Skocz do zawartości
bonco

Przesiadka Z Crt 17 Na 20/22 Tn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam własnie zakupilem sprzęt pozwalający mi wkoncu na pogranie w hiciory typu Crysis,Bioshock itp..kupilem puszke lecz kompletnie zapomnialem o tym ze istnieje tez monitor. A posiadam CRT Samsunga 753DFX . Zastanawiam się teraz czy warto jest zmieniac ten monit na 20 lub 22 calowke TN bo na cos lepszego niz TN mnie poprostu nie stac . I jeszcze jedno pytanie co lepiej kupic w miare dobre 20 cali czy slabe 22 ? Aa..i prosze nie patrzec w sygnature nie zmienialem jej od dawna ^^

Edytowane przez bonco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc - Core 2 duo E8200 2,66

Płytka - Abit IP35-E socket775

Pamięc - 2 x 1 gb Geil 800 Ultra edit.

Dysk - Samsung 250 gb Sata II 16 mb

Grafika - Gainward Geforce 8800 GTS 512 / 256

Obudowa - Modecom + Zasilka Chieftec 500+ wat

Crysis na full nie pojdzie ale powinien ogarniac. No tak monitor ma byc do gier i do ogolnego uzytkowania net itp. i chce kupic raczej 20 calowke jakas i zastanawiam sie czy bede odczuwal duza roznice z 17 crtka na 20 lcd

Edytowane przez bonco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj przesiadłem się z 17" CRT na samsunga 223BW 22".

Pierwsze spojrzenie - SZOK, za duży! Dzisiaj włączam i jest ekstra.

W porównaniu z CRT jest zdecydowana różnica na +, mimo, że LCD ma niepełną paletę barw i drobne problemy z wyświetlaniem odcieni szarości(jak każdy na matrycy TN).

Zdziwiłem się, że podkręcony o 50% 7300GT ciągnie płynnie stalkera w 1680x1050.

19" to zdecydowanie za mało jak na panoramę - wysokość panoramicznej 19 jest taka sama jak zwykłej 17", więc wybór 22 jest jak najbardziej uzasadniony.

Kupno 20" mija się z celem - te monity mają 1680x1050, a są 2 cale mniejsze od 22 - przez to wszystkie okony, czcionki są za małe i słabo czytelne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupno 20" mija się z celem - te monity mają 1680x1050, a są 2 cale mniejsze od 22 - przez to wszystkie okony, czcionki są za małe i słabo czytelne.

No to chyba czcionki sobie płynnie przeskaluje nie ? Ja lubię duże czytelne litery i z tego powodu szukam monitora 22" 1920x1200 z pikselem 0,25 :lol: (oby miał zapis 10 bit lub więcej - ale to już inna bajka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi