Gość Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) Chcę wziąć : - e8400 oem [do 4ghz] wraz z thermalright ultima 90i - mushkin 2x2gb cl5 800 em [ czy lepiej mushkin 2x2gb cl4 xp ?] - asus p5k pro - evga 9800gtx ssc - enermax pro 82+ 525W - będę pracować na viście. - Czy przy e8400@4ghz tr90i [wraz z dobrym wentylkiem] będzie wystarczająco wydajne? - Co myślicie o zasilaczu ? Jak z ciszą i wydajnością w praktyce? Edytowane 29 Maja 2008 przez orbs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Do tej ultimy przyda sie jakis wentylator 120mm, bo procek na passive moze sie troche grzac. A zestaw calkiem ok :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Nie mam zastrzeżeń. Płyta i pamięci bardzo dobre do O/C. Rozumiem, że procka bierzesz selekta ? Dokładnie o takim zestawie myślę. Zasilacz da radę i będzie cichutki. Skoro już o ciszy mówimy to zorientuj się jak jest głośnością tego referencyjnego chłodzenia na 9800GTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) A gdzie mogę dostać selekta ? Czy wydaje mi się, czy selekty to procki już podkręcone ? Edytowane 29 Maja 2008 przez orbs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slipknot Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Selekty kupuję się u ludzi z forum np. u Sector'a albo Meron'a (czy jak mu tam :P). Selekt to procek który był testowany i masz zagwarantowane że zrobi tyle i tyle na danym napięciu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Nie podkręcone tylko sprawdzone pod względem możliwości O/C. Co do ich kupna do poszukaj w dziale giełda, Sector czasem sprzedaje selekty. Zestaw OK. Zmieniłbym zasilacz na Enermax Modu82+. Troche drozszy a ma odpinane kable, przydatna rzecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Czy e8400 w wersji oem różni się od boxa tylko brakiem wentylka i innych pierdół, czy czymś jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Czy e8400 w wersji oem różni się od boxa tylko brakiem wentylka i innych pierdół, czy czymś jeszcze?Krotsza gwarancja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...