rafa Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 ... Co do shift, to dziwnym trafem u kolegi na 8800GT chodzi DUŻO płynniej niż u mnie na HD4770. Kolega ma jeszcze do tego słabszy procesor, a i płynność u mnie nie zależy od rozdzielczości praktycznie wcale... Nawet jeśli to nie physx, to gra ewidentnie ma błędy... Nie jest to dziwny traf o czym mówiono kilka razy na ostatnich stronach. Jest błąd w sterownikach które zbyt mocno obciąrzają CPU. Sam musiałem podnosić taktowanie z 3.2 do 3.6 a i to wszystkiego na maxa dać nie mogę. Mam nadzieje że szybko poprawią sterowniki i zobaczymy ponowne porównanie kart w tym tytule. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) Sorry za głupie pytanie, ale czego (http://downloads.guru3d.com/Crysis-WARHEAD-Benchmark-Tool-BETA-download-2072.html ?) używacie do testowania crysis: warhead ? EDIT: Pierwszy test, ambush, bez AA, poziom detali gamer, 1920x1200, DX10, 64bit. Drugi test, ambush, bez AA, poziom detali enthusiast, 1920x1200, DX10, 64bit. Procek "tylko" na 3.6ghz ustawiłem. Grafa stock-owe zegary. Edytowane 3 Października 2009 przez ojejku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Zasiłka słaba 500W Modecom ale na 3,6 radę daję nawet na 3,9 ale przy 4,1ghz już restarty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) Ojejku Crysisem bym się specjalnie nie kierował tak bardzo. Napisz coś więcej. Jak chodzi u Ciebie w S.T.A.L.K.E.R: CS, FC 2, CoJ DX10, Arma 2. Jak tylko będziesz miał czas i chęci. Będę bardzo wdzięczny. Pozostali również. Z góry dziękuję. Edytowane 3 Października 2009 przez Devil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Call of Juraez Benchmark DX10 AAx4 AFx16 57,8 fps MIN 25,4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) Zasiłka słaba 500W Modecom ale na 3,6 radę daję nawet na 3,9 ale przy 4,1ghz już restarty Ale to juz wina modecoma :) widzialem podobnie wykrecony i5 z kilkoma dyskami i 5870 smigajacy na corsair hx450 bez bolu - zreszta nic dziwnego - calosc ssie jakies 400-420W:) Edytowane 4 Października 2009 przez fields Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 :) NVIDIA GeForce driver 19x.xx PhysX mod v1.01 (Win7 x86/x64) ! http://www.ngohq.com/graphic-cards/16223-n...present-30.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Czy ktoś z Was ma już HD5850?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) @Devil akurat nie mam tych gier co wypisałeś:(. To co mam aktualnie to: gta4, sf4, re5, anno 1404, coj2, f3, rfactor, witcher, GoW, mirrors edge, Crysis i jeszcze pewnie coś się znajdzie. P.S. Trochę powoli to robię bo syn mi się tydzień temu narodził a żonka jeszcze temperature złapała. Edytowane 4 Października 2009 przez ojejku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) Proszę o fotki obnażonych HD5850 i HD5870. Znalazł ktoś coś takiego na sieci? Wypadałoby zmienić chłodzonko stockowe i ciekawi mnie czy Auras Fridge wlezie :) EDIT Znalazlem coś takiego: http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_...images/pcb8.jpg Przydalby sie rozstaw otworow wokol GPU. Edytowane 4 Października 2009 przez shooter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Panowie, pytanie lekko zbaczajace z trasy... Czy mozna zrobic kombinacje GF + ATI dla wczesniejszej serii? mowie o 4890. Czy ten myk zadziala tylko dla nowych redków? I drugie pytanie, czy zlacze PCI-x elektrycznie 4x wystarczy dla jakiegos GF typu 8600 do liczenia fizyki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 8600 nawet nie ma co zapodawac do fizyki. Za slabe. Cos pokroju 8800GT juz styka. Mozna uzyc rakdow ze starej serii, ale trzeba miec zmodowane stery od side'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Proszę o fotki obnażonych HD5850 i HD5870. Perwers Może je jeszcze polać bitą śmietaną żebyś mógł z nich ją zlizać ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Link do fixa sterow nvidii zapodalem kilka postow wyzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wedelek Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 A jest jakiś fix, który daje physixa na win7 64bit?? Bo planowałem moją wysłużoną 9600gt dorzucić jako akcelerator fizyki dla HD5850, jak już do mnie przyjedzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 8600 nawet nie ma co zapodawac do fizyki. Za slabe. Cos pokroju 8800GT juz styka. Mozna uzyc rakdow ze starej serii, ale trzeba miec zmodowane stery od side'a.Czyli jak rozumiem pci-x 4x wystarczy przy 88gt? A jest jakiś fix, który daje physixa na win7 64bit?? Bo planowałem moją wysłużoną 9600gt dorzucić jako akcelerator fizyki dla HD5850, jak już do mnie przyjedzie.-> :) NVIDIA GeForce driver 19x.xx PhysX mod v1.01 (Win7 x86/x64) ! http://www.ngohq.com/graphic-cards/16223-n...present-30.