Gość Firekage Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 http://cs.stalker-game.com/en/?page=news&item=119 Podziekowal , choc mialbys szybciej odpalajac CSa na starcie , po czym wyszedlbys i popatrzyl sie w strone ogniska. Tam testuje chyba PCL bo to dobija karty ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Ja nie jestem z PCL, pozatym ognisko w tym benchmarku tez bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Czy wg Waszych testów/przewidywań, proc z podpisu będzie bardzo wąskim gardłem dla 5870? Gram tylko 1680x1050 AA/AF na maxa ile się da. Planuję OCnąć proca na 3.3ghz przynajmniej, od ponad roku nic nie podkręcałem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Czemu tylko na 3.3 ghz?Wsumie to niewiele Ci to da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kap Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 (edytowane) Premiera serii 5700 zbliża się. Więcej fotek w linku. http://translate.google.pl/translate?prev=...history_state0= Edytowane 7 Października 2009 przez kap Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 No mają stajla te karciochy :wub: . 5770 z 1GB na pokładzie to dobra wiadomość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum. Mam nadzieję, że pierwszy z wielu. Bardzo dobry według mnie kalkulator PSU jest tu: http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp Wyszło mi na nim, że przy planowanym configu z CF hd5870 i OC trzeba będzie 550 wat. Na stronce bequiet wyszło mi, że muszę kupić zasilacz 850 wat. Ostatecznie dzisiaj do domu przybył BQ 750 W :) Sprawdziłem ten kalkulator i wygląda że dobrze liczy. Przynajmniej mój zestaw. Bardzo przydatne narzędzie, dzięki za link. Przyda się bo okazuje się, że mój niezniszczalny zasilacz 350W jednak nie udźwignie phenoma 2 wykręconego na 3800MHz i 4850 (jako substytut 5770). Musze kupić dobre 500W :) już upatrzyłem zdobycz Fortron 500W GHN wystarczy. Tylko trzeba uważać, aby zaznaczyć full load w obu przypadkach, bo tzw pik czyli pełne obciążenie wszystkich elementów jest najważniejszy przy wyborze PSU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Nie mam zadnej z wymienionych :( Nie rozumiem prosby o CSS... przeciez tam 100fps to chyba max i jest osiagalne na slabszych kartach, czy jestem w bledzie?100fps to nie max w tej grze, ale spoko ;) Fajnie wygladaja te trzy radeony na zdjeciu B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 (edytowane) S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky 1680x1050 Ultra DX10.1 AAx0 AFx16 775/1125: To może ja w formie ciekawostki: 1440x900 ULTRA Enhan. full dyn. lighting DX10 Q8200 + TYLKO 2GB RAM + Win764RC+GTX260SP216_700_1500 Pierwszy przebieg Drugi przebieg Chyba mam za mało RAMU, bo dysk mocno pracował podczas testu. Ciekaw jestem jakie były by wyniki wykręconego GTX285... bo to jest konkurent HD5850... Edytowane 7 Października 2009 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 5770 w Komputroniku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 5770 w Komputroniku Towar niedostępny Termin dostawy nieznany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 (edytowane) Do wysokiego (stałego, niezależnie od sytuacji) FPS w CS:S wystarczy karta pokroju X1950pro (bez szalonych trybów i AA > x4). I co najmniej Conroe 4MB. Chociaż nie wiem jak to chodzi na E7xxx, bo nie widziałem. Edytowane 7 Października 2009 przez kwasior500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Według tego kalkulatora http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine do dokłdnie mojej konfiguracji wraz z crosffire 5870 w 100% full load potrzeba mi 455 watt, czyli mamjeszcze ~100 w zapasie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Chodzilo mi tu raczej o 1920x1200 AAx8 i AFx16...ale dobra nie robmy OT Ciekawi mnie jak sie bedzie spisywal 9600GSO jako karta do fizyki u Lysyna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 No mi też wyszło ze mam sporo zapasu, nawet do CF z 5870, także jestem spokojny. O ile oczywiście, te kalkulatory podają jako takie przybliżone wartości. A tak btw, to mogliby dla tych potworków robić oddzielne zasilania z gniazdka. Podpinasz grafę do 220V w gniazdku i spokój, nie trzeba by kupować kilowatowych zasiłek. :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 najważniejsze aby brać zasilator renomowanej firmy którego sprawność jest podana (wiecie te certyfikaty 80+) a nie jakieś stare truchło... i tutaj wchodzi to co podaje firekage, że producenci asekurują się starymi zasilaczami o niskiej sprawności więc jak realnie potrzeba te 650w a zasilacz ma niską sprawność to wymagana jest 900w jednostka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Hmm, czyli jak mój sprzęt ma powiedzmy 780W i sprawność 80% to maksymalnie może zapodać około 630W. A jak cały zestaw ( peak ) może pociągnąć około 550W to chyba pociągnie. Byłoby niezmiernie przykro, jakby 2 5870 poszły w dal. :razz: Jeszcze jest opcja / na którą i tak czekam / czyli Radek X2, zawsze to kilka wat mniej niż 5870 w CF. A tak btw, ten X2 będzie za chwilę, czy nie? Niby listopad, ale może coś się zmieniło i nie wiem? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 @toms83 Ty chcesz do e8400 kupić 2radzia 5870? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Hmm, czyli jak mój sprzęt ma powiedzmy 780W i sprawność 80% to maksymalnie może zapodać około 630W. A jak cały zestaw ( peak ) może pociągnąć około 550W to chyba pociągnie. Byłoby niezmiernie przykro, jakby 2 5870 poszły w dal. :razz: w zasilatorze podawana jest maksymalna moc wyjściowa, a nie ile bierze z gnizadka ps. 5750 >5770 ze względu na cenę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 w zasilatorze podawana jest maksymalna moc wyjściowa, a nie ile bierze z gnizadka ps. 5750 >5770 ze względu na cenę Tyle, że może się okazać, że HD4890 > HD5770 ze względu na współczynnik cena/wydajność. Naturalnie pomijamy tutaj takie rzeczy jak DX11, pobór prądu, czy głośność :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 @toms83 Ty chcesz do e8400 kupić 2radzia 5870? Tak, no i uprzedzając, tak wiem, że będzie wąskim gardłem. :razz: Ale czy tak wiele stracę, w niskich rozdziałkach nie gram :wink: a chyba zwłaszcza przy takich mocny proc najwięcej się wykazuje. Przy wyższych / 1920 i więcej / to już nie robi takiej różnicy? Tak? :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Tak. Ale tego E8400 pogonisz do 4GHz, prawda? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Tak. Ale tego E8400 pogonisz do 4GHz, prawda? :) A bardzo możliwe. Chociaż pewnie znając życie, to mi się nie będzie chciało. :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 @toms83 Ty chcesz do e8400 kupić 2radzia 5870? A co w tym zlego? Jesli procesor bedzie blokowal mu 5870 to znaczy , ze i blokowac mu bedzie obecna karte i tego nie przeskoczysz - poczytaj co wczesniej pisal Focus. Wyjatkiem Shift + ATI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 (edytowane) do tego e8400 jedna 5870 starczy w zupełności, druga będzie się marnować niestety Edytowane 7 Października 2009 przez Blue Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 No ale jak dołożę AA min. 4x + 16AF i resztę pierdół to chyba warto brać 2 grafy. BTW, a macie jakieś artykuły na ten temat / wpływ procka na gry / ? Znalazłem jakiś stary na e-giełdzie, ale on ma ze 3 lata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Jesli stac Cie na 2x5870 to sprzedaj co masz teraz, kup i7 i 1x5870 i bedziesz mial lepsza wydajnosc niz na E8400 + 2x5870. EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 więc jak realnie potrzeba te 650w a zasilacz ma niską sprawność to wymagana jest 900w jednostka. Nie do końca. Jak realnie potrzeba 650w i masz zasilacz o mocy 650w to pociągnie on ten konfig z tym że pobierze z gniazdka 900W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 No ale jak dołożę AA min. 4x + 16AF i resztę pierdół to chyba warto brać 2 grafy. BTW, a macie jakieś artykuły na ten temat / wpływ procka na gry / ? Znalazłem jakiś stary na e-giełdzie, ale on ma ze 3 lata. Oni chyba maja dogrywke tego , rev 2.0 czy jakos tak. Byl bodajze test "51 procesorow w xyz". Sprawdz ten. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...