qtek Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 witam wszystkich po kilku nastu latach posiadania komputerow w domu czas wielki zakupic takze drukarke, ale problem polega na tym ze kompletnie nie wiem wg jakich zasad wybierac . Chce kupic laserowa mono drukarke (nie urzadzenie wielofunkcyjne) drukuje okolo hmm czsami ryza na miesiac czsami jak przychodzi do sesji to nawet ze 4 w tydzien (ah te ksiazki i donich dostep) mam dylemat czy kupic owego Samsunga 2010pr czy refabrykowana HP LaserJet 4000; za korzysc hp sa: gwarancja do 36 mies, duplex, zamykane podajnik w koncu sie nie bedzie kurzyc a ostatnimi czasy to nawet sprzetac w domu nie mam czasu smilies/sad.gif i ogolna wygoda natomiast za Samsungiem przede wszystkim cena i dobra opinia imaire przystepne tonery cenowo (nie dokonca wiem ile kosztuje do hpka bo sa mega rozbierznosci cenowe ) chcialbym sie dowiedziec czy sa to rozbierznosci pomiedzy modelami sa znaczne; chodzi mi oto czy np rodzielczosc 600x600 jest duzo gorsza i jaka jest roznica pomiedzy np 1200X1200 itd bardzo bym prosil o merytoryczne przedstawianie swoich opinii zgory dziekuje za czas poswiecony mojemu problemowi pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeNZuO Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ja bym stawial na HP, sam mam osobiscie od pol roku hp 2200d i jestem w 100% zadowolony. Na pewno przy refabrykowanej drukarce jest pewne ryzyko, ze akurat nasz egzemplarz moze byc nie trafiony, no ale tez nie wolno popadac w paranoje, masa ludzi uzywa takiego sprzetu i jakos wszystko dziala. Moja drukarke oceniajac jest stan przyznal bym jej ocene 4- (w skali szkolnej), widac ze byla uzywana, urwany zaczep z jednej strony recznego podajnika papieru, slychac skrzypienie podczas pracy, ale swoja funkcje spelnia bez problemu, w sumie duzo nie drukuje, na razie nieco ponad 1,5 ryzy papieru, ale co do druku nie mam zadnych zastrzezen. Dostalem drukarke z przebiegiem okolo 80.000 stron, ale znalezione informacje podaja, ze te drukarki robia spokojnie ponad 500.000 stron! Stad moje uwagi o jej zywotnosc uwazam za zbedne. Tak samo model, ktory ty chcesz kupic, czyli hp4000 powinien zrobic od 500.000 do 1.000.000 kopii. A i jeszcze jedno, teraz bez duplexa nie wybrazam sobie drukowania, dla mnie od teraz jest to funkcja obowiazkowa jaka drukarka powinna posiadac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 tak w sumie teraz jeszcze mysle o tym Samsung ML-2850 bo w bardzo przystepnej cenie i jest nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...