Lysyn Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) A ja sie strasznie wkurzam bo nie moge dostac nogdzie 5870. Mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu bede mial min 1-dna. Myslelem o CF zeby Crysis dobrze chodzil ale 3000 to z deka duzo :( Edytowane 24 Września 2009 przez Lysyn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) @prznar1 Wydaje mi się, ze się nie zrozumiemy :wink: A wyświetlać obraz można na karcie za 10zł, ale to i tak zależy w jaki sposób sprzedasz... Bezsensowny OT się zrobił, więc jak Ci coś więcej wyjaśnić to wal na PW... EOT Radeon HD5870 nieosiągalny w sklepowych magazynach Niestety, mimo bardzo dużego zainteresowania klientów najnowszymi układami Radeon HD5870, jest on w praktyce niedostępny dla klientów. Mimo, iż znajduje się w ofercie wielu sklepów, bardzo niewielu klientom udało się go dotychczas nabyć. Koncern AMD/ATI nadal nie dostarczył odpowiedniej ilości egzemplarzy kart do dystrybutorów. Nawet tak wielkie sieci sklepów jak Newegg czy Tigerdirect nie posiadają żadnych egzemplarzy w swoich magazynach. W Wielkiej Brytanii pojawiło się dotychczas zaledwie 20 egzemplarzy, które natychmiast zostały sprzedane. Polskie sklepy także czekają na pierwsze dostawy najnowszych Radeonów HD5870.(...) zrodlo: benchmark.pl Edytowane 24 Września 2009 przez trymek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Tego się spodziewałem odnośnie dostępności , pewnie upłynie miesiąc zanim jako taka dostępność będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 To taka zagrywka marketingowa. Czekają na wzrost zainteresowania i wypuszczają daną ilość sztuk na rynek. Im dłużej sobie poczekamy tym dłużej będą zwlekać z obniżką cen. Ja jednak poczekam do przyszłego roku aż ceny osiągną normalny stan i wyjdzie więcej modeli tej karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) Devil bardzo rozważne posunięcie. Myślę, że też tak uczynię. Ludziki niech kupują HOT STUFF :), ja się wstrzymam. Wolę na biedne dzieci kasę dać. Edytowane 24 Września 2009 przez shooter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Podobno komputronik miał dzisiaj bardzo dużą dostawę. Nie wiem tylko czy karty się rozejdą bokiem czy trafią na magazyn. Mam nadzieję, że w okolicach środy będę miał kartę:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Ja zamowilem dwie :0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Ja zamowilem dwie :0szalony :blink: a tym czasem ;) ;) karta pewnie będzie miała podbite zegary o 50MHz na gpu i pamięciach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Po dluzszym zastanowieniu i przeczytaniu kilku recek stwierdzam, ze ta grafa to jednak fajna bedzie. Generalnie nowy Radek jest slabszy od GTX 295 na platformie wyposazonej w mocny proc typu i7 powiedzmy i jeszcze wykrecony w okolice 4GHz. Ale jaki procent userow na dzien dzisiejszy ma cos takiego? W Polsce moze 5%-10%. W testach przy slabszym procu, powiedzmy e8400 juz Radek jest wyraznie szybszy od GTX295 prawie w kazdej konkurencji. Przy zalozeniu, ze za ok miesiac karta bedzie normalnie dostepna to ceny spadna w okolice 1300-1200 zeta, a w miedzyczasie ATI wypusci nowe stery, ktore podniosa wydajnosc o 10-30% i bedzie git. Pozostaje jeszcze kwestia O/C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 4770 który był próbką dla 40nm pokazał że będzie fantastycznie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) http://www.pcworld.pl/news/350298/Asus.kar...osci.do.38.html Ładnie w 5850 drzemie mooooc ;] i 500zl w kieszeni :) wygląda to ciekawie, po podbiciu zegarów wydajność prawie jak 5870. A to, że ASUS ma technologię Voltage Tweak to tylko chwyt marketingowy, bo było już nie raz mówione, że karty maja kość odpowiedzialną za zmianę napięcia poprzez soft ? więc powinno się dać zmienić vlotage na każdej 5850/5870, to tylko kwestia soft-u. Chyba, że jestem w błędzie. Edytowane 24 Września 2009 przez ojejku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 szalony :blink: a tym czasem ;) ;) karta pewnie będzie miała podbite zegary o 50MHz na gpu i pamięciach. kiedy premiera? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 "To pic na wodę ,fotomontaż".Tak ta karta raczej nie bedzie wyglądała :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 toż to render jedna z tysięcy wersji :) zapodałem jako ciekawostkę :D ale pcb to jest realne zdjęcie ;) premiera, ponoć 28 wraz z premierą 5850 albo to daty sprzedaży, nie jasno napisane było. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Karta 5870x2 ma podobno wygladac tak samo jak 5870 tylko ma być troszkę dłuższa.Premiera przełom listopada/grudnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Jeszcze dłuższa??? :blink: Kurde, będzie ruch w obudowach. :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Jeszcze dłuższa??? :blink: Kurde, będzie ruch w obudowach. :lol2:zmieści się do nzxt tempest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Jeszcze dłuższa??? :blink: Kurde, będzie ruch w obudowach. :lol2:EEE tam. Chieftec wszystko łyknie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 czyż by to ta???????????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Na dniach musze mieć kompa: przeprowadzka, stary zostaje. Nie mam pojęcia czy kupić teraz hd4890 czy czekac jeszcze tydzień na jakiś cud: 5870 za 1250 ;] 1500zł za kartę nie dam a w końcu kompa musze kupic :D Sytuacja beznadziejna ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 czemu te karty robią coraz dłuższe a nie np szersze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) czemu te karty robią coraz dłuższe a nie np szersze? Eee, lepiej niech będę już dłuższe. :razz: Z szerszymi byłoby jeszcze więcej kłopotu. ---------- Żeby mi się taki potwór zmieścił do budy, to będę musiał wywalić zatoczkę na urządzenia 3.5". :razz: Edytowane 24 Września 2009 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Eee, lepiej niech będę już dłuższe. :razz: Z szerszymi byłoby jeszcze więcej kłopotu.To zobacz co jest z obudowami. W uprzywilejowanej sytuacji sa tylko wlasciciele Zalmana GS1000 i bud jemu podobnych lub Szefow z serii Midi/Big Tower przy czym Mido to nie typowe "midi" a LBX dla przykladu , czyli te , ktore od sledzia do koszyka maja 33-34cm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Eee, lepiej niech będę już dłuższe. :razz: Z szerszymi byłoby jeszcze więcej kłopotu. ---------- Żeby mi się taki potwór zmieścił do budy, to będę musiał wywalić zatoczkę na urządzenia 3.5". :razz: czy ja wiem od mojej karty do bocznej ścianki jest jeszcze 10cm wolnego miejsca karta to już zabytek:( 8800gts512 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 No ja jak wywalę zatoczkę na 3.5" to mogę pakować i 40 cm, także luzik. Ale z kolei na szerokości to gorzej, bo mam akurat w tym miejscu wentylek 120. Wszystko zależy od budy, ale to najmniejszy problem. :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 R4VeN_pl Też to zauważyłem że na powiedzmy E8400@3.8-4ghz wypada świetnie :D . Procka nie mam po co zmieniać bo póki co do końca nie są w stanie wykorzystać 4 rdzenie -_- i kasę w powietrze bym rzucił(tym bardziej że moje 19" to 1280x1024). Już bym kupił 5870 ale z dostępnością lipa, może to i dobrze bo będą za niedługo testy 5850 i zahaczę o GT300 :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) A, ze sie tak wtrace do tematu a u Jarka pytaliscie o grafy, bo niby na stronce sa? 5850 - 1020zł 5870 - 1399zł Edytowane 24 Września 2009 przez czolo7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) Kap albo ktoś inny wydobył info że 5870x2 ma mieć 11.5 cala ;) cały cal dłużej niż jeszcze obecny 4870x2 EDIT: kurza stopa, sporo nawet jak na 5850... chyba będzie trzeba czekać na 5770. Edytowane 24 Września 2009 przez prznar1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 A ja się dziwię jak bardzo ATi zrypało sterowniki. Przecież 5870 to 4870 z podwojoną ilością SIMD i innych jednostek wykonawczych + DX11 + nowe zarzadzanie pamiecia. Przeciez majac ten sam uklad wykonany w dwoch roznych wymiarach - powiedzmy 55nm, i 40nm, to tez uklad z 40nm bedzie szybszy zegar w zegar od 55nm - poniewaz sa mniejsze odleglosci miedzy tranzystorami, i tranzystory sie szybciej przelaczaja. Czyli, dublujemy wszystko co jest w 4870. A jaki jest iloraz wydajnosci 5870 do 4870? 5870 jest tylko 1,6x raza wydajniejszy od 4870!! A powinnien byc ponad 2x!! Przeciez sama ilosc elementow w ukladzie zostala podwojona, to to samo powinno dawac dwukrotna wydajnosc!! Nie mowiac o 40nm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Ale co ty bredzisz? Jaka dwukrotna wydajność? Dublujemy wszystko? Jak sobie dokleisz drugą szynę pamięci to zdublujesz :lol: Te 60% to i tak niezłe osiągnięcie i stery nie mają tu nic do rzeczy :) pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...