Shenlong Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Nie mam pojęcia jak w tych słuchawkach odpalić DTS!?!? Karta Audigy SE, dekoder DTS podłączam do DIGITAL OUTPUT, w systemie zaznaczam DIGITAL ONLY. Odpalam film DVD przez Media Player Classic, w opcjach ustawiam 5.1, gdzie mogę to z AC3 Filter zmieniam na DTS i lipa. Na dekoderze nadal mam tylko Analog Ditial Stereo + Prologic II lub Analog Digtial Stereo + Dolby Surround. HELP ME! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Jak chcesz aby dekodował zewnętrzny dekoder to w programie odtwarzającym ustaw wysyłanie surowego strumienia przez SPDIF a w systemie (Vista) zaznacz że zewn. dekoder obsługuje DTS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Jak chcesz aby dekodował zewnętrzny dekoder to w programie odtwarzającym ustaw wysyłanie surowego strumienia przez SPDIF a w systemie (Vista) zaznacz że zewn. dekoder obsługuje DTS.Mam XP PRO SP3 [ORYG] - czyli muszę dekoder podłączyć do SPDIF i zaznaczyć w odtwarzaczu, że tylko SPDIF czy jeszcze w opcjach dźwięku w systemie dać DIGITAL OUTPUT ONLY ? Jakiego odtwarzacza najlepiej używać ? Mam media player classic lub powerdvd 8 Edytowane 31 Maja 2008 przez Shenlong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Mam XP PRO SP3 [ORYG] - czyli muszę dekoder podłączyć do SPDIF i zaznaczyć w odtwarzaczu, że tylko SPDIF czy jeszcze w opcjach dźwięku w systemie dać DIGITAL OUTPUT ONLY ?Zależy od sterowników ale chyba nawet nie musi być "digital output only" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Coś nie bangla :( w tych 2 odtwarzaczach nie ma nigdzie możliwości ustawienia SPDIF :/ W opcjach dźwięku w systemie mam tylko SPDIF/IN nie ma OUT :[ Edytowane 31 Maja 2008 przez Shenlong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Coś nie bangla :( w tych 2 odtwarzaczach nie ma nigdzie możliwości ustawienia SPDIF :/Sprawdź Intervideo WinDVD - niegdyś na wersji np. 7 wszystko mi chodziło i na pewno były możliwości ustawienia wysyłania "surowego" strumienia AC3/DTS przez SPDIF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Coś nie bangla :( w tych 2 odtwarzaczach nie ma nigdzie możliwości ustawienia SPDIF :/ W opcjach dźwięku w systemie mam tylko SPDIF/IN nie ma OUT :[A to ciekawe, bo ja w swoim mam, jesli dobrze pamietam. Niestety na potwierdzenie/zaprzeczenie bedziesz musial poczekac do wieczora, jak worce do domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 U mnie przy Power DVD /A2 ZS + Yamaha z podpisu jest ustawione tak i działa OK (XP SP2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) U mnie przy Power DVD /A2 ZS + Yamaha z podpisu jest ustawione tak i działa OK (XP SP2) Hmm Audio Console ? To jakis dodatkowy soft ? Ja mam tylko sterowniki do Audigy. Cos musze doinstalowac ? PS Czy warto zmienic Audigy SE na Audigy 2zs ? [ sluchawki - Creative HQ2300D, Senki 202 oraz glosniki GENIUS SP-HF 2000X ) ? Edytowane 31 Maja 2008 przez Shenlong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 No to soft z cd oryginalnego... mam peeeeełno softu od "kriejtiwa" u ciebie nie było, a to hamy. Ale zaraz zaraz, to niemożliwe, pamietam że jak instalowalem viste i stery ze stronki to audio console bylo jedyna rzecza w tym wiec musisz to miec xP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) Schenlong napisałeś w opcjach filmu dałeś 5.1, chodzi Ci, że włączyłeś Dolby Digital 5.1 czy DTS ? Oczywiście, jak film nie obsługuje DTS to za chinola nie stworzysz z dd 5.1 dts-u na tych słuchawkach. BTW mam też je i DTS na nich świetnie dziaała. Jednak ja oglądam na panoramie i ze stacjonarnego DVD. Edytowane 5 Czerwca 2008 przez miras19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...