fajfer Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Hi, ja mialem r9100 od Yuan'a (obawialem sie ze shit, ale) i radiatorami na mem + H2O na rdzeniu bujal sie do 10500 trzech-markow na antku 2000+. Polecam wode na GPU - duzo wydajniejsza i od razu wyniki do gory pedza (dziwne ale jak redbull z reklamy :)))))))) Uwazam ze r9100 to naprawde dobra karta (mialem juz chyba wszystkie GF up to 4800SE i radeony do r9500pro, nie mowie tu oczywiscie tylko o wydajnosci, ale przede wszystkim o stosunku ceny do wydajnosci i tu r9100 wypada IMO najlepiej) pozdrofka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 jesli to sa testy tylko na ustawieniach deflaut to KICHA GF duzo traca przy pracy w FSAA i Aniso - przeprowadz testy z FSAAx4 i jakims filtorwaniem dobrym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Teścik przeprowadzony został na kompie: XP1700 (0251)@2600 MSI KT3 Ultra2-R 512 Mb SAMSUNG CB3 HD 80 Gb IBM Jak widac na 17 testów Radeon 9100 przegrywa tylko w 7 :) Wiem wiem te pierwsze testy sa najważniejsze. Ja na slabszym procku mialem o wiele wyzszewyniki, poza tym bez sensu jest robic testy Ati i Nvidi na 3dmarku2001 bo jak wiadomo on woli Nvidiie i wyniki nie sa raczej miarodajne przy takim porownaniu. Zrob ten test na 3dmarku 2003 i oblicz srednia :) Dobry jest Codename Creature ktory wykorzystuje pixelshadery i vertexshadery no i glownie kladzie nacisk na wydajnosc wielopolygonowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Dolaczam sie do porownania, sprzet jak w podpisie (detki 43.45): RESULTS High Polygon Count (1 Light) 23.6 MTriangles/s High Polygon Count (8 Lights) 5.6 MTriangles/s Ustawienia jakosci w sterowniku na "najwyzsza jakosc" , przy ustawieniu na "najwyzsza wydajnosci" wynik byl 7277. akurattylko te dwa testy pamietam i u mnie bylo na takiej samej maszynie jaka masz (no ciut gorszej) na r8500le 1lights 35MT/s 8 lights 11MT/s jak bede w domu pozniej to podam reszte wynikow. Ogolny wynik mialem ok 7800 mimo ze 3dm2001 jest raczej przystosowany do lepszej wspolpracy z GF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Hehe jodlasty a jakie to radaitorki załorzyłeś bo ja tez mam takie miedziane samorzylepne z coolermastera niedawno w jakims topicu było ich zdjecie (nr.3)i mi identiko sie kręcą na nich pamiątki.Tylko jest problemik jeden bo ter coolerek z karcie jest przylkejony no to cholera bedzie trzeba z lodówka sie bawić zeby poźnij cos mocnejszego przykleic .Teraz powiedzcie tylko jaki cooler bedzie pasował moze blue orb . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Oki biorę się do testów Zrobię testy z FFSA x4 i w 3D MARKU 2003 Jutro umieszcze wyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Hehe jodlasty a jakie to radaitorki załorzyłeś bo ja tez mam takie miedziane samorzylepne z coolermastera niedawno w jakims topicu było ich zdjecie (nr.3)i mi identiko sie kręcą na nich pamiątki.Tylko jest problemik jeden bo ter coolerek z karcie jest przylkejony no to cholera bedzie trzeba z lodówka sie bawić zeby poźnij cos mocnejszego przykleic .Teraz powiedzcie tylko jaki cooler bedzie pasował moze blue orb . Radiatorki zrobiłem ze starego radiatora od PII pociełem go piłką do metalu na kilka kawałków i przykleiłem SUPER GLUE (małymi kropelkami na końcach pamięci a w środku pasta) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 heh a pozniej jak bedziesz musial je zdjac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 oppolin że jak ? .. przeciez jak sie przykleja kropelka po rogach to schodza bez najmniejszego problemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 aha no niewiedzialem hmm bo ja mam na grafie radiatorki ale on juz byly przyklejone chcem teraz zmienic chlodzenie na grafie chyba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 ja tam i tak wole milion razy GF3, mam dosyć jebactwa sie z AtI problemów ze sterami grami np007 wogule bez pacza na herculesie8500 i ati 9000 niebiega :(a gf smiga bez zazutu pozatym za stosunkowo małe pieniądze 555 zł mam gainwarda ze 128 ram katra przyszlosciowa na jakies 2 latka powinna styknąć jak dla mnie i wg mnie przey dobrej konfiguracji starsza architektura GF3 jest szybsza od ATI [mam na mysli powyłanczanie efektów tak zaby jedna i dróga wykozystywaly dokładnie to samo] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 i jeszcze zapomnialem dodać ze wogule na podkreconej magistali ATI sie wogule nietrzyma jakies pasy zwisy odtwazanie filmów na zielono..... nawet stary GF2 i Voodoo 3 ruszały a to ati jakoś nie ps oczywiście niepodwazam pozycji lidera wydajnościowego[ati] ale mogli by sie tez <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> za jakość bo obraz TV na wiekszosci tanszych kart jest taki ze mozna go ogladać na sony i rubinie bez zadnej utraty! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 ja tam i tak wole milion razy GF3, mam dosyć <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sie z AtI problemów ze sterami grami np007 wogule bez pacza na herculesie8500 i ati 9000 niebiega :(a gf smiga bez zazutu pozatym za stosunkowo małe pieniądze 555 zł mam gainwarda ze 128 ram katra przyszlosciowa na jakies 2 latka powinna styknąć jak dla mnie i wg mnie przey dobrej konfiguracji starsza architektura GF3 jest szybsza od ATI [mam na mysli powyłanczanie efektów tak zaby jedna i dróga wykozystywaly dokładnie to samo] "twoj wybor szanujemy choc nie rozumiemy" © Kaeres. oczywiscie slowa te byly wykorzystane w innym kontekscie , bodajże dotyczace splintera i mgs :) tak zeby nie bylo niedomowien :) kto by sie spodziewal ze kiedys bede Kaeres'a cytowal :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 co Ty sciemniasz akurat MGS to chodzi na Ati 8500le herculesa coś takiego jak masz na obrazku około nicka :P hitman2 strasznie krzaczy i sie wyłamuje a zwisy kompa zaliczalem na c&c generals Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 nie nie zle mnie zrozumiales , Kaeres to powiedzial poprostu , jak jakis koles powiedzial ze woli mgs od splinter'a :) btw nie prawdaz ze piekny ten wentyl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 aaaaaaaaa to trzeba bylo tak odrazy heheehhe ale ja gupi jestem roltf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Widac musze jasniej formułowac wypowiedzi :lol: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 heeheheh powinieneś zostać politykiem :DD taki drógi gomulka albo cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 a ja ma winfasta GF3 ti 200 i stwierdzam ze za taka kase nic lepszego nie moglem kupic ( karta uzywana z 2 reki za 300zl ... ) tylko nie wiem czy dawac w Riva Tuner oc hardware ( karty ) czy sterownikow ( dentek ....... co daje wiekszy wypas??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...