 2009 przez maxymili Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 ponawiam pytanie kiedy wersja 2gb? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 ponawiam pytanie kiedy wersja 2gb?masz bana na google? 3ci raz pytasz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati2k Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Fajny test na frazpc a szczególnie sprawdzenie fps z oc procka widać że procki są za słabe na tego potwora:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Ta karta ma szansę być nowym radeonem 9700. Sytuacja na rynku jest analogiczna. Potężne rozwinięcie poprzedniej generacji, bez zbytniego pchania się w całkowicie nową architekturę (hd4xxx->hd5xxx, vs r8500->r9700) Podobnie dodano nowe DX, podobnie NVIdia długo nie odpowie. Podobnie HD5xxx jest niby niewiele szybszy w najczęściej używanych trybach od starej nvidii (r9700 vs gf4 Ti 4800 - ten ostatni w starszych grach często początkowo prezentował nieco wyższą wydajnosć, zwłaszcza bez AA) Czekamy więc na nowego FX od NV ;) Edytowane 23 Września 2009 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Pojechałeś z tym radkiem 9700 :lol2: , problemy nv nie wynikają z winy nvidii tylko z kiepsko dopracowanej linii produkcyjnej 40nm od tsmc. Chcą zrobić miazge z ati i takie są skutki przy niedopracowanym procesie. Być może w dłuższym okresie czasu opłaci im się to , a może nie :wink: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Ja ponawiam zapytanie czy jest ktoś chętny na zakup radka hd5870 od HIS. Będą jeszcze Gigabyte i Asusy ale nie wiem w jakich ilościach... Pisać na PW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Ta karta ma szansę być nowym radeonem 9700. Sytuacja na rynku jest analogiczna. Potężne rozwinięcie poprzedniej generacji, bez zbytniego pchania się w całkowicie nową architekturę (hd4xxx->hd5xxx, vs r8500->r9700) Podobnie dodano nowe DX, podobnie NVIdia długo nie odpowie. Podobnie HD5xxx jest niby niewiele szybszy w najczęściej używanych trybach od starej nvidii (r9700 vs gf4 Ti 4800 - ten ostatni w starszych grach często początkowo prezentował nieco wyższą wydajnosć, zwłaszcza bez AA) R9700 bił ti 4800 jak chciał ... a z AA masakrował. W 9700 wprowadzono po raz pierwszy AA metodą obróconej siatki (nie było tego w 8500) co przy AA x4 dawało taką jakość jak ti nVidii 4800 przy 8xAA. Tutaj przy Radeonie 5xxx mamy po prostu ewolucję wzgl. Radeonów 4xxx i nic ponadto. Radeon 9700 dla odmiany to była na prawdę rewolucja. Czekamy więc na nowego FX od NV ;)Oby nigdy nie wydali takiego gniota jakim był FX Edytowane 23 Września 2009 przez Kyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Czekamy więc na nowego FX od NV ;)Jeżeli nVidia ma uzysk 9 sztuk z 500 wyprodukowanych a reszta idzie na przemiał, to zdolnośc produkcyjna osiągną dopiero w 2010 roku albo zmienią ambitne plany i zrobią słabsze karty. Myślę, że w takim przypadku nazwa FX300 była by akurat :wacko: Pojechałeś z tym radkiem 9700 :lol2: , problemy nv nie wynikają z winy nvidii tylko z kiepsko dopracowanej linii produkcyjnej 40nm od tsmc. Chcą zrobić miazge z ati i takie są skutki przy niedopracowanym procesie. Być może w dłuższym okresie czasu opłaci im się to , a może nie :wink: .Nieprawda. Zaprojektowali zbyt skomplikowany chip do tego procesu i teraz nie mogą go produkować bo mają uzysk na poziomie 2% produkcji. Dla porównania ATI hamowało produkcję 4770 w 40nm bo mieli uzysk tylko 30% produkcji i uznali to za zbyt kiepską efektywność. Ile kosztować by miał GT300 gdyby nie poprawili wydajności? