Skocz do zawartości
bushidoblade

Panorama Czy Zwykly 22 Cale Do Gier Ktory Lepiej Wybrac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak sie zastanawiam nad monitorem 22 bo moja poczciwa Belinea 19 ma wyjscie d-sub i 1280x1024 max myslalem nad panorama ale kumpel kupil i nazeka na to ze niektore gry i starsze maja po bokach dwa czarne pasy bo nie maja te gry ustawieniach na pelen ekran a jak juz obraz jest znieksztalcony <_< jednak mnie interesuje cos zeby w grach byl ok :rolleyes: Czy moze wstrzymac sie i poczekac na 24 cale 1900x1200 jak beda po 1000zl lub okolo :rolleyes: Czy jest sens zmieniac monitor 19 na 22 i zamiast d-sub aby miec wieksza rozdzielczosc 1680 za odp z gory dzieki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do czekania na 24'' to zależy do czego chcesz go uzywac, i jaki masz sprzęt. Bo roz. 1920 z gier nawet na dobrych kartach (hd3870, 8800)może wyciągac ósme poty z sprzętu. A jeżeli chodzi o gry na pc to z tego co wiem różnica miedzy 1680 a 1920 nie jest aż tak duza, a jak juz w 1680 właczy sie upiększacze (AA, Anizo)to jest praktycznie niewidoczna. Co do czarnych pasów; może i w starszych (naprawdę starszych) grach są czarne pasy po bokach, ale w nowych (assassin's creed) na zwykłych monitorach są czarne pasy z góry i dołu ekranu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wziął panorame wypieraja terz monitory 4:3 i wiekszość rzeczy bedzie robiona pod format 16:9 przynajmniej tak mi się wydaje a jeżeli szukasz monitora do gier to wiem że Lg ma w części swoich monitorów funkcje fun i jednym przyciskiem przeskalowujesz monitor na 4:3 i nie ma problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi