Skocz do zawartości
XvAK

Ati Radeon Hd58xx

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marantz5003
  M1siek napisał(a):

Realny czas na zakup nowej karty to luty 2010, wtedy będzie już po premierze u nv jak i po świętach, emocje opadną to i ceny opadną.

OT. Trzeba przyznać najlepszy zakup jaki zrobiłem w kwietniu 2008 to 8800GTS G92 do dziś wszystko śmiga jak ta lala ;) (poza jednym ewenementem)

w tym samym czasie kupiłem co ty ta samą karte za 480zł:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobijaja mnie komety w stylu Kupie sobie nowego Radka jak bedzie po premierze GT300 a przed premiera 5890

ale cos kolo tego a najlepiej wiosna jak beda kwitly wisnie bo bedzie taniej i zrobie madry zakup bo kupie o 50zl taniej niz Czesiek z sasiedniej wioski bo on ma w glowie pstro i wydal wiecej na Radoslawa .

heh troszku mzoe przesadzilem ale kto kumart wie co mam na mysli

Czekac zawsze mozna cale zycie czekamy na lepsze czasy , okazje i nizsze ceny

kto ma kupic ten zakupi karta w ciagu miesiaca

jesli okaze sie tego warta .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam ogromny dylemat, dlatego piszę tu do Was ekspertów o pomoc :) Mam nadzieję, że mi pomożecie.

Otóż definitywnie już do dwóch tygodni, chcę zakupić nowy komputer. Zastanawiam się jaką kartę graficzną brać do tego zestawu podanego poniżej.

MSI P55-CD53 IP55 s1156

Patriot DDR3 Dual Chanel 2x2GB 1600 7-7-7-20 Viper II

Samsung 500GB 16MB HD502HJ F3 sATA-2

Intel Core i5-750 2,66 GHz 8MB cache s. 1156 Box

Sapphire Radeon HD4890 Vapor-X 1024MB DDR5 /256bit/ DVI, HDMI

Cooler Master Gladiator RC-600-KKN1-GP Black

Samsung SH-S223L LightScribe SATA Black OEM

Creative SB X-FI mX Extreme Gamer 7.1

Mogę na nią przeznaczyć max 1000zł. Więc brać już teraz HD4890? Czy co?

Nie ukrywam, że wstrzymuje się z zakupem już z dobre półtora miesiąca właśnie z kuli tych nowych Radków, moja

cierpliwość się kończy zwłaszcza, że z tego co domniemam ceny i tak nię bedą do tych 2 tygodni atrakcyjne, a i dostępność będzie kiepska lub nawet w Polsce zerowa. Chyba, że coś jest szansa, że np w sklepie "Proline" będzie dostepna w szysbkim czasie w dobrej cenie? Jeśli tak to bym się skusił. Czytałem, że cena Radków, może być dopiero ciekawa jak zieloni wydadzą swoją nową serię. A tyle czasu już nie zamierzam czekać:P

Jestem w lesie. Proszę o jakieś rady. Jeżeli ktoś sie czuje urażony, że piszę troszku nie w temacie to przepraszam, jednak u mnie całe wstrzymanie zakupu kręci się wokół tej serii 5xxx i już naprawdę nie wiem co robić. Wiem, że jutro premiera, okaże się jaka wydajność itd. Ale dostępności i dobrej ceny i tak nie będzie od razi pewnie. Co byście mi radzili?

PS. Dłużej nie zamierzam czekać, bo ile można czekać na pogranie np w Wiedźmina (mój pre-order już cały zakurzony leży - na aktualnym kompie nie da sie grać :P) :D

Jeśli nie chcecie mi odpowiadać w temacie, to proszę o kontakt na priv lub na gg :) Będę wdzięczny:)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze poczekaj do jutra na testy. Ja bym brał od razu serię 5xxx. Sam poluję na HD5850 :P

PS: Po co Ci ta dodatkowa karta muzyczna?? Naprawdę aż taki z Ciebie meloman, czy może kupujesz, bo ktoś Ci powiedział byś tak zrobił??

Edytowane przez Wedelek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R4VeN_pl napisał(a):

To podaj gg.

Ja bym na twoim miejscu zlozyl cos na AMD a zaoszczedzona kase dolozyl do nowego Radka.

Wstrzymaj sie jeszcze z tydzien to beda testy i produkty w sklepach.

Ok poczekam jeszcze ten tydzien :)

GG: 3374512

Wedelek napisał(a):

Po pierwsze poczekaj do jutra na testy. Ja bym brał od razu serię 5xxx. Sam poluję na HD5850 :P

PS: Po co Ci ta dodatkowa karta muzyczna?? Naprawdę aż taki z Ciebie meloman, czy może kupujesz, bo ktoś Ci powiedział byś tak zrobił??

Zapomniałem dodać w sygnaturce, że jestem posiadaczem Lognetmedia AERO 5.1 - wiec chciałbym wykorzystać pełnię możliwości tych słuchawek, właśnie poprzez zakupienie karty dźwiękowej:)

To w takim razie jak myślisz będzie HD5850 do 1000zł w Polsce ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicolass napisał(a):

Ciekawe ile potrwa embargo na niestandardowe wersje :P

Ale jak będzie cicho, chłodno to po co niestandardowe wersje ? już była o tym gadka. Zresztą te nie referenty niektóre wywalić przez okno, większość miesza ciepłe powietrze w budzie zamiast wywalać na zewnątrz, a na niektórych nawet pamięci nie są chłodzone i jeszcze trzeba dodatkowo zapłacić za ten bajer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Średnio 10-15%. Jak cena będzie na poziomie GTX 285 to się opłaca. Jak będzie znacznie droższa to chyba lepiej zainwestować 5850 i go ładnie wykręcić.

P.S Crysis Warhead nadal poniżej 30FPS. Ciekaw jestem ile będziemy musieli poczekać na Single GPU co pociągnie tą grę w FullHD ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zambi napisał(a):

Zapomniałem dodać w sygnaturce, że jestem posiadaczem Lognetmedia AERO 5.1 - wiec chciałbym wykorzystać pełnię możliwości tych słuchawek, właśnie poprzez zakupienie karty dźwiękowej:)

Zainwestuj w Xonara D1 jeśli chcesz dobrze pozycjonowany dźwięk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie zapoznałem się z pełną recenzją HD5870 i powiem jedno - Szał czerwonych ciał :) ale nie we wszystkich grach.... W więkoszości mamy wydajność bardzo zbliżoną do GTX295, ale w paru tytułach jest wolniej niż GTX285.... a w paru szybsza lekko od GTX295....

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TomaszPaweł napisał(a):

No właśnie zapoznałem się z pełną recenzją HD5870 i powiem jedno - Szał czerwonych ciał :) ale nie we wszystkich grach.... W więkoszości mamy wydajność bardzo zbliżoną do GTX295, ale w paru tytułach jest wolniej niż GTX285.... a w paru szybsza lekko od GTX295....

ale w kilku wygrał z GTX295 :) chyba ze recke czytałeś inna niż Ja. Ogólnie GTX285 pożera na śniadanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jang napisał(a):

ale w kilku wygrał z GTX295 :) chyba ze recke czytałeś inna niż Ja. Ogólnie GTX285 pożera na śniadanie :)

Zgadza się w 100%.

W sotosunku do GTX285 mamy od 97% jego mocy do.... 161%!!!

Jesli chodzi o GTX295 to w większości jest on minimalnie szybszy, ale ja i tak wolę kartę jednoukładową....

Myślę, że w nowych grach dopiero pokaże swoje pazurki :)

Jesli chodzi o stosunek zużywanej energii do fps to nowy radzio jest bezkonkurenyjny........

A i sugerowana cena detaliczna to 1350zł ...

A tak ot... to najbardziej opłacalną kartą w klasie economicznej jest.... HD4870.... za około 440zł... lub HD4850 za około 350zł.... ale się porobiło....

Dodam jeszcze, że HD5870 je mniej prądu od GTX275 i jest od niego .... chłodniejszy :)

Realna długość to ..... 28cm woow....

2x 6pin.....

Ja po prostu kupuje ta kartę :)

A trochę teroii:

2.7 TeraFlops Single Precision

544 GigaFlops Double Precision - w MilkyWay będzie gwiezny szał!!!!

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicolass napisał(a):

W Europie embargo mija za 7 godzin, więc czemu w USA jeszcze nie minęło skoro miało minąć dzień wcześniej?

23.09/06:00 u nas to w Stanach jest wtedy wieczór 22.09, wszystko się zgadza. :)

Już wiem co będę robił cały jutrzejszy ranek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003
  PCGustaw napisał(a):

Hmmm.... szału nie ma :unsure:

"5870 mial byc szybciejszy 2x od 295 w kilku grach" :wink2:

Premiera 5850 ponoc 22 pazdziernika wraz z Win7

Ja czekam na 5670 i juz :lol2:

a ja czekam na więcej testów np na benchmark.pl

no i jest :) :damage_wall:http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/R..._5800-2311.html

post-174386-1253681704_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...