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Niezła karta im wyszła. Teraz poczekać na ruch Nvidii, porównać, znowu poczekać na wersję 2 GB i kupić lepszą, bo do 2560x1600 może zbraknąć pamięci. :razz:Bufor ramki to objętościowy pikuś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Nieprawda. Zaprojektowali zbyt skomplikowany chip do tego procesu i teraz nie mogą go produkować bo mają uzysk na poziomie 2% produkcji.To akurat to może być bujda z tymi 2% , pitolisz kolejny raz nawet w przypadku 4770 , gdzie masz malutki gpu masz straty nieco więcej jak 50%. Błagam cie ogarnij się , nvidia pewnie jedzie na granicy procesu i stąd jak kapota na maxa. Ale to nie wynika z winy nvidii , jak uważasz inaczej to masz coś z głową , bo nvidia to nie ma swoich fabryk do produkcji gpu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Ja ponawiam zapytanie czy jest ktoś chętny na zakup radka hd5870 od HIS. Będą jeszcze Gigabyte i Asusy ale nie wiem w jakich ilościach... Pisać na PW Od tego masz dział "Giełda". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Ale u mnie pojechali z ceną 509 euro www.komplett.ie To chyba za x2 :grin: hehe. Powinna się zmienić przy dostawie bo często tak bywa, dtostępna dopiero za 3 tygodnie :huh: Czekam na odpowiedz z elara.ie :) Nie no jakieś błedy mają bo teraz sapphire znikł, a asus 568 euro :) edit: na elara nie maja jeszcze zadnych informacji Edytowane 23 Września 2009 przez Jang Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Nie poszło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Kilka linkow do testow. Wyglada to jak wysyb grzybow po deszczu. :) Corssfire tez sa 2 :) Techspot Tweak Town Hd5870 Tweak Town Hd5870 Cross Fire TechPowerup Techreport Overclock3D Legitreviews Hexus 5870 Hexus 5870 crossfire Hot hardware Inside HW Hardware Canucks Guru 3D Bjorn3D Driver Heaven Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Nie mi ktos wyjasni, czemu na pclabie nowy Radek dostaje becki od gtx 295 a na benchmark.pl bez wyraznie z nim wygrywa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Ktoś ściemnia, albo testy były robione na rożnych konfiguracjach/ustawieniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Ktoś ściemnia, albo testy były robione na rożnych konfiguracjach/ustawieniach.albo ktos ich za bardzo "sponsoruje" ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Taka rozbieznosc w testach jest dla mnie niewiarygodna. Nie sadze tez, zeby ATI wypuscilo na rynek nowa karte, ktora jest gorsza od grafy konkurencji obecnej na rynku od dosc dlugiego czasu (rok? nie pamietam ile). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Nie mi ktos wyjasni, czemu na pclabie nowy Radek dostaje becki od gtx 295 a na benchmark.pl bez wyraznie z nim wygrywa?Ja dla równowagi polecę test na in4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Ja przeczytam minimum 10 testow zagranicznych, bo to wyglada co najmnej na manipulacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wedelek Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 A kiedy będą w normalnej dostępności te radki HD 5870?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 sideband, jedziesz z koksem równo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Nie mi ktos wyjasni, czemu na pclabie nowy Radek dostaje becki od gtx 295 a na benchmark.pl bez wyraznie z nim wygrywa?wiekszego gniota niz benchmark.pl nie widzialem. Jesli ktos wierzy w ich testy, to powodzenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Co do testów na benchmark.pl to jedyne co mi przychodzi na myśl w związku z ich wynikami to procesor użyty do testów. Kiedy większość redakcji używa wysoko taktowane i7 ci zdecydowali się na E8400 @ 3,8GHz. Być może to jest wąskie gardło dla GTX 295. Innej możliwości nie widzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Ja tam zawsze lubiłem testy na Xbitlabs: http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...eon-hd5870.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Pazerność ludzka nie zna granic .... LOL Przypomnę że ta karta powinna kosztować 1350zł.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...