metiu Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) Witam wszystkich na forum !! Chciałbym się poradzić w kwestii pamięci ram firmy OCZ ddr2 800 2x1G mam je zainstalowane na płycie firmy MSI P35 Neo2-FR/FIR FAQ ver.2.0 i z tego co się orientuje aby pamięci pracowały w dualu jedna kość powinna być zainstalowana w zielonym slocie a druga kość w pomarańczowym czyli w takiej synchronizacji 1-0-1-0 no i u mnie nie chce odpalić w ogóle tak jak podałem nawet nie chce wejsc do biosu dopiero jak ustawię kośći jedna koło drugiej czyli 1-1-0-0 to system odpala z tego co mi wiadomo to takie ustawienie kości jest nie za bardzo bo spowalnia grafe i procka!! dodam że wgrałem nowy bios mam procesor core duo intel 2.66Ghz E8200. Proszę o pomoc czy po prostu coś żle zrobiłem czy te ramy żle współpracują z moją płytą a jak tak to jakie by były najlepsze do mojej płyty !! czy może po prostu są uszkodzone?!? Jestem laikiem w tej dziedzinie także proszę o wybaczenie jeżeli coś żle napisałem !! Proszę o pomoc i z góry dziękuję!! POZDR... Edytowane 30 Maja 2008 przez metiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Glupie pytanie, ale sprawdzales w isntrukcji jaka powinny byc sloty obsadzone? Druga sprawa - wejdz do biosu i ustaw napiecie na pamieci na 2.1V, biosy na P35 czesto zanizaja napiecie (domyslnie ustawione 1.8V) i niektore kosci maja wtedy problemy z dzialaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianq Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 O_O o kurde zawsze sądziłem że dual to 2 te same kolory, ja bynajmniej tak mam je ustawione, ktos musiał cie zbajerowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metiu Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) Sprawdzałem w instrukcji i własnie tak ma być podłączone w dualu czyli lewy slot zielony i lewy slot pomaranczowy a co do napięcia to nie mogę wejsc do biosu przy ustawieniach dual Edytowane 30 Maja 2008 przez metiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Właśnie ustawienie w przeciwnych kolorach w MSI jest prawidłowe dla dual channel ale mi się wydaję że sprawdź dokładnie czy są dobrze włożone podaj im większe napięcie tak z 2,0 V minimum.A najlepiej weź te kości do jakiegoś kumpla i sprawdź u niego czy działają dobrze bo może być to wina płyty albo samych pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metiu Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 gomez dzięki może wiesz jeszcze jak uaktywnić ustawienia w biosie napięcia dla ramu bo u mnie są na szaro i są tak jak by były nieaktywne i nie wiem jak to odblokować!!?? POZDR........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Ja mam podobny zestaw choć nie wiem czy mamy te same OCZ. U mnie wszystko działało po zapodaniu na ram 2.1v tak jak zaleca producent ramu. Teraz pewnie masz 1.8v bo tak ta płyta ustawiła napięcie. Poczytaj topic o tej płycie-tam wszystko jest opisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metiu Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Chyba jednak będzie to wina płyt bo jak wkładam ramy w lewe sloty to system odpala a z prawych slotów już nie chcę no i w dualu też nie !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...