MaTiX_lama Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) Planuję sobie wymienić kilka części w moim już dość starym kompie (specyfikacja w sygnaturce). A więc chcę kupić: Intel Core 2 Duo E8400 ASUS P5K Pro 2x2GB RAM OCZ 1066MHz GeForce 9600GT Teraz pytanko, czy mój zasilacz nie będzie za słaby by udźwignąć ten nowy sprzęt? IMO powinien starczyć, ale wolę się upewnić, żeby potem niespodzianek nie było ;) Mile widziane są też komentarze co do słuszności wyboru przez mnie poszczególnych części ;) Tak BTW jaką kartę graficzną lepiej kupić, GF9600, czy może GF8800? A może w ogóle watro zapłacić dwa razy więcej i kupić GF9800? Pzdr B-) Edytowane 29 Maja 2008 przez MaTiX_lama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 To jest GPS-450? Jeśli tak, to powinien starczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Grafe bierz 8800GT ewentualnie 8800GTS, ale 9800gtx jest kompletnie nieopłacalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiX_lama Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 To jest GPS-450? Jeśli tak, to powinien starczyćTak to GPS-450. Dzięki za pomoc ;) Pzdr B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiX_lama Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) A tak BTW, żeby nie zakładać nowego tematu ;) Naszło mnie przed chwilą kilka pytanek ;) Sądzicie, że te części, które wymieniłem w pierwszym poście to dobry zestaw? Grafe kupię jednak GF8800 (jeszcze nie wiem czy GT, czy GTS), ale jak reszta? Kompa używam główne do siedzenia na necie, robienia muzyki i grania. Dobrze by było, gdyby dało się też go trochę podkręcić ;) Największe wątpliwości budzi u mnie płyta główna; czy nie lepiej byłoby kupić coś na chipsecie NVIDIA? I jak z RAMami czy warto kupować 1066MHz (nie każda płyta obsługuje), czy lepiej tańsze 800MHz? Wszystkie wymienione części (+ ewentualnie jeszcze jakieś dobre chłodzenie procka) mają się mieścić w granicach do ok. 2000zł. Pzdr B-) Edytowane 30 Maja 2008 przez MaTiX_lama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...