magistrala Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Witam. Ostatnio zainstalowałem sobie Linux Ubuntu 8.04 i próbowałem wgrać sterowniki do karty graficznej nvidia 6600GT z płyty i się nie dało, jak się później dowiedziałem trzeba to zrobić zupełnie inaczej. Szukałem na internecie ale tam jest napisane wszystko ogólnie. Jeśli wiecie o co w tym chodzi to poproszę o porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Oj będziesz się męczył z Ubuntu ale wierzę ze wytrwasz, kilka metod robią to samo. 1. Najprościej w lewym górnym rogu Aplikacje rozwijasz menu i Dodaj/usuń a tam w "Wyświetl" : Wszystkie dostępne aktualizacje i w "szukaj" wpisz "nvidia-glx-new" zaznacz to co się pojawiło zainstaluj . Poźniej ctrl+alt+backspace i zrobione. 2. Szybciej w konsoli wpisz "sudo apt-get install nvidia-glx-new" pozniej hasło i restart 3. System-> Administracja - >menadżer pakietów Synaptic -> w szukaj nvidia-glx-new pózniej zainstaluj nvidia- settings (to wpisz w szukaj) pojawi się jedna opcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Najpewniejsza IMHO jest instalacja sterów za pomocą Envy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Najpewniejsza to jest instalacja sterów od nvidii z ich strony. Tylko najpierw trzeba sie pozbyc buga wystepującego w ubuntu który uniemozliwia załadowanie nowego sterownika przez to ze laduje sie moduł sterego(legacy) nawet jesli był odinstalowany. /etc/default/linux-restricted-modules-common DISABLED_MODULES="nvidia_legacy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...