Freerider Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) Witam Chciałbym Was prosić o pomoc w podkręcaniu E2160 na Foxconn P35A-S. Nie wiem co dokładnie robić. Czytałem w internecie klika tematów, jednak nie były one dla mnie dokładne i zrozumiałe w pełni. Z tego co zrozumiałem to mogłem podkręcić na 2,1 Ghz. Gdzie wyłączyć tą opcję z zaniżaniem mnożnika i napięcia? Zasilacz: Chieftec GPS 500 W Chłodzenie: box :) Edytowane 29 Maja 2008 przez Freerider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 przeciez ten proc w standardzie ma 2.1 nie widzisz? moze Ci sie uda go wykrecic gdzies do 3.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 przeciez ten proc w standardzie ma 2.1 nie widzisz? moze Ci sie uda go wykrecic gdzies do 3.2 Ciekawe z której strony ma 2.1, @topic A opisz dokładniej w czym problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Wpisz w biosie: Mnożnik mem 5:6 FSB 1200 Vdimm daj na 2.070 Vcore daj na 2x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freerider Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 przeciez ten proc w standardzie ma 2.1 nie widzisz? moze Ci sie uda go wykrecic gdzies do 3.2 w standardzie to ma 1,8 :) Problem mam w tym że nie wiem co dalej mam zrobić. Aktualnie mam dzielnik pamięci na 1:1 i FSB podniesione do 237 mhz. Dalsze OC prawdopodobnie blokuje opcja, która zaniża w IDLE mnożnik i napięcie procesora. Nie wiem gdzie ją wyłączyć na płycie. Napięcia podnosić od razu na takie: Wpisz w biosie: Mnożnik mem 5:6 FSB 1200 Vdimm daj na 2.070 Vcore daj na 2x ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Jakbyś podał jakie masz ramy to bym powiedział, w dodatku na pewno nie blokuje oc opcja zmiany mnożnika. Timingi ustawiłeś na 5-5-5-15 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freerider Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 No właśnie , zapomniałem podać ramów :) mam PDP Patriot Dual 2x 1GB DDR2 800 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Czego nie rozumiesz, tekstu pisanego? Po kiego Ty chodzisz do szkoly. Poradniki sa pisane takim jezykiem ze nawet to czlekoksztaltne zwierze po trzecim czytaniu jest w stanie zrozumiec i zapamietac. Wpasc i pytac tutaj to mozesz ale jak bedziesz mial problem z przekroczeniem 3GHz. Wpisz TUTAJ EIST i C1E dowiesz sie wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freerider Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Czego nie rozumiesz, tekstu pisanego? Po kiego Ty chodzisz do szkoly. Poradniki sa pisane takim jezykiem ze nawet to czlekoksztaltne zwierze po trzecim czytaniu jest w stanie zrozumiec i zapamietac. Wpasc i pytac tutaj to mozesz ale jak bedziesz mial problem z przekroczeniem 3GHz. Wpisz TUTAJ EIST i C1E dowiesz sie wiecej. :| Się znalazł ... ...czy ktoś może mi dokładnie poradzić co teraz mam zrobić ? Zmienić tmimingi na 5-5-5-15 ? A co z napięciem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Zmień timingi na 5-5-5-15, napięcie na ram daj 2,2v (to patrioty więc lepiej dać więcej) ustaw koniecznie dzielnik 1:1, następnie wyłącz EIST, C1E albo jeszcze Execute disable bit czy jakoś tak, i jeszcze na Nb daj z 1,45v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) No to czego np. TU nie mozesz zrozumiec? Masz pudelko od pamieci ? Jest naklejka napisane jak byk jakie timingi i jakie napiecia. Nie masz pudelka? masz internet sciagasz program CPU-Z jest zakladka SPD tez napisane jak byk wszystko co potrzebne. Czlowieku wiecej samodzielnosci, chyba nie prosisz mamusi zeby Cie wysikala. Edytowane 30 Maja 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freerider Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) No to czego np. TU nie mozesz zrozumiec? Masz pudelko od pamieci ? Jest naklejka napisane jak byk jakie timingi i jakie napiecia. Nie masz pudelka? masz internet sciagasz program CPU-Z jest zakladka SPD tez napisane jak byk wszystko co potrzebne. Czlowieku wiecej samodzielnosci, chyba nie prosisz mamusi zeby Cie wysikala.Jak masz tak pisać to nie pisz wcale :| PAMIĘĆ EDIT Mam problem :( jak poprawnie zmienić napięcie ramu na 2,2 v ? Na pudełku od pamięci pisze mi 4-4-4-12 i napięcie 2,2 v . Może lepiej zmienić na 4-4-4-12 niż na 5-5-5-15 ? Sytuacja w biosie : _________________________________________________________________________ edit Już sobie poradziłem ... :) Gdy wyłączyłem komputer na 10 min to później nie chciał się uruchomić :( Zrestartowałem bios i zmieniłem fsb na 266, timingi 5-5-5-15 napięcie ram 2,025 v Edytowane 1 Czerwca 2008 przez Freerider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...