bushidoblade Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Witam tak sie zastanawiam nad monitorem 22 bo moja poczciwa Belinea 19 ma wyjscie d-sub i 1280x1024 max myslalem nad panorama ale kumpel kupil i nazeka na to ze niektore gry i starsze maja po bokach dwa czarne pasy bo nie maja te gry ustawieniach na pelen ekran a jak juz obraz jest znieksztalcony <_< jednak mnie interesuje cos zeby w grach byl ok :rolleyes: Czy moze wstrzymac sie i poczekac na 24 cale 1900x1200 jak beda po 1000zl lub okolo :rolleyes: Czy jest sens zmieniac monitor 19 na 22 i zamiast d-sub aby miec wieksza rozdzielczosc 1680 za odp z gory dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goto Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Co do czekania na 24'' to zależy do czego chcesz go uzywac, i jaki masz sprzęt. Bo roz. 1920 z gier nawet na dobrych kartach (hd3870, 8800)może wyciągac ósme poty z sprzętu. A jeżeli chodzi o gry na pc to z tego co wiem różnica miedzy 1680 a 1920 nie jest aż tak duza, a jak juz w 1680 właczy sie upiększacze (AA, Anizo)to jest praktycznie niewidoczna. Co do czarnych pasów; może i w starszych (naprawdę starszych) grach są czarne pasy po bokach, ale w nowych (assassin's creed) na zwykłych monitorach są czarne pasy z góry i dołu ekranu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelsox Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ja bym wziął panorame wypieraja terz monitory 4:3 i wiekszość rzeczy bedzie robiona pod format 16:9 przynajmniej tak mi się wydaje a jeżeli szukasz monitora do gier to wiem że Lg ma w części swoich monitorów funkcje fun i jednym przyciskiem przeskalowujesz monitor na 4:3 i nie ma problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Goto - > czarne pasy w grach typu AC / LP to efekt marnej konwersji na PC... Co do zmian formatu nie ma problemu, w starsszych grach na kazdym monitorze mozna ustawic pasy po bokach (w sterowniku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...