OCM4n14k Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Lipa troche, że szyna taka wąska. Mogli by dać 256 bit, a nie marne 128. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, karta może okazać się słabsza od dobrze wykręconego 4890. Ciekawe do ilu MHz na rdzeniu się kręci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wedelek Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Hm, a ja zamówiłem HD5850. Dałem za niego 999zł. Na razie wystarczy, jak w przyszłości będzie brakować wydajności to zrobi się cross fire :P Dobra, dosyć przechwałek, bo was itak to nie obchodzi. W każdym razie mają mi ją wysłać w piątek, więc w przyszłym tygodniu powinienem ją mieć. Będę mógł więc wypróbować walnąć na tym fizyksa. Bardzo jestem ciekaw jak mi to pójdzie. W każdym razie poszukuję osób, tóre już coś takowego robili i pomogą mi w tej próbie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Ma ktoś namiary gdzie jest 5870 w EU ? w pixmani jest ale 389euro :/ a tak to trzeba czekać kilka tygodni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ts1000s Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Jak myślicie czy DX11 będzie jakąś rewolucją na miarę DX10? Czy warto wydawać na taką kartę kasę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 DX11 ma na przykład realizować na poziomie interfejsu programowania obliczenia kart multi GPU takich jak 5870 x2 . Jest to zdecydowany krok na przód w stosunku do obecnej techniki - na poziomie sterownika . Nie będzie już problemów z niepracującym jednym GPU w niektórych grach . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Ma ktoś namiary gdzie jest 5870 w EU ? w pixmani jest ale 389euro :/ a tak to trzeba czekać kilka tygodni. http://www.overclockers.co.uk/showproduct....amp;subcat=1502 Maja jeszcze 5 sztuk :wink: pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Jak myślicie czy DX11 będzie jakąś rewolucją na miarę DX10? Czy warto wydawać na taką kartę kasę?O rewolucji bym nie mówił, jednak będzie bardzo fajnym postępem.. szczególnie wielowątkowość, teselacja i sprawa fizyki.. ale niestety oprócz dobrej gadki M$, muszą iść jakieś wyraźne kroki twórców gier - Jak na razie, gierki które wchodzą mają małe zmiany (cienie które dla mnie jako ignoranta aż tak się niemi nie cieszę). No i oby ten nowy "format" trochę pobył, a nie tak ciągłe zmiany jak z DX 10 i 10,1 - może jak ten standard się trochę zadomowi, to programiści wykorzystają jego wszelkie zalety.. A radzia na chwilę obecną raczej kupuje się ze względu na jego moc a nie DX11 .. chodź nie ukrywam, że lekko przyszłościowa karcioszka to jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 http://www.overclockers.co.uk/showproduct....amp;subcat=1502 Maja jeszcze 5 sztuk :wink: pzdr Hi :) tylko że tam mają 1 rok gwarancji <_< a jak tak się sfajczy po roku? półtora tysiaka w plecy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Za trzy miechy wymienisz na GT300, wtedy pojedynczy R5870 będzie cienki ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 http://www.ebuyer.com/product/174650/show_product_overview Tu jest Powercolor, z tego co wiem oni dawali 2 lata gwarancji, dostawa do ie 9.99 funta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Za trzy miechy wymienisz na GT300, wtedy pojedynczy R5870 będzie cienki ;-)Oby nie, czuje że GT300 połknie Ati :lol: ale chyba nie będzie wart swojej ceny :rolleyes: fields Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Gigabyte, XFX, Powercolor za 1399zł :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 GT300 bedzie duzo wiekszy, drozszy, do tego 512bitow i yield na poziomie 2%. imo ta karte bedzie mozna dostac za minimum 2000zl, niewielie mniej od 5870x2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 1399zł za 5870 Club 3d. Powiem, że cena już znośna + gwarancja 2 lata i faktura. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 No cenki już coraz bardziej znośne, zarówno dla 5870 jak i 5850. Mi się nie spieszy, a i czekam na X2, zobaczymy co to będzie. Wtedy zobaczymy co warto brać. BTW, znacie jakieś stronki z rzeczywistym poborem mocy samych kart graficznych? Chciałbym porównać, ile bierze ten HD5870 a ile mój 8800 GTS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 GT300 bedzie duzo wiekszy, drozszy, do tego 512bitow i yield na poziomie 2%. imo ta karte bedzie mozna dostac za minimum 2000zl, niewielie mniej od 5870x2Z tym yieldem to ponoć nieprawda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) Z tym yieldem to ponoć nieprawda.Ja czytałem około miesiąca temu że tak jest. Być może już poprawili wydajność, ale dalej są wg mnie w tyle. Tak sądzę po tym, jak długo TSMC zajęło poprawienie wydajności z 30 do 70% na małych układach dla 4770. 4 miesiące. Porównajcie wielkości tych chipów. Ilość odpadów rośnie w ciągu geometrycznym wraz ze wzrostem powierzchni układu, zakładając taką sama technologię. Edytowane 29 Września 2009 przez maxymili Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Z tym yieldem to ponoć nieprawda.O czym kilkukrotnie informowal Vega w temacie o GT300 zgodnie z niektorymi doniesieniami prasowymi odnosnie wdrozenia do produkcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) O czym kilkukrotnie informowal Vega w temacie o GT300 zgodnie z niektorymi doniesieniami prasowymi odnosnie wdrozenia do produkcji.Tak więc mamy sprzeczne doniesienia prasowe. Nie ma sensu wnikać kto ma rację, na razie załóżmy, że to i to to tylko plotki rozsiewane przez obie strony. Powyżej więc przedstawiam własny punt widzenia na podstawie twardych faktów. ...Tak sądzę po tym, jak długo TSMC zajęło poprawienie wydajności z 30 do 70% na małych układach dla 4770. 4 miesiące. Porównajcie wielkości tych chipów. Ilość odpadów rośnie w ciągu geometrycznym wraz ze wzrostem powierzchni układu, zakładając taką sama technologię. Edytowane 29 Września 2009 przez maxymili Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Sorry, nie czytałem tamtego tematu. Tak czy siak, jak kolega wyżej powiedział, nie ma co w tej sytuacji wnikać tylko czekamy na oficjalne info i premierę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 oprocz allegro da sie gdzies kupic te karty w PL? (sklep czy cos) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Tak. U jarka w DDR2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Ale pewnie nie od reki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 5870 praktycznie od reki. Zamiwilem w pon a w czwartek mam miec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 No to niezle....czekam na testy B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) Mi się udało zamówić w http://www.ebuyer.com/ ma być w piątek w Irlandii. Mieli 8 powercolor, a teraz tylko 2 zostały, schodzą jak woda. Żadnych benchmarków szykować nie będe może napisze pierwsze wrażenia i fotke dam jak w budzie się zmieści :) Edytowane 29 Września 2009 przez Jang Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 oprocz allegro da sie gdzies kupic te karty w PL? (sklep czy cos)A nie planujesz moze jakichs fullcover'ow do tych graf? :> troche by ich pewnie zeszlo :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Napiszcie do ddr2 bo może będzie miał jakąś wolną sztukę ,zamawiał 5850 i 5870 tych drugich miał więcej ,także może coś będzie miał luzem bo te był na zamówienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Ja nie widzialem nigdzie 5850 wiec watpie by ddr2 je mial, ponoc wszystkie GPU poszly na 5870, a na 5850 trzeba bedzie poczekac jeszcze tydzien-dwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) ja nawet nie wiedziałem ze DDR2 jest w łodzi:P jutro podjadę i zapytam jak z dostępnością:D Edytowane 29 Września 2009 przez Michael86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...