danieldz Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Tak jak w temacie...czym moge wyczyscic juz zżółkniętą obudowę by ją doprowadzić do wizulanego porzadku (do bialosci) ??? Najlepiej gdyby to byla dosc tania metoda bo z finansami u mnie kiepsko . Za wszelkie sugestie THX Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ja włądam rure od odkurzacza tam gdzie wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze, biore kompa na balkon i jedziemy z koksem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ja włądam rure od odkurzacza tam gdzie wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze, biore kompa na balkon i jedziemy z koksem :lol:ale co to ma wspolnego z czyszczeniem zzolknietej obudowy ? ;] ja czyszcze normalnie szmatka jakas i plynem do mycia naczyn/szyb :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Jeśli nie stac Cie na piankę to może pomoże Ci woda z octem, może jakis mocno rozcieńczony kwas :> a może zwilżyć powierzchnie i posypac kwaskiem cytrynowym.......... Kombinuj. Wieeeeeeeeeem Cilit Kamień i Rdza :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 sprobuj robic metoda tak jak sie bloki szlifuje - najpierw papier (wodny) 600- 800 az do 2000 - powinno dac rezultaty - nie probowalem tej metody , ale moj znajomy chyba tak czyscil pozolkniete czesci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Jeśli nie stac Cie na piankę to może pomoże (...) Kombinuj. Wieeeeeeeeeem Cilit Kamień i Rdza :)) ROTFL :lol: A tak na serio to problem niby błachy, a daje niezle w kosc. Czy nie wiecie jak mozna wyczyscic pozolkla od slonca obudowe monitora(wierzch) Byle nie Cilitem:D. Mam jeszcze kwasu solnego i siarkowego roztwory, ale boje sie nieco (nawet bardzo)o plastik (raz tatulo przelal do nie tego naczynia i nastepnego dnia mialem niezly ubaw, bo przezarlo ta butle i zaczelo rozpuszczac pile lancuchowa :D). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 ACETONEM !! kupisz w sklepie chemicznym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kret Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 wszystko co jest na bazie alkocholu czyli wszelakie plyny do okien ze spryskiwaczem, jest dotego specjalna pianka bodajze firmy ambersil w takiej ladnej niebieskiej puszce a tak naprawde to rezultaty by dala tryskawka z acetonem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 ja np czyszcze obudowe i monitor - to zolte :P - scierka lub papierem tolaletowym + jakis plyn do mycia szyb moze byc najtanszy nawet. Pssiknij tym na obudowe czy cos poczekaj z 15-30sek i potem przetrzyj kilka razy szmatka czy paierem, powinno zadzialac u mnei dzialalo - wiesz zalezy czy masz plyn do mycia na b0 - zalezy od serii i farta ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 naprawde to rezultaty by dala tryskawka z acetonem ;) tak jak mowilem :) aceron RULEZ !! dobrze tez mozna wyczyscic proce od pasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Hiehie... kiedyś to były obudowy... Firmowo były malowane na biało i od kilkunastu lat nie pożółkła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Hiehie... kiedyś to były obudowy... Firmowo były malowane na biało i od kilkunastu lat nie pożółkła...kup zolta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 :lol: Tylko jak będziesz używał acetonu to uważaj żeby z blachy ci farba nie zeszła :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 A ja kupując monitorek byłem zapobiegliwy i dopłaciłem troszkę do czarnej obudowy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 A ja kupując monitorek byłem zapobiegliwy i dopłaciłem troszkę do czarnej obudowy :twisted: Szaleństwo!! ;) Mój monitor zanim pożółknie bedzie juz pewnie takim starociem ze szok! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Thx za opowiedzi. A co do tej pianki to na nia jeszcze mnie stac :D hehe Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Szaleństwo!! ;) Mój monitor zanim pożółknie bedzie juz pewnie takim starociem ze szok! ;) Nie. Ja pale 30 fajek dziennie. Obudowę kompa kupiłem 2 lata temu, i już jest żółta jak cholera, to przynajmniej monitor nie będzie...następna buda zresztą też czarna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 ACETONEM !! kupisz w sklepie chemicznymTAAAK Zwlaszcza Plastiki :) :lol: Sprobooj na swojej budzie, a potem doradzaj Jesli juz to ETERem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Dobra a teraz słuchajcie. Ja używam do mycia obudów 2 środków firmy VOIGT. Mianowicie: VC 242 BRUDPUR, SANITPUR. Pakowane jest to w 1l butelkach i mozna to kupić w sklepach z chemią gospodarczą. Jedna butelk a kosztuje 9zł więc to nie majątek. Jeden środek służy do usówania brudu tłustego, a drugi do upierdliweych przebarwień :) Oba są stężone i praktycznie bez rozcieńczania zalecam je używać. Jeżeli jeszcze ich nie macie to kupcie a napewno przyda się nie tylko wam ale Waszym mamom/kobitom z racji tego że raczej 2 litrów do mycia budy tego nie zużyjecie. Budę idzie wyglancować jak nową :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Ja włądam rure od odkurzacza tam gdzie wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze, biore kompa na balkon i jedziemy z koksem :lol:ale co to ma wspolnego z czyszczeniem zzolknietej obudowy ? ;] ja czyszcze normalnie szmatka jakas i plynem do mycia naczyn/szyb :P Ups..........Nie doczytałem :) .Cifem dobrze się czyści Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 ACETONEM !! kupisz w sklepie chemicznymTAAAK Zwlaszcza Plastiki :) :lol: Sprobooj na swojej budzie, a potem doradzaj Jesli juz to ETERem :) nie plastki tylko blache a plastik tez mozna :) czyszcze myszke acetonem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 ACETONEM !! kupisz w sklepie chemicznymTAAAK Zwlaszcza Plastiki :) :lol: Sprobooj na swojej budzie, a potem doradzaj Jesli juz to ETERem :) nie plastki tylko blache a plastik tez mozna :) czyszcze myszke acetonemNo to czysc dalej, ja sie od acetonu trzymam z daleka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Z tego co ja wiem to aceton rozpuszcza twożywa. Klei się nim między innymi modele samolotów, poprzez rozpuszczenie krawędzi styku dwuch części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandit Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Wiem z własnego doświadczenia : Kup sobie Cif mleczko (cytrynowe ) i szoruj powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Wiem z własnego doświadczenia : Kup sobie Cif mleczko (cytrynowe ) i szoruj powinno pomócTylko że działa jak papier ścierny jeżeli masz jakieś wzorki na panelu. Jest taki środek CLR specjalnie do tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 u mnie to samo - cif+szmatka+prysznic :) obudowa z '93(4) a jak nowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Chlopaki troche z tymi odpowiedziemy to sie spozniliscie, juz dawno sobie z tym poradadzilem-ale moze komu innemu to sie przyda....kto szuka po starych topicach ofcourse. Bandit nastepnym razem nie odpkopuj topica sprzed paru miechow.... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 mi aceton znaczek sprejem wymalowany na boku budy sciera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Hmmm, a nie lepiej pomalowac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 czysc cifem. acetor odradzam, sam sie zdziwilem, jak chcialem markera z obudowy wytrzec tym, to rozpuscilo mi troche przedniego panelu :U naszczescie naklejka wszystko zakryła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...