MarkPL Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Witam zastanawiam się nad tym dyskiem, a moze lepiej "upolować" Seagate 80 GB model 7200.7 z 8 MB cache ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Witam zastanawiam się nad tym dyskiem, a moze lepiej "upolować" Seagate 80 GB model 7200.7 z 8 MB cache ??? a czytac umiesz? wszyscy na forum wybrali by (no prawie wszyscy) WD Caviara 8 mb cash Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Broń Boże nie Maxtor mam jednego i właśnie zdycha WD Rulzz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 ja wybralem maxtorka ;) z 2MB cache mam kilka maxtorow w dosc obciazonych serwerach i spisuja sie wysmienicie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 No własnie, są rozne opinie... Ja niechce WD - syff totalny, miałem juz dwa 80 GB z 8 MB cache i jakies dziwne stukoty wydyawały jak były zimne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 No własnie, są rozne opinie... Ja niechce WD - syff totalny, miałem juz dwa 80 GB z 8 MB cache i jakies dziwne stukoty wydyawały jak były zimne syf masz w gaciach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 No własnie, są rozne opinie... Ja niechce WD - syff totalny, miałem juz dwa 80 GB z 8 MB cache i jakies dziwne stukoty wydyawały jak były zimne syf masz w gaciach RedNacz, <span style="color:red;">[ciach!]</span>a. Czy Ty widzisz tylko to co masz w swoim kompie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 No własnie, są rozne opinie... Ja niechce WD - syff totalny, miałem juz dwa 80 GB z 8 MB cache i jakies dziwne stukoty wydyawały jak były zimne syf masz w gaciach RedNacz, <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. Czy Ty widzisz tylko to co masz w swoim kompie??? on jest jedyny ktory mowi na te dyski syf... ja mialem juz kilka dyskow... seagata, samsunga i caviara i zaden nie rownal sie z WD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 a zreszta.. jakto widze tylko to co mam w kompie... kupilem ten dysk jakis miesiac temu i nadal uwazam ze jest najlepszy... kupilem go bo jest najlepszy i nie widze powodu dla ktorego mialbym rozwazac inne dyski skoro calkiem niedawno to robilem i on okazal sie zwyciezca... nie bede jeszcze przez dluzszy czas polecal zadnego innego modelu ani wysluchiwal bezpodstawnych obelg pod adresem tego... markpl w porownaniu z czym on jest syfem , jak stukal to chyba go kilka razy upusciles przypadkiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Nie jedyny Kilka osób na boardzie juz pisało ze głosne itp. Moze wydajne ale mnie te stukoty wkurzały. Moze jakies inne propozycje ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 E tam, ja wybralbym Maxtora bo moim zdaniem dyski tego producenta sa lepsze niz WD :P, mam maxtorka i mi sie podoba. Dlatego ja wziolbym wlasnie ten dysk bo jeszcze mnie nie zawiodl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Też mam maxtora i to bardzo fajny HD. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 E tam, ja wybralbym Maxtora bo moim zdaniem dyski tego producenta sa lepsze niz WD :P, mam maxtorka i mi sie podoba. Dlatego ja wziolbym wlasnie ten dysk bo jeszcze mnie nie zawiodl. A jak długo go masz ??? Jestes z niego zadowolony ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Nie jedyny Kilka osób na boardzie juz pisało ze głosne itp. Moze wydajne ale mnie te stukoty wkurzały. Moze jakies inne propozycje ?? miesiac temu mialem Maxtora 40GB 2mb cachu i coz dysk naprawde szybki i podczas mojego uzytkowania bezawaryjny a teraz mam co w podpisie i dysk jest szybszy od maxtora i jak na razie bezproblemowy tazke wybierz albo maxtor albo wdc oba sa zajebiste i miedzy nimi nie za duzej roznicy w wydajnosci w kazdym badz razie nie odczujesz tego :? BTW zobacz na okres gwarancji bo wdc ma 3lata :) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 biez maxtora ja ci powiem jaki jest mój mocarz normlanie rozgrzalem go do 76 C (mam screeny) i nic mu sie nie dzieje normlanie tak go obłorzylem karimata (przy okazji jak wyciszałem kompa) i mi juz chodzi z 3 miechy z temoperatura 70 C normlanie mocarz ,niezniszczalny termicznie .Moze ktos wrzuci moje screeny mam ich 5.A szybciutki to on