Manteca Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Witam! Chciałem złożyć sobie komputer ( wybrałem ten za 2500zł z tego tematu: http://forum.purepc.pl/temat/Co-kupic/59/Z...-2008r/247005/) jednak nie mieszkam w polsce i muszę skorzystać ze sklepu informatycznego (niestety drogieg, w polsce kupiłbym lepszy). Po rozmowie ze sprzedawcą dowiedziałem się, że nie mają jeszcze tego procesora: Intel Core2Duo E8400 OEM , więc "pan sprzedawca" zaproponował mi ten procesor (mówi on że będzie lepszy do gier): Intel Core 2 Quad Q6600 (8Mb Cache L2, 2.40 GHz , FSB 1066MHz) ponieważ nie znam się za bardzo na tych sprawach chciałem się dowiedzieć czy brać ten procesor czy może poszukać jeszcze innego. Z góry dziękuję za pomoc ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 nie będzie lepszy ;) pewnie mu quady nie schodzą ;] może ma E8200 albo E7200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manteca Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 (edytowane) ok to będę się musiał zorientować. Dzięki za pomoc :-) \/ \/ ok zorientowałem się i jest tylko 7200, czy więc mam zamówić ten zamiast tego Quada Q6600? (jakby coś to tutaj jest stronka gdzie można sprawdzić co mają jakby ktoś mógł jeszcze doradzić: http://www.tiendasupi.com/tienda/venta.asp...rcas=0&pg=0 jak coś wystarczy wpisać nazwę szukanego przedmiotu w polu na środku ;-) ) Edytowane 28 Maja 2008 przez Manteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 ok to będę się musiał zorientować. Dzięki za pomoc :-) \/ \/ ok zorientowałem się i jest tylko 7200, czy więc mam zamówić ten zamiast tego Quada Q6600? (jakby coś to tutaj jest stronka gdzie można sprawdzić co mają jakby ktoś mógł jeszcze doradzić: http://www.tiendasupi.com/tienda/venta.asp...rcas=0&pg=0 jak coś wystarczy wpisać nazwę szukanego przedmiotu w polu na środku ;-) ) To sa chyba procki do lapków, przecie każdy C2D jest na 775... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Sprawdź, co jest na hiszpańskich serwisach aukcyjnych (eBay, cokolwiek :)), ponieważ, z tego, co widzę, sklep ten nie sprzedaje stacjonarnych Penrynów. Wiem, że to nie Penryn, ale widziałem e2160 :) Jednak do kompa za 2,5 tys. taki proc byłby za słaby :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manteca Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 hmm ten sklep w mojej miejscowości jest nowy i zostałęm poinformowany, że tego kompa można złożyć ale się zastanawiam, bo jeszcze jak sobie policzyłem na tej stronce sklepu to za tego kompa 2200zl wychodzi mniej więcej 1200euro (omg). Może zaczekam i sobie przywiozę z polski kompa bo troche szkoda kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 (edytowane) Ten sklep jest ZLY ;) Kupa starego badziewnia, nic nowszego za rozsadne pieniadze nie ma (nowych prockow ZERO). Chyba tylko E4500 za 113€, ale brak na stanie. Ewentualnie E6750 za 183€ jak juz musi byc tutaj ps. Ten sklep ma dosc chore ceny, a wybor zerowy ;) ps. Tu kupuje w DE, mozna znalesc taniej stuff, ale obsluga jest ok (i kupuje B2B z rabatem ;)) Hiszpanska strona Edytowane 28 Maja 2008 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manteca Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 no z tego co widze albo zostaje jakiś zakup przez neta tu w hiszpanii albo poczekać i w polsce kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 postaraj sie zeby indywidualnie podeszli do Twojej sprawy ;) albo najlepiej jedz do madrytu do media-marktu itp i tam kup gotowca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 postaraj sie zeby indywidualnie podeszli do Twojej sprawy ;) albo najlepiej jedz do madrytu do media-marktu itp i tam kup gotowca ;)tego koledze raczej bym nie radzil bo bog wie co za mobo/pamieci/zasilke dostanie bo informacji o tych podzespolach nie dostaniesz od obslugi media czy tez innego marktu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manteca Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) postaraj sie zeby indywidualnie podeszli do Twojej sprawy ;) albo najlepiej jedz do madrytu do media-marktu itp i tam kup gotowca ;) Ta żeby indywidualnie podeszli, najpierw to bym musiał się nauczyć porządnie po hiszpańsku gadać ;] co do gotowca to zobacze jakie są i co mi zaoferują w owym miejscowym sklepie. PS: A co myślicie o takim kompie? http://cgi.ebay.es/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...52BSI%26otn%3D5 Edytowane 29 Maja 2008 przez Manteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) Zestaw niezły , ale drogi , jakby brać polskie realia to byłby tańszy o ponad 200 euro i pamięci mogły by być inne. Edytowane 29 Maja 2008 przez BLiT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manteca Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 No ale poniewaz nie moge sobie zlozyc kompa to mysle ze to bedzie calkiem niezle. A co do ceny niestety jest tu sporo drozej, ale co zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 E8400 może zostać zastąpiony (najpewniej w płytce która oficjalnie wspiera E3110) przez Xeon E3110. Przykładowo http://support.asus.com/cpusupport/cpusupp...SLanguage=pl-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) A nie myślałeś o zakupie sprzętu w Polskim sklepie z wysyłką za granicę? Esc.pl proponuje kuriera za 150zł na terenie UE. Sam się do tego przymierzam. Przy zakupie za 2,5k zł wysyłka wyjdzie małym procentem, a i tak nieporównywalnie taniej niż 1200€. No i masz wszystko, co chcesz... Witam! Koszt dostawy wynosi 150zl, ale warunkiem jest dokonanie przedplaty na nasz rachunek gdzyz nie ma mozliwosci wysylki za pobraniem za granice. Michal ********* ESC computers ul. Grunwaldzka 139 80-264 Gdansk Z Apollo niestety dostałem mniej przyjemną odpowiedź: Witam, Nasz sklep niestety nie oferuje wysyłki towaru poza granice Polski. Z poważaniem Radosław ************ Apollo Sp. z o.o. Sklep Internetowy Edytowane 29 Maja 2008 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manteca Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) A nie myślałeś o zakupie sprzętu w Polskim sklepie z wysyłką za granicę? Esc.pl proponuje kuriera za 150zł na terenie UE. Sam się do tego przymierzam. Przy zakupie za 2,5k zł wysyłka wyjdzie małym procentem, a i tak nieporównywalnie taniej niż 1200€. No i masz wszystko, co chcesz... Z Apollo niestety dostałem mniej przyjemną odpowiedź: Taa? A ja pisałęm do esc i oto odpowiedź: Witam! Niestety nie ma takiej mozliwosci, zrezygnowalismy z takiej opcji gdzy przy wysylce za granice ponad polowa paczek docierala z uszkodzonym sprzetem. Michal ********** ESC computers ul. Grunwaldzka 139 80-264 Gdansk poza tym wolę mieć gwarancję tutaj. Edytowane 29 Maja 2008 przez Manteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) No to nieźle mieszają :lol2: albo poczekać i w polsce kupić. W tym przypadku gwarancji też nie będziesz miał "na miejscu" ;) ------ Kurcze, ale jeśli zrezygnowali, to ja też jestem skazany na € Jakby to miało znaczenie, czy kurier jedzie do Berlina, czy do Krakowa... Edytowane 29 Maja 2008 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manteca Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 A kiedy z nimi gadałeś? bo ja wczoraj. A niestety jak mówiłem jak sie kupuje kompa w euro to kupa kasy, w polsce bym mial okolo 3k zl do wydania a tu kupie kompa za 1.1k :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...