Skocz do zawartości
damio

Jakie Mobo Do Ok. 600 Zł ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam dylemat z wyborem płyty głównej, miała by ona współpracować z cpu E8400 oraz Ballistsixami Tracer PC2-6400 4 x 1 GB :)

Na MoBo mogę przeznaczyć max. 600 zł myślałem nad jakimś Asusem, ale co Wy byście mi polecili w tej cenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maximus Formula mimo wszystko jest przereklamowany.

"P5E + BIOS od Rampage" brzmi mega-zachęcająco, jeśli można to proszę o linki. (zastanawia mnie jak na płytę z X38 da się wrzucić BIOS od płyty z X48).

Commando oraz Striker nie są warte uwagi, podobnie jak Striker II.

Co do MSI to wynalazek, ale jeszcze nikt nie zatwierdził płyty jako "Buy IT", co oznaczało by że jest bardzo dobra (trzeba poczekać).

Możesz upolować używanego (chyba że gdzieś znajdziesz nowego) DFI LanParty LT P35. Poza tym mogę polecić MARS'a. Jeśli uda ci się "wyskrobać" jeszcze trochę pieniędzy, albo trafisz dobrą okazję, to Abit IX38 QuadGT też jest godny polecenia ;).

Tylko pamiętaj że wszystko ponad ASUSa P5K Pro czy DFI LanParty DK P35-T2RS jest tylko i wyłącznie luksusem. OC nie różni się prawie wcale, a co najwyżej wyposażenie i funkcjonalność (PCI-E 2.0 oraz CrossFire na płytach X38).

Edytowane przez D3NV3R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm na Marsa nie wejdzie mi chłodzenie więc odpada :(

Najbardziej skłaniał bym się do Asusa Maximus Formuli mogę go mieć za 616 zł więc nie jest źle, a płyta bardzo mi się podoba (obudowa z oknem) a zaoszczędzona kasa i tak nie zostanie w mojej kieszeni więc :) i kto wie kto wie może po wakacjach Crossfire 4850/4870 :)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, jeszcze dodam że przeglądając wczoraj zagraniczne fora, natknąłem się na informację jakoby P5E to niemal to samo co Maximus Formula (część płyt pod naklejką "P5E" ma logo maximusa). Skoro na P5E da się postawić bios od Rampage Formula, to na maximusie można zrobić to samo... (bios 401 o ile się nie mylę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok więc tak podsumowując co o tym myślicie, żeby nie zakładać nowego topicu napiszę tutaj configa :)

Procesor Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6MB BOX

[iNT][775] Płyta Asus Maximus Formula IX38

[PCIE] Karta GeForce 9600GT TwinTech 512MB XXT TT-96GT-512D3E-HEATPIPE-XXT po wakacjach coś nowego od ATI lub nVidi :)

Crucial Ballistsix Tracer PC2-6400 4x1GB

2x[sATA2] Dysk Seagate Barracuda 7200.10 320GB 16MB ST3320620AS

Zasilacz Corsair CMPSU-520HXEU 520W

[ATX] Obudowa ThermalTake Soprano Black okno VB1000BWS

Edytowane przez damio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi