Kapitan Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Witam. Problem jak w temacie, k... a mnie juz bierze. Co to jest za p... plyta? Na szczescie nie moja. Dostalem jednak kompa od kumpla bo twierdzil, ze windy nie moze zainstalowac na nowo zakupionym dysku. Na starym tez sata 160GB bodajze Maxtorze - luzik, install idzie, ale w serwisie powiedzieli mu, ze cos nie tak z elektronika (mial jakies problemy) i ze dysk sie krzaczy, gdy nagrzeje sie ok 40 stopni. Nie wnikam co i jak. No ok, kupil drugi Seagate`a Format dysku i install systemu - [gluteus maximus], instalka startuje, pliki kopiuje (z 3 roznych plyt, bezproblemowo) restart kompa i w momencie, gdy powinien wystartowac juz z dysku i skonczyc instalke - dostaje msg pt "Blad ladowanie systemu operacyjnego" Ktos wie, o co kaman? Podlaczalem go nawet na ATA (mam taka smieszna przejsciowke - minikontroler ata) i robi mi dokladnie to samo! Dysk jest nowy, na pewno nie ma bad sectorow. Podejrzewam plytke - jest z nia tyle problemow. Czy ktos sobie z tym porawdzil, czy dysk na wymiane? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Oczywiście instalujesz Winxp ze zintegrowanym SP1 lub SP2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Oczywiście instalujesz Winxp ze zintegrowanym SP1 lub SP2? Oczywiscie, a dlaczego by nie, skoro na starszym dysku Maxtorze 160GB tez sata system dziala ok, a gdy tylko podlacze Seagate robi sie kupa = "blad ladowania systemu". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 a dysk na 100% sprawny? bo to, że nowy to wcale nie musi oznaczać, że działa w 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...