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wedelek Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Dzięki Yogi. Chyba czas udać się do okulisty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Panowie, pytanie lekko zbaczajace z trasy... Czy mozna zrobic kombinacje GF + ATI dla wczesniejszej serii? mowie o 4890. Czy ten myk zadziala tylko dla nowych redków? I drugie pytanie, czy zlacze PCI-x elektrycznie 4x wystarczy dla jakiegos GF typu 8600 do liczenia fizyki? Wejdz na PCLABA , tam jest o tym temat : da sie , dziala z kartami jak 4850 ;) Na Egieldzie jest tez fizyksa z roznymi kartami. Nie pakowalbym sie w 8600GT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) Ja też bym sie nie pakował w 8600GT - chyba że ktoś już ma. Na egieldzie dobrze napisali - rozsądne minimum to 9600GSO 384MB (nie 512). Pozzwólcie, że powrócę tez do poprzedniego zagadnienia: Nie rozumiem kompletnie Twojego rozumowania. Na co Ci taki test? Chcesz znać maksymalny pobór prądu, który nie wystąpi przy normalnym zastosowaniu? Przez takie testy potem ludzie, którzy się zbytnio nie znają na komputerach kupują zasilacze 1kW... To może mieć zastosowanie jedynie marketingowe. Osobiście jestem przeciw. Akurat nie ma nic złego w kupowaniu na zapas. Wyobraź sobie że mój komputer z GTX285 ciągnie 420W 24/7 i żadna 500W tego nie uciągnie... A to jest normalne użytkowanie :-) Edytowane 4 Października 2009 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioy Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 EDIT Znalazlem coś takiego: http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_...images/pcb8.jpg Przydalby sie rozstaw otworow wokol GPU. Akurat na podstawie tego zdjęcia oszacowanie go nie powinno być żadnym problemem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Zamowilem Sapphire 5850, jak sie uda zalapac do pierwszej puli osob to beda ja mial we wtorek, dajcie liste zyczen co chcecie miec sprawdzone :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) Test jak najbardziej ok PS: W pierwszym wykresie warhead'a jest coś nie tak 4890 ma zielony słupek a GTX285 czerwony. Edytowane 4 Października 2009 przez WestCoach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) Akurat na podstawie tego zdjęcia oszacowanie go nie powinno być żadnym problemem.Nie no, ty chyba sobie żartujesz? BTW: sprawdziłem i PhysX działa z kartą ATI + NV. Z tym, że obie trzeba podpiąć do monitora. Edytowane 4 Października 2009 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) dajcie liste zyczen co chcecie miec sprawdzone :)moglbys sprawdzic czy wystarczy zalozenie bloczku wodnego na samo gpu, czy trzeba jednak kombinowac fullcovera :D :razz: troche ryzykowna zabawa, ale jak 8800 gts dawal rade, to moze i tu styknie :D btw jak to w koncu jest z tymi nalepkami gwarancyjnymi? Kiedys zapowiadali, ze nie bedzie mozna sciagac chlodzenia bez utraty gwarancji ;o Edytowane 4 Października 2009 przez kkNd! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Ojejku Crysisem bym się specjalnie nie kierował tak bardzo. Napisz coś więcej. Jak chodzi u Ciebie w S.T.A.L.K.E.R: CS, FC 2, CoJ DX10, Arma 2. Jak tylko będziesz miał czas i chęci. Będę bardzo wdzięczny. Pozostali również. Z góry dziękuję. S.T.A.L.K.E.R wlaczajac Call of Pripyat jada na tak starych silnikach ze watpie zeby cos extra wycisly z radka 5870. Dzis siedzialem poand godzine na ruskim forum ludzie pisza ze najnowszy Stalker z proca i7 3,6GHz kozysta az 25% jeden rdzen !! !! wiec czego wymagac od tej gry zeby dostawala jakiegos extra kopa na najnowszych kartach ??? toz to silnik od ponad 8 lat przechodzil tylko lekkie zmiany kosmetyczne :/ Crysis , Assassin Creed , Dirt 1/2 sie znacznie lepiej nadaja do testow nowych grafik . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samone3 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Witam Jako ,że jutro najpoźniej we wtorek(mam taką nadzieje) przyjdzie mi 5850 to mam pytanie dotyczące 5580+8800gts Jaki zasilacz będzie potrzebny do tych 2 kart?(bo myślę ,że samą 5850 pewnie mój zasilacz z podpisu pociągnie?) Ps Jakby mi tak szybko ta karta przyszla to porobie w miare możliwości testy(niestety nie moge znaleźść mojego Crysisa :sad: ) .Procek może być troche słaby ale jakoś nigdy nie testowalem jego możliwości(pierwsze ustawienie deliketna i tak juz zostało) i dopiero za tydzień będe miał na tyle czasu aby podkręcić i posprawdzać stabilność i jednocześnie sprawdzić kartę z wyższym taktowaniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 masz dwurdzeniowego proca oraz pare pierdół i innych takich ale powinno być ok ;) chieftec'i CS są bardzo dobrymi zasilaczami. i teraz pytanie. mógłbyś sprawdzić czy da radę zrobić z 5850, 5870? ponoć po wymianie biosu wszystko działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Ciekawe, od kiedy te karty różnią się tylko biosem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 A to raczej nie jest tajemnica. Nie słyszałeś o odblokowywaniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Ciekawe, od kiedy te karty różnią się tylko biosem? W 5850 i 5870 różni się ilością działających bloków. Przypuszczam że po podmianie w biosie da się uaktywnić to co zostało wyłączone. Przypomina to seri 9800 i X1800GTO. Chyba na techpowerup zrobili downgrade 5870@5850. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...