jest jak błyskawica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kisiel Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ja też miałem Maxtor 30GB z 2mb i był szybki cichy i wysypał siepo 5 miesiącach wczoraj kupiłem Kalafiora *)gb z 8mb, i jest dużo szybsz co do awaryjności nie wypowiadam się mam go 24h (33 miesiące gwarancji wiec sie nie martfie) głośność napisze w ten sposób Maxtor owszem cichszy ale wydawał dzwiąk bardziej drażniący uszy, WDC głośniejsz ale jakoś mi ten odgłos nie przeszkadz i nie mędzy uszu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kisiel Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 ahc te błedy miało być 80GB a nie *)GB przepraszam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ehhh To moze jednak kupie tego WD 800 JB. Ale moze jednak Baraccude 7200.7 ?? ( w końcu jest wydajniejsza, cichsza niz WD ) a jakbym znalazł wersję z 8 MB cache to mysle ze byłby jeszcze szybszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ehhh To moze jednak kupie tego WD 800 JB. Ale moze jednak Baraccude 7200.7 ?? ( w końcu jest wydajniejsza, cichsza niz WD ) a jakbym znalazł wersję z 8 MB cache to mysle ze byłby jeszcze szybszy :) czyzby jakas nowa herezja na forum 8O :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Zadna herezja Czy WD ma transfer początkowy na poziomie 60 MB/s ??? Zresztą zobacz na test Baraccudy 7200.7 i to tylko z 2 MB cachem. http://mojepc.pl/news/?cid=4&nid=1087&ns_page=2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ehhh To moze jednak kupie tego WD 800 JB. Ale moze jednak Baraccude 7200.7 ?? ( w końcu jest wydajniejsza, cichsza niz WD ) a jakbym znalazł wersję z 8 MB cache to mysle ze byłby jeszcze szybszy :) Przeczytałeś mojego posta .Niech ktos da mi maila to mu wysle fotki a on je wstawi .Piekło mojemu maxsiowi nie straszne :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 ten test chyba cie przekona http://twojepc.pl/artykuly.php?id=cztery_dyski_ata . I tutak wyraznie widac ze króluja dyski WD Caviar i Maxtor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 ten test chyba cie przekona http://twojepc.pl/artykuly.php?id=cztery_dyski_ata . I tutak wyraznie widac ze króluja dyski WD Caviar i Maxtor Ale tam jest Baraccuda V, a wersja 7200.7 jest wydajniejsza, i to podobno duzo wydajniejsza od swoich poprzedników. Natomiast w linku co podałem poprzednio w HDtach 7200.7 ma wynik podchodzący pod 60 MB/s ( WD ma niecałe 50 MB/s ) natomist minimalny transfer 7200.7 ma na poziomie 30 MB/s (nie uwzględniam sporadycznych spadkow) a WD ma na poziomie 26 MB/s. Odpowiednio średnie wyniki - 7200.7 - 46 MB/s , WD 800JB - 40 MB/s. więc co jest wydajniejsze :) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Kolega Songoku przesłał mi zdjęcia z temperaturą jego Hdd.Bardzo ciepło :lol: Skoda mi tego dysku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 dzieki FumFel_20 za umieszczenie zdjeć.I co powiecie ,to chyba do księgi ginesa trzeba zapisać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ładna temp. :) A co Songoku powiesz na moje prównanie dysków ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 a mi sie wydaje z te roznice sa tak male ze to jeden h.uj czy wezmiesz wd czy maxtora , dla kogos kto ma serwer lub siedzi w divixach moze ma to wplyw jednek wiekszosc ( czyli ta ktora uzywa komputera do standardowych zadan) nie odczuje zadnej roznicy. chyba ze ktos chce miec wysoki wyni w hdtach, to niech sobie kupuje ten ciut szybszy wg mnie wyrzucanie pieniedzy w bloto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ładna temp. :) A co Songoku powiesz na moje prównanie dysków ??? troche nie rozumiem :? skoro przedstawiasz testy ktotre wedlug ciebie swiadcza ze barakuda jes najlepszym dyskiem to po co ten topic skoro wiesz co jest najlepsze (wg testow) :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 No własnie nie wiem dokładnie, chodzi mi o praktyczne "odczucia" uzytkowników z naciskiem na Baraccude 7200.7 lub Maxtor DaimodMax +9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 no i tu jest bardzo trudny wybór na tym poziomnie radze sie kierowac juz tylko cena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...