Skocz do zawartości
DomanR

GF256 dziwne kolorki... czy warto jeszcze zmieniać cooler??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kumpel dam mi trochę sprzetu do sprzedania. Jest tam m. in. jakiś GeForce256. Problem w tym, że wyświetla on obraz w "dziwnych kolorach". Kumpel po prostu nie zauważył, że przestał mu się prawie całkowicie kręcić coolerek (aż się poparzyłem jak ją testowałem :). Na tylnej części karty widać nawet delikatne przebarwienia (pod chipem graficznym), jakby się trochę podjarała :)

I tu mam pytanko. Czy wymiana chłodzenia coś da, czy karta jest już raczej na stałe uszkodzona? Pytam bo nie wiem czy warto wydawać 20-30zł na nowy coolerek jeżeli to i tak nic nie pomoże.

I przy okazji - jak zdjąć radiator z tej karty? Przymocowany jest za pomocą kleju termoprzewodzącego i trzyma się jak pojeb... Próbowałem nim jakoś kręcić, ale drań ani drgnie!

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o oderwanie radiatora to stosuje sie patent z lodówką (zamrażarką).Wkąda siegrafe do woreczka(musi być szczelny) i do lodówy.Po jakimśczasie sięwyjmuje i wadiator schodzi elegancko.Ja tego nie robiłem ale ktośz forum to robił i napewno zaraz sie odezwie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...